۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۸:۴۸
کد خبر: 82042646
T T
۰ نفر

زمين خواران در چهارمحال و بختياري فرصت جولان ندارند

۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۸:۴۸
کد خبر: 82042646
زمين خواران در چهارمحال و بختياري فرصت جولان ندارند

شهركرد- ايرنا- دغدغه و تلاش بسياري از مسئولان حفاظت از اراضي ملي، كشاورزي و منابع طبيعي، كوتاه كردن دست سودجويان در برابر فرصت طلبي زمين خواري در كشور است.

به گزارش ايرنا،زمين خواره پديده اي است كه اين روزها يكي از مهمترين دغدغه هاي مسوولان است و همه دستگاههاي متولي به صورت جدي برخورد با اين پديده شوم را دنبال مي كنند.
براساس گفته كارشناسان و مسئولان چهارمحال و بختياري، با تعامل و همكاري بيش از پيش شوراي حفظ بيت المال، اداره كل منابع طبيعي و همكاري دستگاه قضايي و امنيتي و انتظامي در اين استان، فرصت جولان بر زمين خواران در چهارمحال و بختياري برچيده شده است.
رئيس اداره حقوقي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري گفت: اداره كل منابع طبيعي در كشور به عنوان متولي حفظ و حراست از اراضي ملي و منابع طبيعي شناخته شده است و به طور طبيعي توسط اشخاص نسبت به اينگونه اراضي ادعاهايي مبني بر غير ملي بودن و اثبات مالكيت خصوصي اشخاص در مراجع قضايي به طور معمول مطرح مي شود.
اصغر احمدي در گفت وگو با گزارشگر ايرنا اظهار داشت: در اين استان نيز در رابطه با ادعاهاي اشخاص حقيقي در دادگستري هاي سراسر استان نيز پرونده هايي كه داراي ارزش و اهميت مالي و ريالي و منطقه اي خاصي بوده از سال هاي گذشته مطرح و مورد رسيدگي قرار گرفته است.
به گفته وي، اين اداره كل با استفاده از تمامي ابزارهاي كارشناسي و نيروي انساني فني و حقوقي خود در راستاي حفظ بيت المال و پيشگيري از زمين خواري تلاش مي كند.
احمدي تصريح كرد: سال گذشته با پيگيري هاي اداره كل منابع طبيعي و شوراي حفظ بيت المال استان و با همكاري دستگاه قضايي حدود سه هزار و 500 هكتار از اراضي ملي استان به بيت المال بازگردانده شد.
رئيس اداره حقوقي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان افزود: در راستاي مبارزه با زمين خواري و بازگشت اراضي ملي به بيت المال، اداره كل منابع طبيعي چهارمحال و بختياري ال گذشته در كشور جزء استان هاي برتر مطرح و لوح افتخار و تنديس دريافت كرد.
احمدي ادامه داد: هم اينك حدود 200 هكتار شامل دو يا سه پرونده مبتي بر اختلاف اشخاص با اداره كل منابع طبيعي نسبت به اجراي مقررات و قانون ملي شدن جنگل ها و مراتع كشور در دادگستري هاي استان تحت رسيدگي است.
مديركل منابع طبيعي چهارمحال و بختياري، از صدور راي سه پرونده زمين خواري در استان پس از چندين سال به نفع بيت المال طي سال گذشته در استان خبر داد.
علي محمدي مقدم اظهار داشت: يكي از اين پرونده ها زمين خواري به مساحت سه هزار و 200 هكتار است كه بعد از 21 سال به نفع بيت المال مختومه شده است.
وي ادامه داد: يك پرونده زمين خواري به مساحت 72 هكتار بعد از 17 سال و و پرونده اي ديگر بعد از 15 سال به مساحت 10 هكتار به نفع بيت المال مختومه شد.
محمدي مقدم با بيان تاكيد مقام معظم رهبري مبني در حفظ منابع طبيعي و ملي و حل مسائل و مشكلات زيست محيطي همچون زمين خواري گفت: مسئولان استاني با تمام تلاش و تعامل بيش از پيش خود در راستاي پيشگيري از زمين خواري اقدام مي كنند.
دادستان عمومي و انقلاب مركز چهارمحال وبختياري نيز گفت: سال گذشته 244پرونده زمين خواري در استان تشكيل شد.
احمدرضا بهرامي ساماني در گفت وگو با ايرنا افزود: دراين خصوص براي 641متهم به زمين خواري و تصرف اراضي ملي پرونده تخلف تشكيل شد.
وي اظهار داشت: سال گذشته 327.5هكتار از اراضي ملي تصرف شده توسط زمين خواران بازگردانده و از تخريب وتصرف آنها جلوگيري شد.
بهرامي از قلع و قمع 65بنا دراين مدت در استان خبر داد و گفت: اين اراضي با رفع تصرف و پيشگيري از تخريب و ساخت و ساز غيرمجاز در اراضي ملي،حوزه امور اراضي و كشاورزي و حوزه منابع طبيعي از دست متصرفان خارج شده است.
مديركل حفاظت محيط زيست چهارمحال وبختياري نيز گفت: سال گذشته 34مورد تصرف اراضي ملي در حوزه محيط زيست در استان تشكيل پرونده شده است.
شهرام احمدي بدون اعلام ميزان تصرف اراضي حوزه محيط زيست در استان افزود: 29مورد ازاين تخلف ها رفع تصرف شده و مابقي در حال پيگيري است.
وي اظهار داشت: شخم شيار ،تصرف عدواني و باغكاري قطع درختان و سوزاندن درختان بيشترين پرونده هاي تخلف در حوزه محيط زيست استان است.
به گزارش ايرنا با هدف تشديد حفظ و حراست از اراضي ملي، طي تفاهم نامه اي از سوي وزارتخانه راه و شهرسازي و نيروي انتظامي، يگان حفاظت اراضي ملي در استان هاي كشور از ابتداي امسال فعاليت خود را آغاز كرده است.
86.6 درصد مساحت چهارمحال و بختياري اراضي ملي شامل 307 هزار هكتار جنگل و يك ميليون و 93 هزار هكتار مرتع است.
گزارش :نرگس كريمي دستگردي- سميه پناهنده شهركي
7361/2097