۱۸ فروردین ۱۳۹۵، ۱۰:۱۶
کد خبر: 82024162
T T
۰ نفر
يك ايران شناس: مهاجرت پارسيان به هند تغييراتي نو در ادب فارسي ايجاد كرد

تهران - ايرنا - يك ايران شناس در همايش نوروز آتش جاويد گفت: مهاجرت پارسيان به هند و پيدايش برخي شاهان كليدي هم پيوند با مزديسنا در هند، سرآغاز تغييراتي تعمدي و مهم در زبان فارسي بوده است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي ايرنا، داريوش اكبرزاده ايران شناس و عضو هيأت علمي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري در همايش 'نوروز آتش جاويد ' در دهلي نو به سخناني درباره اثرگذاري مهاجرت ايرانيان بر فرهنگ هند پرداخت.
وي در سخنان خود به فروپاشي شاهنشاهي ساساني و از دست رفتن حامي اصلي و سياسي دين مزديسنا پرداخت و با اشاره به مهاجرت پارسيان به هند، مهاجرت آنان را سرآغاز تغييراتي مهم و معنادار در زبان فارسي تفسير كرد .
اين ايران شناس افزود: در اوستا تا شاهنامه فردوسي و ديگر متون فارسي، گشتاسپ يا ويشتاسپ در شمار نخستين حاميان پيامبر زرتشت عنوان شده است.
اكبر زاده ادامه داد: در بيشتر متون پيش ازاسلام تا به دوران اسلامي اين شخصيت اساطيري در بلخ به پيدايي مي آيد؛ اما جاي شگفتي است كه شماري محدود از متون فارسي اين شاه اساطيري را در هند به توصيف آورده اند.
وي در ادامه از ديگر شاهان اساطيري مهم در هند به هوشنگ و شاپور شاه ساساني اشاره كرد و گفت : به اعتقاد من اين تغييرات يعني پيدايش برخي شاهان كليدي هم پيوند با مزديسنا در هند، نتيجه مهاجرت تاريخي پارسيان و تغييرات تعمدي از سوي آنان در نوشته هاي فارسي بوده است.
برنامه هاي ديگر نيز با نوروز امسال (1395) بسيار باشكوه در دهلي نو با عنوان 'آتش جاويد' برگزار شد.
ميزبان اين برنامه پارسيان هند بودند و نمايندگاني از يونسكو، دانشگاه لندن، دانشگاه كاليفرنيا، موزه ملي ايران، موزه بريتانيا، موزه ارميتاژ روسيه، برخي موزه هاي چين و ازبكستان موزه ملي دهلي، مركز ملي هنرهاي اينديرا گاندي، مركز جهاني فرهنگ، دفتر نخست وزيري، وزارت تجارت، وزارت اقليت ها، وزارت فرهنگ هند در اين برنامه حضور داشتند.
افتتاحيه اين همايش جهاني كه به مطالعات ايراني اختصاص داشت با حضور شماري از شخصيت هاي ايراني، هندي و خارجي از جمله علي جنتي وزير فرهنگ وارشاد اسلامي همراه بود و شماري از انديشمندان خارجي از جمله سيمس ويليامز، آلموت هينزه، پاوول لوري در آن به سخنراني پرداختند.
چاپ بيش از سه كاتالوگ و مجموعه مقالات همايش، نمايشگاه عكس از زندگي روزمره زرتشتيان ايران و هند، نمايشگاه نوروز، نمايشگاهي از نسخ شاهنامه و صحنه هاي آن، اجراي موسيقي سنتي توسط گروه ايراني، نمايشگاه نسخ خطي اوستا و متون پهلوي، هفت سين ايراني از برنامه هاي جنبي اين مراسم بود.
همچنين در قالب اين همايش آثاري از موزه هاي مختلف از جمله موزه ملي ايران در موزه ملي دهلي نو به نمايش در آمد . در اين نمايشگاه علاوه بر 9 اثر فاخر از ايران آثار مهمي نيز از انجمن زرتشتيان تهران به نمايش درآمد كه بيشتر به زندگي روزمره زرتشتيان در ايران اختصاص دارد.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، اين نمايشگاه ها (موزه ملي دهلي و مركز ملي هنرهاي اينديرا گاندي) تا پايان ماه مي '11خرداد 'برپاست.
فراهنگ**3079**1569