۲۶ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۲۷
کد خبر: 82034328
T T
۰ نفر

نخستين نشاي برنج در آستارا به روش سنتي آغاز شد

۲۶ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۲۷
کد خبر: 82034328
نخستين نشاي برنج در آستارا به روش سنتي آغاز شد

آستارا - ايرنا - نخستين نشاي برنج در شهرستان آستارا به روش سنتي در روستاي خليله سراي بخش لوندويل آستارا آغاز شد.

مدير جهاد كشاورزي آستارا روز پنجشنبه به خبرنگار ايرنا گفت: نشاي عمومي و گسترده برنج در شاليزارهاي اين شهرستان از هفته نخست ارديبهشت ماه آغاز مي شود.
ايرج شياركار با بيان اينكه شاليزارهاي آستارا براي كشت برنج به روش هاي سنتي و مكانيزه در حال آماده شدن است ، گفت: در سال گذشته يك هزار و 950 هكتار از شاليزارهاي آستارا زير كشت مكانيزه برنج رفته بود كه امسال پيش بيني مي شود اين روش كشت با رشد چشمگيري مواجه شود.
وي افزايش ميزان توليد ، انجام بموقع عمليات كشاورزي ، كاهش سختي كار ، صرفه جويي در وقت و افزايش بهره وري از نيروها را از جمله مهم ترين مزاياي كشت مكانيزه برنج عنوان كرد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان مرزي بندر آستارا عمده برنج كشت شده در آستارا را از نوع هاشمي عنوان كرد و افزود: متوسط عملكرد هر هكتار از اين گونه برنج چهار و نيم تن شلتوك است.
وي سطح زيركشت برنج آستارا را كمترين ميزان سطح زير كشت بين شهرستان هاي استان گيلان ذكر كرد و گفت: سالانه بالغ بر پنج هزار تن برنج سفيد مازاد بر مصرف اين شهرستان به ديگر مناطق كشور صادر مي شود.
مدير جهاد كشاورزي آستارا اضافه كرد: براي نظارت بر مراحل كاشت تا برداشت، پنج نفر مهندس كشاورزي از طريق شركت هاي خدمات مشاوره كشاورزي با مديريت جهاد كشاورزي اين شهرستان همكاري مي كنند.
سطح كل اراضي زير كشت در آستارا هفت هزار و 712 هكتار است كه سه هزار و 200 هكتار آن به كاشت انواع برنج محلي و پر محصول اختصاص مي يابد و از اين اراضي، سالانه حدود 15 هزار تن شلتوك و 10 هزار تن برنج خالص به دست مي آيد.
شهرستان مرزي آستارا با 86هزار نفر جمعيت در منتهي اليه غرب استان گيلان و در جوار جمهوري آذربايجان واقع است.
7105/2007