۶ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۴۷
کد خبر: 82011780
T T
۰ نفر

«دریای جنوبی»، چالش تازه چین و اندونزی

۶ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۴۷
کد خبر: 82011780
«دریای جنوبی»، چالش تازه چین و اندونزی

پكن - ایرنا - روابط چین و اندونزی، دو كشوری كه همكاریهای آنان دیرینه و بر پایه حسن همجواری استوار است، به دلیل پاره ای منازعات در دریای جنوبی وارد مرحله‌ای تازه‌ای از تنش ها شده است.

به گزارش ایرنا، بسیاری از كارشناسان حوزه سیاسی از اندونزی به عنوان دوست قدیمی چین یاد می كنند كه تاكنون مشكل خاصی با پكن نداشته و روابط دو كشور نزدیك بوده است. این روابط طی سالهای اخیر در حوزه های مختلف بویژه در زمینه اقتصادی و مبارزه با تروریسم قابل توجه بود و دو طرف بارها از آن به نیكی یاد كرده اند.
ابراز خرسندی پكن جهت توسعه همكاری با جاكارتا در راستای مقابله همه جانبه با تروریسم و امضای قرارداد ساخت خط آهن تندرو در اندونزی توسط چین را باید تاكیدی بر مناسبات خوب دو كشور دانست.
اما با توجه به شرایط اخیر پیش آمده در دریای جنوبی در پی توقیف یك فروند كشتی ماهیگیری چینی كه به گفته گشت ساحلی اندونزی وارد منطقه انحصاری اقتصادی این كشور در اطراف جزایر «ناتونا» شده بود، دو كشور را وارد مرحله تازه‌ای از تنش‌ها كرده است.
وقوع این تنش در شرایطی است كه چین هنوز نتوانسته است منازعات خود با ویتنام، فیلیپین، مالزی، تایوان و برونئی را بر سر مالكیت بر برخی از جزایر در همین پهنه آبی حل و فصل كند.
«بلومبرگ» از هنگ كنگ گزارش كرده است كه این توقیف خطر رویارویی را نیز در برداشته چرا كه یك فروند كشتی چینی كوشیده است با تعقیب گشت ساحلی اندونزی، درصدد آزادی ماهیگران این كشور برآید كه البته موفق هم نمی شود.
همین اتفاق موجب شد تا اندونزی مدعی شود چین حق حاكمیت این كشور را نقض كرده و گشت ساحلی آن كشور وارد آبهای متعلق به اندونزی شده است.
«رنتو مارسودی» وزیر امور خارجه اندونزی هم اخیرا در سخنانی اعلام كرد كه حقوق دریایی كشورش توسط چین نقض شده است. اگرچه او در صحبت های خود به روابط نزدیك و دوستانه دو كشور هم اشاره داشت اما تاكید كرد كه ورود قایق های چینی به این آبراه، نقض آشكار قوانین بین المللی است.
وزارت امور خارجه چین امروز در بیانیه ای در تارنمای خود با اشاره به این حوادث تاكید كرد كه این موضوع به طور سنتی در امور مرتبط با ماهیگیری در منطقه وجود داشته است اما وزیر خارجه اندونزی می گوید كه ورود نیروهای گارد ساحلی چین به آبهای مورد مناقشه، تجاوز به آبهای اندونزی قلمداد می شود.
البته در مورد آزادی ماهیگیران چینی هنوز خبری در دست نیست و به نظر می رسد اندونزی قصد محاكمه آنها را دارد و هنوز درخواست پكن برای آزادی آنها را اجابت نكرده است.
اندونزی با در اختیار داشتن 476 هزار نیروی نظامی آماده به خدمت پس از چین، آمریكا، هند، روسیه، كره شمالی، كره جنوبی، پاكستان، ایران و الجزایر در رتبه دهم قرار دارد.
اندونزی از جمله كشورهایی است كه با چین در اجرای طرح یك كمربند- یك جاده ( احیای جاده ابریشم ) هم همكاری می كند و دو كشور قرارداد ریلی بزرگی نیز به ارزش بیش از 5 میلیارد دلار امضا كرده اند.
آساق**1597