۸ فروردین ۱۳۹۵، ۱۵:۵۷
کد خبر: 82014051
T T
۰ نفر
تلاش سوریه برای بازسازی آثار باستانی شهر تاریخی تدمر

تهران- ایرنا- مدیركل آثار باستانی و موزه های سوریه روز یكشنبه با آزادی شهر تاریخی تدمر (پالمیرا) از تلاش هایی برای تدوین طرحی برای آماده سازی شهر باستانی تدمر و ترمیم آثاری كه گروه تروریستی داعشی در این شهر تخریب كرده، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، «مامون عبد الكریم» افزود: همه ملت های جهان باید برای نجات میراث سوریه و نجات تدمر كه در فهرست میراث جهانی قرار رفته است، اعلام همبستگی كنند.
عبدالكریم گفت: امكان بازسازی برخی از آثار تخریب شده به دست گروه تروریستی و تكفیری داعش به دلیل خساراتی سنگینی كه تا همیشه آثار آن باقی خواهد ماند و به دلیل اصالت مواد به كار رفته، قابل جبران نیست.
وی افزود كارشناسان اداره كل آثار باستانی، طی روزهای آینده برای ارزیابی خسارت های وارد شده به از این آن بازدید به عمل می آورند و بعد از انجام كارهای امدادی اولیه، یك طرح راهبردی برای ترمیم این آثار طی چند مرحله تدوین خواهند كرد.
مدیركل آثار باستانی و موزه های سوریه گفت كه این اداره از 70 سال قبل زیر نظر «خالد الاسعد»د پژوهشگر آثار باستانی كه سال گذشته به دست تروریست های داعشی در میدان تدمر اعدام شد به ترمیم آثار باستانی این شهر مشغول بوده است.
ارتش و نیروهای مقاومت سوریه امروز یكشنبه شهر تاریخی تدمر را به طور كامل از چنگال گروه تروریستی تكفیری داعش آزاد كردند .
شهر تدمر سوریه در ماه مه 2015 (اردیبهشت1394) به اشغال تروریست های داعش درآمد.
سقوط این شهر باعث نگرانی شدید جامعه جهانی در خصوص آثار باستانی این شهر شد كه قدمت آن بیش از دو هزار سال است زیرا داعش پیش از آن بسیاری از موزه های عراق و سوریه را غارت كرده و آثار باستانی آن را نابود كرده بود.
تدمر یا همان شهر پالمیرا به مروارید صحرا نیز مشهور است و این شهر به عنوان یكی از مهم ترین شهرهای تاریخی جهانی به ثبت رسیده است .
ارتش و نیروهای مردمی سوریه پنجشنبه گذشته وارد محدوده شهر تدمر شدند.
تروریست ها ده ها اثر تاریخی و هنری ارزشمند این شهر باستانی را از زمان اشغال آن تخریب كرده اند.
نهاد علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل (یونسكو) روز گذشته و همزمان با خبر آزادسازی قریب الوقوع تدمر، از این دستاورد ارتش سوریه استقبال كرد و شهر تدمر (پالمیرا) را 'حامل خاطرات ملت سوریه و ارزش های تنوع فرهنگی، آشتی و آزادی دانست كه این منطقه را به گهواره تمدن تبدیل كرده بود.'
یونسكو از تخریب آثار باستانی توسط تروریست ها به عنوان جنایت جنگی یاد كرده بود.
خاورم**9366**1566
۰ نفر