۲۴ فروردین ۱۳۹۵، ۱۸:۴۵
کد خبر: 82032317
T T
۰ نفر
رئيس اتاق تجارت هرات خواستار حضور بيشتر سرمايه گذاران ايران در افغانستان شد

مشهد- ايرنا- رئيس اتاق تجارت و صنايع هرات افغانستان خواستار توجه بيشتر ايران به فرصت هاي سرمايه گذاري در افغانستان شد.

حاجي سعد خطيبي روز سه شنبه در نشست با فعالان اقتصادي و اعضاي اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و كشاورزي خراسان رضوي در مشهد گفت: افغانستان امروز داراي شرايط باثبات و امني است و با توجه به ريشه هاي عميق روابط فرهنگي، تاريخي و مذهبي ايران و افغانستان و عزم مسئولان دو كشور اين روابط بايد بيش از پيش توسعه يابد.
وي با اشاره به فرصت هاي فراوان توسعه روابط بين دو كشور افزود: در سفر عبدالله عبدالله و هيات افغانستاني به ايران ديداري هم از منطقه چابهار داشتيم كه از جمله ظرفيت هاي مورد علاقه افغانستان است كه امكان دسترسي به آبهاي آزاد را فراهم مي كند.
وي اظهار كرد: مسئولان، سرمايه گذاران و تجار بزرگ افغانستان تصميم به ثبت شركت، استفاده از ظرفيت هاي بندر چابهار و سرمايه گذاري در اين منطقه را دارند و تصميمات خوبي براي استفاده از ظرفيت هاي بندر چابهار گرفته شده است.
خطيبي با بيان اينكه از فرصت هاي كلان سرمايه گذاري در دو كشور كمتر استفاده شده است گفت: پروژه هاي كلان زيربنايي و عمراني كه طي يكي دو سال اخير در حال انجام است زمينه سرمايه گذاري و همكاري هاي اقتصادي بين تجار دو طرف را فراهم مي كند.
وي افزود: افغانستان از شركاي بزرگ تجاري ايران است كه سالانه حدود سه ميليارد دلار كالاهاي ايراني خريداري مي كند.
وي اظهار كرد: ما خواهان گسترش اين تجارت، افزايش حجم مبادلات و صدور بيشتر محصولات افغانستان به ايران هستيم.
رئيس اتاق تجارت هرات توسعه مبادله هيات هاي تجاري و شناسايي ظرفيت هاي دو طرف را ضروري دانست و گفت: شرايط امروز افغانستان با گذشته بسيار متفاوت است زيرا امنيت آن توسعه يافته و زمينه براي اجراي پروژه هاي اقتصادي و سرمايه گذاري مساعدتر شده است.
وي افزود: منافع ايران و افغانستان به هم گره خورده بطوريكه هيچ مانعي حتي تحريم ها نيز نتوانسته است مانعي براي روابط دو كشور باشد.
وي ادامه داد: افغانستان داراي نيروي كار ارزان و بازار خوب مي باشد ضمن آنكه نيازمند استفاده از دانش، تكنولوژي و تخصص ايران است.
خطيبي اظهار كرد: با پيگيري هاي اتاق بازرگاني خراسان رضوي و هرات و همكاري سركنسولگري هاي دو استان بسياري از مشكلات گذشته رفع شده و امروز مشكلي براي تردد تجار دو طرف وجود ندارد.
وي گفت: صدور ويزاهاي بلندمدت و يك ساله براي تجار انجام مي شود و تعرفه ها نيز بويژه براي صدور كنجد كاهش قابل ملاحظه اي داشته است.
مدير اجرايي نمايندگي اتاق مشترك ايران و افغانستان در خراسان رضوي هم در اين نشست گفت: اينك شرايط با گذشته بسيار متفاوت است، موانع مسير توسعه روابط بين دو كشور برداشته شده و رفع تحريم ها و اجراي برجام زمينه حضور ايران را در پروژه هاي افغانستان فراهم كرده است.
محمود سيادت افزود: در نگرش مسئولان دولت تدبير و اميد هم توسعه روابط با كشور هاي مسلمان در اولويت جدي قرار گرفته است.
وي اظهار كرد: برگزاري اجلاس كنسولي دو كشور نيز كه چند سال به علل مختلف به تعويق افتاده بود اسفند ماه در كابل برگزار شد و بسياري از مشكلات حوزه كنسولي از جمله محدوديت هاي ويزايي براي ايراني ها برداشته شد.
وي گفت: با ساماندهي بخش هاي مختلف افغانستان امروز بسياري از موانع رفع شده و اميدواريم سال جاري زمان پوشش وسيع امنيتي در افغانستان باشد.
سيادت افزود: ما نيز بايد براي حضور در بخش هاي معدني افغانستان، مطالعات جامع و برنامه ريزي لازم داشته باشيم ضمن آنكه در زمينه كشت فراسرزميني نيز مي توان با افغانستان كار مشترك گسترده اي انجام داد.
وي با بيان اينكه اتاق مشترك در دو كشور پلي براي ايجاد ارتباط و فعاليت تجار و فعالان اقتصادي است اظهار كرد: براي ايجاد كارگروه هاي تخصصي بايد برنامه ريزي كرد كه در اين ارتباط كارگروه سوخت تشكيل شده و در بخش داوري و رفع اختلافات هم با همكاري رئيس اتاق تجارت هرات آيين نامه داوري آماده اجرا شده است.
وي با بيان اينكه در بخش سرمايه گذاري فرصت هاي بسيار مناسبي در افغانستان وجود دارد گفت: منتظر ارائه و معرفي اين فرصت ها از سوي هرات هستيم و در استان خراسان رضوي هم آمادگي پذيرش سرمايه گذاران افغانستاني را داريم.
سيادت افزود: با توجه به اينكه هر هفته 60 پرواز از مشهد به نقاط مختلف افغانستان انجام مي شود سرمايه گذاران و تشكل هاي دو كشور بايد بيش از پيش به اين حوزه توجه كنند.
اعضاي هيات افغانستاني در بازگشت از سفر چابهار امروز ضمن حضور در مشهد با فعالان اقتصادي اين استان ديدار كردند.
1906 / 6053 /1596
۰ نفر