به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، چندی قبل ژاپن برای ارزیابی وضعیت این نیروگاه و میله های سوختی ذوب شده آن، از ربات های شناگر استفاده كرد؛ اما این ربات ها به دلیل شدت بالای تشعشعات ظرف چند روز از بین رفتند. راهكار جدید ژاپن برای مقابله با این وضعیت، ساخت یك دیوار یخی عظیم در اطراف منطقه آلوده است تا از ورود آب های آلوده به اقیانوس آرام جلوگیری كند.
جریان ساخت این سیستم یخساز در حدود 35 میلیارد ین، معادل 312 میلیون دلار برای دولت ژاپن هزینه دارد و در حال حاضر حدود یك سال از برنامه عقب است، در حالی كه برخی از متخصصان از كارآیی آن اطمینان ندارند.
این سیستم شامل كارگذاشتن تعداد زیادی از لوله های یخساز در عمق 30 متری زمین است تا خاك اطراف ساختمان نیروگاه و توربین را در مسیری به طول 1.5 كیلومتر منجمد كنند.
مشكل كار در اینجاست كه به منظور جلوگیری از افزایش دمای بیش از حد رآكتورهای آسیب دیده در نیروگاه فوكوشیما لازم است هسته مذاب آن ها با استفاده از آب خنك شود، اما آب آلوده حاصل از این سیستم، از ترك های موجود در كف نیروگاه خارج شده و محیط زیست را آلوده می كند.
آثار آلودگی ناشی از تشعشعات فوكوشیما در اقیانوس آرام و برخی از سواحل آمریكا مشاهده شده است و تا زمانی كه راه حل امنی برای از بین بردن میله های سوخت ذوب شده در این نیروگاه یافت نشود، این مشكل به طور كامل رفع نخواهد شد. به همین علت فعلا هدف كوتاه مدت دولت ژاپن جلوگیری از انتشار آلودگی در محیط زیست است.
پیش از این راهكارهای مشابه دیوار یخی برای جلوگیری از ورود آب به تونل ها و متروها استفاده شده است كه البته طول عمری در حدود شش سال داشته اند، اما ساخت دیواری با ابعاد موردنظر برای نیروگاه فوكوشیما بی سابقه است. البته با توجه به این كه برای از بین رفتن تشعشعات هسته ای، 10 ها سال زمان لازم است، باید این دیوار یخی عمری طولانی داشته باشد.
قرار است در فاز اول پروژه، نزدیك ترین بخش دیوار به اقیانوس آرام راه اندازی شود تا از ورود آلودگی به اقیانوس جلوگیری شود و بخش های دیگر دیوار در فاز های بعدی راه اندازی خواهد شد.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران-ایرنا-ژاپن به منظور جلوگیری از نشت آب های آلوده از نیروگاه هسته ای فوكوشیما، قرار است از یك دیوار یخی به طول 1.5 كیلومتر در زیر سطح زمین استفاده كند. نیروگاه فوكوشیما در سال 2011 در پی زلزله و سونامی تخریب شد.