۲۲ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۴۸
کد خبر: 82028368
T T
۰ نفر
خلع سلاح هسته ای، مبارزه باتروریسم وامنیت دریای جنوبی چین محورمذاكرات وزیران خارجه جی هفت

تهران - ایرنا - وزیران خارجه هفت كشور صنعتی جهان موسوم به جی هفت امروز(یك شنبه)نشست دوروزه خود در هیروشیما ژاپن را آغاز می كنند تا در مورد موضوعاتی چون خلع سلاح هسته ای، مقابله با تروریسم،امنیت دریایی در دریای جنوبی چین، كره شمالی و خاورمیانه و اوكراین بحث و تبادل نظر كنند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری كیودو، در این نشست دو روزه درهیروشیما كه در سال 1945وبابمباران اتمی آمریكا باخاك یكسان شد، وزیران خارجه انگلستان، كانادا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و آمریكا حضور دارند.
فرانك والتراشتاین مایر وزیر خارجه آلمان كه به دلیل نقص فنی در هواپیما با تاخیر وارد هیروشیما می شود نخواهد توانست در رویدادهای روزیك شنبه حضور داشته باشد از این رو نماینده ای از وزارت خارجه این كشور در مراسم های امروز شركت خواهد كرد.
ژاپن به عنوان تنها كشور آسیایی حاضر در این نشست و میزبان این دور از گفت و گوها، به دنبال وارد كردن كشورهای غربی در موضوع دریای جنوبی چین و فعالیت های این كشور در این دریاست.
دریای جنوبی چین و جزایر پارسل و اسپراتلی در این دریا همواره مورد مناقشه چین با كشورهای فیلیپین، ویتنام، مالزی، تایوان و برونئی بوده است.
چین از كشورهای گروه جی هفت خواسته كه موضوع دریای جنوبی ومناقشات ارضی درمنطقه را از دستور كار نشست وزیران خارجه خارج كنند.
وانگ یی وزیر خارجه چین در گفت و گو با خبرگزاری شین هوا اعلام كرده كه بحث در باره مناقشات منطقه ای، صلح و امنیت منطقه را بر هم می زند.
هیچ یك از كشورهای عضو جی هفت به طور مستقیم با مناقشات دریای جنوبی چین ارتباطی ندارند و تنها اهمیت این دریا برای این كشورها، ترانزیت محصولات و نفت از آن است كه ارزش سالانه آن بیش از پنج هزار میلیارد دلار برآورد می شود.
كشورهای جی هفت خواستار اطمینان از آزادی ناوبری در دریای جنوبی چین و خودداری پكن از احیای اراضی و دامن زدن به تنش ها در منطقه هستند.
البته توكیو علاقمند است تا در این نشست مناقشات ارضی خود با چین برسر جزایر سنكاكو (دیائویو) در دریای شرقی چین را نیز مطرح كند.
موضوع خلع سلاح هسته ای و عدم تكثیر آن نیز از دیگر موضوعات كلیدی مورد بحث در این نشست خواهد بود.
در میان كشورهای جی هفت انگلیس، فرانسه و آمریكا دارای سلاح هسته ای هستند.
در كنار این مسائل، بررسی موضوع فعالیت های هسته ای كره شمالی و برنامه توسعه موشكی از سوی این كشوروهمچنین اختلاف مسكو و واشنگتن بر سر موضوع اوكراین و مسائل خاورمیانه نیز در دستور كار نشست قرار دارد.
نشست سران جی هفت نیزماه آینده میلادی درایسه شیما ژاپن برگزار می شود واحتمال می رود باراك اوباما رئیس جمهوری آمریكا در حاشیه این نشست بازدیدی از هیروشیما نیز داشته باشد.
واشنگتن پست با انتشار این خبر درنسخه آنلاین خود نوشت: باراك اوباما در نشست پیش روی سران جی هفت در مورد جهانی عاری از سلاح هسته ای سخنرانی خواهد كرد.
این روزنامه نوشت: كاخ سفید به خوبی از انتقادهای داخلی در ژاپن از سفر باراك اوباما به هیروشیما و سخنرانی وی در مورد خلع سلاح هسته ای آگاه است.
چهل ودومین نشست سران گروه هفت ششم وهفتم خردادماه سالجاری در«ایسه شیما» در استان «میه» ژاپن برگزار می شود.
درنشست 2015 جی هفت در آلمان كه بدون حضور روسیه برگزار شد اعضا به مسكو درباره تهاجم به اوكراین هشدار دادند و این كشور را به تحریم های شدیدتری تهدید كردند.
رئیس جمهوری روسیه برای سومین بار از حضور در این نشست منع شد و علت آن به گفته 'باراك اوباما' همتای آمریكایی اش، تداوم تهاجم ها علیه اوكراین و حمایت روسیه از جدایی طلبان شرق اوكراین بود.
'جی هفت' یا 'گروه هفت' از هفت كشور بزرگ صنعتی جهان تشكیل شده كه حدود 50 درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارند.
با ملحق شدن روسیه به این گروه در سال 1998 به جی هشت تغییر كرد اما با دعوت نشدن روسیه به نشست های سالانه نام آن دوباره به جی هفت تغییر پیدا كرد.
آمریكا، انگلیس، كانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن كشورهای عضو جی هفت هستند.
آساق**3077*1590