به گزارش ایرنا، چین می گوید كه واشنگتن و مانیل در ماه های گذشته شانه به شانه یكدیگر تحركات نظامی انجام داده و رزمایش هایی انجام داده اند كه بعضا با اهداف خاصی بوده است.
آخرین تحركات دو كشور مربوط به رزمایش 11 روزه آنان است كه چهار روز پیش در همین پهنه آبی آغاز شد و در آن پنج هزار نیروی نظامی آمریكایی و چهار هزار نیروی نظامی فیلیپین حضور دارند.
بخشی از تمرینات دو كشور در این رزمایش كه گفته شده نیروهای استرالیایی هم حضور دارند، تسخیر برخی از جزایر به صورت فرضی است كه شدیدا نگرانی چین را فراهم كرده است كه مبادا دو كشور قصد چنین كاری را در عمل در دریای جنوبی داشته باشند.
چین دریای جنوبی را بخشی از خود می داند و بر مالكیت تقریبا تمام آن تاكید دارد و در این راستا در برخی از جزایر نیز تاسیسات دفاعی مستقر كرده است.
به جز چین كه مدعی مالكیت بر كل دریای جنوبی است، ویتنام، فیلیپین، مالزی، تایوان و برونئی نیز ادعای مالكیت بخشهایی از این دریا را دارند.
تحلیلگران بر این باورند كه افزایش حضور نظامی كشورها از جمله آمریكا در این منطقه می تواند خطر بروز درگیری در دریای جنوبی را افزایش دهد.
بسیاری از ناظران كانون اصلی مخاطرات و درگیری های آینده را دریای جنوبی می دانند و علت اصلی آن سرشاخ شدن چین و آمریكا در این منطقه است.
حضور نظامی و انجام رزمایش های پی در پی آمریكا در منطقه باعث شده تا رسانههای چین از جمله روزنامه «چاینا دیلی» رسما در خصوص آن واكنش نشان دهند و واشنگتن را به نظامی كردن دریای جنوبی و اجرای تدابیر یكجانبه و همراهی نادرست با مانیل متهم سازند.
نشریه ارگان حزب حاكم كمونیست چین ضمن انتقاد از آمریكا خاطرنشان كرده است كه تحركات واشنگتن و مانیل باعث حساسیت های بیشتر و نگرانی های فزاینده در این منطقه شده است.
«چاینا دیلی» می نویسد كه نیروی دریایی آمریكا دستكم در سال گذشته میلادی 700 بار گشت زنی دریایی در این منطقه انجام داده است.
این روزنامه صرف حضور نیروی دریایی آمریكا و ناوشكن های این كشور در دریای جنوبی به بهانه حراست از آزادی كشتیرانی، به نوعی نظامی سازی منطقه دانسته است.
چین بارها تاكید كرده كه این منطقه نیازی به آمریكا ندارد و پكن به اتفاق كشورهای عضو اتحادیه آسیای جنوب شرقی (آ.س.آن) قادر به تامین امنیت و صلح و ثبات در آن است.
به باور چین، نظامی شدن این منطقه هیچ نفعی برای طرف دیگر نخواهد داشت و بهتر است آمریكا از جانبداری های خود از برخی كشورهای منطقه دست بردارد.
اهمیت جزایر موجود در دریای جنوبی چین به حدی است كه كنترل آن توسط هر كشوری، امكان كنترل یكی از حیاتیترین آبراههای اقتصادی جهان را میسر می سازد كه ارزش تجارت دریایی سالانه آن پنج هزار میلیارد دلار برآورد شده است.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - چین بر این باور است كه افزایش حضور كشتیها، ناوها و هواپیماهای آمریكایی در دریای جنوبی و انجام رزمایش های مكرر این كشور با فیلیپین و ژاپن تلاشی در راستای نظامی كردن این منطقه است.