۱۷ فروردین ۱۳۹۵، ۱۰:۲۹
کد خبر: 82022697
T T
۰ نفر
خواب آلودگي افراد در فصل بهار با تنظيم سيستم بيولوژيكي بدن امكان پذير است

زنجان - ايرنا - عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان گفت : 70 درصد مشكلات مربوط به كسالت و خواب آلودگي افراد در اوايل فصل بهار با تنظيم سيستم بيولوژيكي بدن با تغييرات ساعات روزانه امكانپذير است.

عليرضا آرماني كيان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: به دليل تغييرات جوي و آب هوايي بيشتر شرايط خاص زمستاني نه بهاري در اغلب شهرهاي كشور و اين استان حاكم شده و اين وضعيت به نوبه خود تغييرات را در خلق و خوي افراد ايجاد كرده است.
وي اظهار كرد: فعاليت ها و خواب افراد در فصل زمستان وضعيت متفاوت دارد كه اين روال در فصل بهار با تغييراتي همراه است.
آرماني كيان افزود: تغيير در ساعات تاريكي و روشنايي موجب تغيير در سيستم بيولوژيكي بدن افراد شده و كارآيي و خلق افراد را به نوعي تحت تاثير قرار مي دهد.
وي بيان كرد: تغييرات شيميايي در سيستم اعصاب مركزي از جمله افزايش هورمون ملاتونين (خواب آور) و كاهش ماده سروتونين (نشاط آور) موجب تشديد كسالت و كرختي مي شود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زنجان ادامه داد: بر اين اساس توصيه مي شود در صورتي كه بدخلقي، كسالت، پرخاشگري و حتي اختلال خواب ايجاد شود، جاي نگراني وجود ندارد و مي توان با تمهيدات ساده اي موجب بهبود اين شرايط شد.
رئيس مركز آموزشي و درماني شهيد بهشتي استان زنجان تاكيد كرد: بر اين اساس توصيه مي شود عموم مردم براي پيشگيري از اختلالاتي از قبيل كاهش كارآيي، كسالت و رخوت روزانه سيستم بيولوژيكي خود را با وضعيت جديد تطبيق دهند.
وي يادآوري كرد: در واقع رعايت بهداشت خواب همزمان با سحر خيزي كه منجر به افزايش توليد سروتونين مي شود، خلق و خوي انسان را با نشاط مي كند.
به گفته آرماني كيان، ورزش صبحگاهي همراه با مصرف ميوه ها و سبزيجات تازه نيز موجب ارتقا بهداشت جسمي و رواني مي شود.
وي همچنين با اشاره به اينكه بيماري هاي خلقي در فصل بهار تشديد مي شود، خاطرنشان كرد: اين نوع بيماري ها در اوايل فصل بهار با علائمي مانند زود رنجي، كم حوصلگي، بد خلقي و اختلالات خواب و اشتها همراه با افت شديد عملكرد و نيازمند مراجعه به پزشك متخصص است.
بر اساس آمارهاي اعلام شده زنان سه برابر مردان به بيماري هاي روانپزشكي مبتلا مي شوند.
6085/7320