انباشت فقربین خانواده های تحت حمایت كمیته امداد/ضرورت كاهش مدت استقرار نیازمندان در چرخه حمایتی

تهران- ایرنا- معاون حمایت و سلامت خانواده كمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: انباشت فقر بین خانواده های تحت حمایت امداد قابل لمس است به این معنا كه منابع این نهاد پاسخگوی همه نیاز خانواده های تحت حمایت نیست.

به گزارش ایرنا ازكمیته امداد، علی محمد ذوالفقاری درنشست خبری اظهاركرد: كمیته امداد نمی خواهد همه نیازهای مددجویان را مرتفع كند اما درنظر دارد درتامین نیازهای ضروری مددجویان و حل مسئله فقرسرعت بیشتری داشته باشد.
وی ادامه داد: درصورت رفع نشدن این معضل عوارض اجتماعی آن دامن جامعه را خواهد گرفت ما به دنبال این هستیم كه مدت استقرار فرد را در وضعیت فقر كاهش دهیم كه البته برای رسیدن به این هدف باید شرایط لازم فراهم شود.
وی با بیان اینكه كمیته امداد در پذیرش مددجویان اطلاعات مختلفی همچون وضعیت بهداشتی، آموزشی، معیشتی،‌ مسكن و اشتغال خانواده‌ها را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهد، گفت: تمام تلاش این نهاد به حداقل رساندن این نیازها و توانمندسازی آنان است.
وی با بیان اینكه نیازهای فقرا متناسب با توانمندی آنان بین سه گروه خانواده، خیران و كمیته امداد تقسیم شده است، تصریح كرد: هریك از این بخش ها اگر مشاركت لازم را نداشته باشند ارتقاء وضعیت خانواده به تاخیرخواهد افتاد.
ذوالفقاری با اشاره به سهم خانواده ها در بهبود وضعیت اقتصادی و توانمندسازی گفت: اعضای خانواده های تحت حمایت با عواملی همچون تحصیلات، ازدواج و اشتغال می‌توانند موجب كاهش فقر در خانواده ها شوند.
این معاون كمیته امداد افزود: نقش جامعه دركاهش فقر نیز به این معناست كه هرچه حساسیت جامعه نسبت به فقر بیشتر باشد، مساعدت و همكاری از سوی مسئولان نظام در راستای زدودن چهره فقر بیشتر خواهد شد.
معاون حمایت و سلامت خانواده در ادامه با اشاره فعالیت خیریه ها در حمایت از نیازمندان جامعه افزود: خیریه ها به طور خودجوش در تمامی بخش های حمایتی فعالیت می كنند و این نهاد در نظر دارد قلمرو كار خیریه ها را گسترش و فعالیت آنها را در مناطق محروم و دورافتاده تخصصی تر كند.
وی در خصوص پرداخت یارانه‌ و تصویب آن در كاهش فقر اظهار كرد: با توجه به افزایش تورم، اثر بخش بودن پرداخت یارانه‌ها در زندگی مردم كاهش یافته است، لذا باید رقم یارانه با هزینه زندگی و تورم در جامعه همخوانی و تناسب داشته باشد.
وس گفت: خانواده‌های تحت حمایت كیته امداد6 نیاز اساسی و پرهزینه همچون اشتغال، مسكن، دارو و درمان، آموزش و معیشت دارند كه جزو نیازهای پایه هر خانواده محسوب می شوند لذا باید در جهت تامین این نیازها برنامه‌ریزی‌های دقیق و مدونی صورت گیرد.
معاون حمایت و سلامت خانواده كمیته امداد تراز اقتصادی خانواده‌های تحت پوشش را منفی برشمرد و افزود: هزینه زندگی آنها در مقابل درآمدشان به دلایل مختلف بالا است و كمیته امداد تمام تلاش خود را برای مثبت رساندن تراز اقتصادی خانواده‌ها می كند.
این مسئول كمیته امداد افزود: توسعه اشتغال، اعطای تسهیلات قرض الحسنه ، گسترش طرح‌های اكرام و محسنین برای حمایت از فرزندان كمیته امداد، افزایش مشاركت‌های مردمی، افزایش منابع درآمدی خانوارها از جمله برنامه های این نهاد برای بالابردن تراز اقتصادی جامعه هدف تحت حمایت كمیته امداد است.
