به گزارش ایرنا، یحیی رمضانی روز پنجشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان افزود: هماکنون ۱۴ هزار و ۳۸۲ نفر پرسنل آموزش و پرورش استان هستند که ۲ هزار و ۳۱۶ نفر بین ۲۵ تا ۳۰ سال و ۶۴۲ نفر ۳۰ تا ۳۵ سال سابقه خدمت دارند و بیشتر این نیروها بانوان هستند که با بازنشسته شدن این تعداد، کمبود معلم در مدارس استان بسیار مشهود میشود.
به گفته وی، بیشترین کمبود معلم در مناطق محروم است و باید برنامهریزی و راهکاریی دیده شود که در آغاز سال تحصیلی آینده بتوان کمبود معلم را جبران کنیم.
وی افزود: کمبود معلم برای سال آینده باید با افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان، استفاده از نیروهای بازنشسته و حقالتدریس و جذب نیرو انجام شود.
وی با اشاره به بازدیدهایی که از طرحهای عمرانی نیمهتمام آموزش و پرورش و نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس استان به خصوص اردوگاه چمعالی سامان داشته است گفت: در آموزش و پرورش استان خلاهای زیادی از جمله مدارس کانکسی، مدارس خشتی و سنگی، کلاسهای کانکسی، مدارس تخریبی و فرسوده و طرحهای نیمهتمام وجود دارد.
رمضانی گفت: طرح نیمهتمام اردوگاه چمعالی که پس از ۲۰ سال در دست احداث و تکمیل است، یک ظرفیت خوب برای توسعه صنعت گردشگری است و باید برای استفاده خوب از این ظرفیت، از توان بخش خصوصی استفاده کرد.
به گفته وی، برای مدیریت این مجموعه رایزنیهای لازم با اداره کل اقتصاد و دارایی استان انجام شود تا بتوان برای اتمام طرح و همچنین نگهداری و مدیریت اردوگاه از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان افزود: این مجموعه اردوگاهی با این ظرفیت به یک مدیریت خاص تخصصی و گردشگری و هتلداری نیاز دارد که بتوان به صورت ۲۴ ساعته سرویسدهی انجام دهد.
به گزارش ایرنا، این مجموعه اردوگاهی ۲۲ اتاق و هشت سویت دارد و ظرفیت اسکان ۱۵۰ نفر در شب و ۷۰۰ نفر در روز را دارد.
کمبود یکهزار و ۵۶۲ معلم در چهارمحال و بختیاری
معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هماکنون در استان یکهزار و ۵۶۲ معلم در استان کمبود وجود دارد گفت: در سه سال گذشته بیش از پنج هزار و ۶۰۰ معلم جذب آموزش و پرورش استان شده است.
امین سلیمانی افزود: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۳۸ دانشجوی متعهد به خدمت دانشگاه فرهنگیان و ۳۳۲ نیروی معلم از طریق آزمون ماده ۲۸ جذب آموزش و پرورش استان شد.
به گفته وی، در سال ۱۴۰۲ نیز ۴۳۸ دانشجوی متعهد به خدمت دانشگاه فرهنگیان استان جذب و یکهزار و۱۴۴ معلم از طریق آزمون ماده ۲۸ جذب آموزش و پرورش استان شدند.
سلیمانی با اشاره به اینکه در سالجاری ۴۵۶ نفر جذب دانشگاه فرهنگیان استان شدند گفت: یکهزار و ۳۳۲ نفر نیروی معلم از جمله آموزگار، دبیر و عوامل کیفیت بخشی جذب آموزش و پرورش استان شدند.
وی افزود: اردوگاه شهید چمران چمعالی شهرستان سامان ۱۸ سال بود که نیمهتمام رها شده بود و هماکنون عملیات اجرای این طرح در سه فاز در حال اجراست.
به گفته وی، این اردوگاه ظرفیت بسیار مناسبی برای برنامههای اردویی دانشآموزان است.
۸۰ مدرسه سنگی در چهارمحال و بختیاری فعال است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری نیز گفت:هماکنون ۸۰ مدرسه سنگی با ۴۵۹ کلاس درس و ۱۰ درسه کانکسی در استان فعال است.
ایرج کریمی افزود: حذف و جمعآوری مدارس سنگی و کانکسی در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد.
به گفته وی، جمعآوری و احداث مدارس کانکسی در حال اجراست و احداث هشت مدرسه شروع شده است.
به گفته وی، طرح شهید عجمیان با هدف شادابسازی فضای مدارس و کلاسهای درس و طرح شهید عرب با هدف استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس استان در حال اجراست.
کریمی گفت: احداث و نوسازی مدارس نیازمند مشارکت همگانی و مردمی، استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی و هماهنگی و تعامل دستگاههای اجرایی است.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان گفت: کمبود مدرسه یکی از چالشهای مهم در سایتهای مسکن مهر در استان است.
خدایار باقری افزود: ۱۰ هزار واحد مسکن در سایت مسکن ملی شهرکرد ساخته میشود، این تعداد واحد مسکونی نیاز به چندین مدرسه دارند.
زیرساختهای آموزشی در شهرستان لردگان مناسب نیست
فرماندار لردگان نیز در این نشست گفت: هماکنون زیرساختهای آموزشی این شهرستان مناسب نیست و در این شهرستان با کمبود فضاهای آموزشی، فرسودگی مدارس مواجه هستیم.
منصور کریمزاده افزود: شهرستان لردگان جوانترین شهرستان استان از نظر جمعیتی است و در خصوص فضاهای آموزشی، با بحران جدی روبهرو هستیم.
وی گفت: در کنکور سراسری امسال ۳۰ نفر در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در این شهرستان قبول شدند و بیش از ۲۰۰ نفر نیز در دانشگاه فرهنگیان و رشتههای پرطرفدار قبولی شدند.
کریمزاده افزود: با توجه به سیاستهای دولت چهاردهم در خصوص چهار راهبرد معیشت، سلامت، مسکن و آموزش و نهضت مدرسهسازی نیاز است برای رفع مشکلات مدارس استان از ظرفیت خیرین و اعتبارات دولتی اداره کل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس استان استفاده شود.
۱۱ مدرسه خیری در شهرستان بروجن در دست احداث است
فرماندار بروجن نیز در این نشست گفت: هم اکنون ۱۱ طرح خیرساز در این شهرستان در دست اجراست که شامل هشت مدرسه در شهر بلداجی، سفید دشت و بلداجی است.
فتاح کرمی افزود: بروجن یکی از شهرستانهای تاثیرگذار در حوزههای علمی است و در کنکور سراسری سالجاری ۶۵ نفر از دانشآموزان این شهرستان در رشتههای پزشکی قبول شدند.
وی به افزایش یک نمره معدل دانشآموزان این شهرستان امتحانات نهایی اشاره کرد و گفت: این افزایش تاثیر مستقیمی بر افزایش میانگین معدل نهایی دانشآموزان داشته است.
به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی امسال ۲۰۸ هزار دانشآموز در مقاطع تحصیلی مختلف در حال فراگیری علم و دانش هستند.
نظر شما