۱۸ فروردین ۱۳۹۵، ۱۰:۳۳
کد خبر: 82024187
T T
۰ نفر
توليد مواد نانوكامپوزيتي حساس به نور براي تسريع فرايند تصفيه‌ آب

تهران- ايرنا-محقق دانشگاه اراك با همكاري شركت هاي صنايع فرش فرهي كاشان، نرمينه بافت كاشان و شركت بخارگستر آتيه، اقدام به سنتز يك نانوكامپوزيت حساس به نور مورد استفاده در تصفيه‌ آب كردند، كه مي‌توان از آن در توليد پوشش‌هاي خود تميزشونده و ضد ميكروب بهره برد.

به گزارش روزچهارشنبه گروه علمي ايرنا ازستاد ويژه توسعه فناوري نانو، دكترفريد ميرحسيني ازمحققان اين طرح گفت: اين نانوكامپوزيت پليمري كه مبتني بر اصول شيمي سبز تهيه شده، قادر است به كمك نورخورشيد سرعت فرآيند حذف و تخريب آلاينده‌هاي آلي را به‌طور قابل توجهي افزايش دهد.
وي بيان كرد: ازامروزه موضوع آلودگي آب در كشور به يك معضل اساسي تبديل شده است، تصفيه‌ آب آشاميدني و پساب‌هاي صنعتي پيش از رهاسازي در طبيعت، ازجمله‌ اين موضوعات به شمار مي‌روند، از طرفي پيش‌تصفيه‌ آب مورد استفاده در سيستم‌هاي تأسيسات كارخانه‌ها و مراكز صنعتي به ميزان زيادي از تشكيل رسوبات آهكي و زنگ‌زدگي تجهيزات جلوگيري به عمل مي‌آورد، ازاين‌رو، معرفي و توسعه‌ موادي كه فرآيند تصفيه و نرم‌سازي آب را تسريع مي‌كنند، از اهميت بالايي برخوردار است.
ميرحسيني افزود: هدف از انجام اين طرح سنتز يك نانوكامپوزيت داراي خاصيت فتوكاليستي به‌منظور پيش‌تصفيه آب مورد استفاده در سيستم‌هاي تأسيساتي بود، در ادامه سعي بر آن شد كه سيستمي را طراحي كنيم كه از قابليت همزمان جذب و تخريب فتوكاتاليستي رنگ‌دانه‌هاي موجود در پساب صنايع نساجي برخوردار باشد و فاكتورهاي مورد نظر سازمان محيط ‌زيست را بهينه نمايد.
وي گفت: عدم وابستگي عملكرد اين نانوكامپوزيت‌ها به pH آب، حفظ كيفيت مطلوب عملكرد علي‌رغم استفاده مكرر، كاهش اثرات مخرب زيست‌ محيطي در مقايسه با سيستم‌هاي فعلي، بازدهي بالاي اين نانوكامپوزيت‌ها و حذف فرآيندهاي شيميايي در تصفيه پساب‌ها، از مزاياي عمده‌ استفاده از اين نانوكامپوزيت‌هاي فتوكاتاليستي بشمار مي‌روند.
ميرحسيني با اشاره به عملكرد بهتر مواد فتوكاتاليستي در مقياس نانومتري در مقايسه با شكل بالك اين مواد گفت:همان‌گونه كه به اثبات رسيده است، ابعاد نانومتري فتوكاتاليست، موجب افزايش بيشتر سرعت و بازدهي بالاتر فرآيند تخريب آلاينده‌ها و ميكروارگانيسم‌ها مي‌گردد، به‌علاوه حضور نانوذرات فتوكاتاليستي به‌عنوان پركننده در كامپوزيت‌ها موجب ايجاد يك سطح مناسب با بيشترين ظرفيت جذب نور مرئي و متعاقب آن بهبود عملكرد آن‌ها را در تسريع فرآيند تخريب خواهد شد.
وي افزود : محصول فوق در شركت دانش بنيان ريزفناوران شيمي سبز، مستقر در مركز رشد واحد فناوري دانشگاه اراك، در حال توليد انبوه است. همچنين، در حال حاضر يك قرارداد در قالب يك طرح پژوهشي با بيمارستان اميرالمومنين اراك منعقد نموده و قرار است اين محصول در تاسيسات بيمارستان بارگذاري شود.
اين طرح در قالب رساله‌ دكتري وپايان‌نامه مورد نياز صنعت به تأييد داوران ستاد ويژه‌ توسعه‌ فناوري نانو رسيده است.
علمي (1)** 9340**1440
۰ نفر