ذوالفقاری گروه های پرجمعیت‌ تحت پوشش كمیته امداد را زنان سرپرست خانوار با جمعیت بیش از یك میلیون نفر، سالمندان حدود یك و نیم میلیون نفر و كودكان عنوان و اظهار كرد:20 درصد مددجویان زیر 18سال و حدود 10 درصد كودكان نیز زیر 10 سال سن دارند كه این امر حاكی از آن است كه كودكان، سالمندان و زنان سرپرست خانوار بیشتر از سایر افراد در معرض ورود به جامعه فقرا هستند.
وی با اعلام این كه اكنون 200 هزار یتیم تحت پوشش كمیته امداد هستند افزود: باید بتوانیم گروه‌های مختلف از حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در كشور را متقاعد كنیم تا در راستای كاهش فقر گام بردارند.
معاون كمیته امداد گفت: یكی از اقدامات مهم كمیته امداد مردمی كردن رسیدگی به مسئله فقر در جامعه است بطوری كه شبكه‌های محلی امداد با شناسایی فقرا در هر محله می‌توانند در جهت حل فقر خانواده‌های نیازمند در محلات مختلف بسیار موثر عمل كنند.
ذوالفقاری با بیان اینكه ركود و تحریم در سال های گذشته موجب افزایش خانواده های تحت حمایت شده است تصریح كرد: مسئولان نظام ، دولت و مجلس شورای اسلامی می توانند با تامین و اختصاص اعتبارات لازم این نهاد مردمی را در خدمت رسانی به محرومان و نیازمندان یاری و از تشدید فقر در جامعه جلوگیری كنند.
وی گفت: مناطق حاشیه‌ نشین و كمتر توسعه یافته شهرها و روستاها بیشترین جامعه فقیر را شاهد هستند بنابراین باید برای كاهش حل فقر موانع و مشكلات محیطی نیز مرتفع شود.
وی با بیان اینكه كمیته امداد سالانه 10درصد ورودی و خروجی مددجو خواهد داشت گفت: در سالهای تحریم و ركود اقتصادی كشور شاهد افزایش مراجعین به این نهاد برای دریافت خدمات بودیم بطوری كه بیش از یك و نیم میلیون نفر غیر مددجو در این زمان به این نهاد مراجعه می كردند و با توجه به شرایط اقتصادی حاكم بر جامعه شاهد كاهش مشاركت های مردمی، خیران و افراد نیكوكار به نیازمندان و محرومان بودیم.
این معاون كمیته امداد گفت: هم اكنون كمیته امداد برای كاهش فقر با مراكز آموزش عالی ودانشگاه ها برای تبادل اطلاعات به صورت فنی و كارشناسی ورود پیدا كرده است.
معاون حمایت و سلامت خانواده كمیته گفت: بسیاری از سالمندان تحت حمایت این نهاد فاقد مهارت‌های لازم برای این دوران از زندگی شان هستند كه مشكلاتی را برای خود و اطرافیانشان ایجاد می كنند.
وی افزود: این نهاد برای ارائه خدمت به این قشر در صدد افزایش مهارت‌های دوره سالمندی به فرد و اعضای خانواده است.
این مسئول كمیته امداد گفت: سالمندان به دلیل اینكه نمی‌توانند خودكفا و از چرخه حمایتی امداد خارج شوند لذا افزایش تعرفه بیمه‌ها و خدمات پرستاری، مناسب‌سازی محل زندگی آنان می‌تواند دربهبود زندگی شان نقش موثری داشته باشد.
وی افزود: تامین خدمات پرستاری سالمندان یكی از مواردی است كه این نهاد برای 40هزار سالمند تحت حمایت انجام می دهد پرداخت ماهانه یكصدهزار تومان برای خدمات پرستاری در منزل سالمندان است كه امیدواریم این خدمت به عنوان یك نیاز اساسی سالمندان در تعرفه‌های درمانی كشور لحاظ شود.
اجتمام**3377**1724
۰ نفر