به گزارش روز یكشنبه ایرنا به نقل از سایت رسمی ریاست جمهوری آذربایجان، الهام علی اف این سخنان را در اجلاس شورای امنیت ملی این كشور كه در رابطه با حادثه روز گذشته در خط مقدم جبهه در منطقه مورد مناقشه قره باغ برگزار شده بود، عنوان كرد.
رییس جمهوری آذربایجان اشغال بخشی از سرزمین های یك كشور از سوی كشور همسایه در قرن بیست و یكم را غیر قابل قبول خواند و گفت: ما موضع اصولی در این زمینه اتخاذ كردیم و تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان هرگز نمی تواند موضوع مذاكره باشد .
الهام علی اف با تاكید بر این كه مناقشه قره باغ باید در چارچوب تامین تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان حل و فصل شود، گفت: ارامنه ساكن قره باغ كوهستانی نیز در آینده می توانند مانند سایر شهروندان جمهوری آذربایجان به طور راحت زندگی خود را در كشورمان ادامه دهند .
وی حادثه روز گذشته در خط مقدم جبهه در منطقه مورد مناقشه قره باغ را
یك خرابكاری نظامی جدید بر شمرد و گفت: ارتش جمهوری آذربایجان توانست از این خرابكاری جلوگیری و موقعیت خود در خط مقدم جبهه تقویت كند .
رییس جمهوری آذربایجان ادامه بیش از 20 سال روند مذاكرات حل این مناقشه را خاطر نشان كرد و گفت: در صورت بروز مجدد این گونه تحركات باز هم اقدام متقابل خواهیم كرد.
رییس جمهوری آذربایجان مدعی شكست سنگین نیروهای ارمنستان در روز گذشته شد و تصریح كرد: جمهوری آذربایجان جنگ را نمی خواهد و نیز خواهان ریخته شدن خون جوانان و جاری شدن اشك مادران آذری و ارمنی نیست ولی ما خواستار حقوق حقه خودمان هستیم .
در جریان درگیری های شدید روز گذشته در خط مقدم جبهه در منطقه مورد مناقشه قره باغ 12 تن از نظامیان جمهوری آذربایجان و 18 نظامی ارمنی جان خود را از دست دادند .
مناقشه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ كوهستانی در سال 1988 میلادی آغاز و در سال 1992 به درگیری نظامی تبدیل شد.
در نتیجه این مناقشه منطقه قره باغ كوهستانی جمهوری آذربایجان و هفت شهرستان همجوار آن تحت اشغال نیروهای ارمنستان درآمد .
در ماه می سال 1994 میلادی میان طرفین مناقشه رژیم آتش بس برقرار شده ولی میانجیگری بین المللی گروه مینسك سازمان امنیت و همكاری اروپا به ریاست مشترك روسیه، فرانسه و آمریكا برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه ای نداشته است .
خاورم ** 337**1144
باكو – ایرنا – الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان گفت: ما خواستار حل مسالمت آمیز مناقشه هستیم و حاضر نیستیم در فرایندی بی انتها و بی نتیجه حضور داشته باشیم .