به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا، در چندسال اخير شركت هاي بزرگي مانند آمازون، گوگل و والمارت در حوزه ربات هاي پرنده سرمايه گذاري كرده اند و البته استارتاپ هاي زيادي نيز به جمع فعالان اين حوزه پيوسته اند. برخي از اين شركت ها مانند آمازون نيز طرح هايي را براي نظم بخشيدن به ترافيك هوايي ارايه كرده اند. ايده اوليه اين است كه حداقل ارتفاع مجاز پرواز (152 متر) براي ربات هاي كم سرعت با اهداف سرگرمي درنظر گرفته شود و بسته به هدف و عملكرد ربات ها، براي حركت هر دسته از آن ها ارتفاع خاصي تعيين شود.
ناسا نيز از اين قافله عقب نمانده و از چندي پيش يك سيستم مديريت ترافيك هوايي موسوم به Unmanned Aircraft System Traffic Management (UTM) را توسعه داده است. ناسا معتقد است يك راه حل مناسب بايد متشكل از عناصر مختلف مديريت ترافيك از جمله وضع قوانين، مسيرهاي ترافيك، علائم راهنمايي و غيره باشد.
امروز ناسا براي اولين بار سيستم UTM را در چندين نقطه از آمريكا با پرواز همزمان 24 ربات پرنده، مورد آزمايش قرار مي دهد. در اين آزمايش خلبانان خارج از ناسا انواع مختلفي از ربات ها را از نقاط مختلف به پرواز درمي آورند و با سيستم UTM و نظام مديريت آن تعامل مي كنند تا كارآيي سيستم مورد بررسي قرار گيرد.
سيستم UTM هنوز در مراحل ابتدايي توسعه قرار دارد و با توجه به اين كه ناسا از نتايج اين آزمايش به منظور بهبود فناوري خود بهره مي گيرد و انجام آزمايشات ديگر در اين رابطه، درو از انتظار نيست.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران - ايرنا - اگر تنها نيمي از كسب وكارهاي فعال در حوزه ربات هاي پرنده موفق شوند، به زودي ترافيك هوايي به يك پديده طبيعي شهري بدل خواهد شد. براي حل اين مشكل، ناسا يك سيستم مديريت ترافيك هوايي را براي ربات هاي پرنده توسعه داده و امروز براي اولين بار آن را آزمايش مي كند.