به گزارش ایرنا، معاون سیاسی انتظامی فرمانداری فردیس در این نشست، گفت: واحدهای صنعتی و سازمان هایی كه پساب صنعتی خود را در چاه های فاضلاب می ریزند، این پساب های مازاد قابل استفاده مجدد برای آبیاری كشاورزی است.
محمدرضا فلاح نژاد افزود: این پساب ها بعد از تصفیه در اختیار شهرداری های مناطق 3 و 10 كرج و مشكین دشت فردیس قرار می گیرد تا آنها برای ابیاری فضای سبز شهری استفاده كنند.
وی اظهار كرد:شركت هایی چون مپنا،نیروگاه منتظر قائم و شهرك صنعتی سیمین دشت فردیس این شركتها اعلام آمادگی كردند تا پساب های صنعتی خود را برای آبیاری فضای سبز تحویل شهرداری های مناطق 3 و10 كرج بدهند.
قائم مقام معاون خدمات شهری شهرداری كرج نیز در این نشست گفت: سال گذشته شهرداری كرج اقدامات بسیار خوبی برای كاهش هدر رفتن آب در بخش فضای سبز در مناطق 12 گانه این كلانشهر انجام داده است.
اصغر نصیری افزود: به هیچ عنوان از گیاهانی كه مصرف زیادی دارند كمتر استفاده كنند و گیاهان مقاوم را در شهر توسعه می دهند.
وی ادامه داد: حتی از سال گذشته تا به امروز یك تخم چمن خریداری نشده است همان چمن های موجود را حفظ و نگهداری كردند.
نصیری اظهار كرد: در خصوص كاهش آب در فردیس اقداماتی كه انجام شده این بود كه دستورالعملهایی در حوزه های مختلف شهری مطرح شد حتی اداراتی كه قادر به آبیاری باغچه های خود نیستند شهرداری حفظ و نگهداری فضای سبز آنها را انجام می دهد.
قائم مقام معاون خدمات شهری شهرداری كرج گفت: سال گذشته در برهه ای كه كمبود آب بود باغات بزرگ شهر از جمله باغات سرحدآباد فردیس به صورت رایگان شهرداری كرج آنها را آبیاری كردند.
نصیری افزود: سال گذشته 15 درصد فضای سبز شهری از طریق آب شرب آبیاری می شد و این رفته رفته به 10 درصد كاهش یافت و امسال نیز تمام تلاشها بر این است كه این موضوع را به صفر برسانیم و به هیچ عنوان از آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده نكنیم.
وی بیان كرد: شركتها و واحدهای صنعتی در شهرستان فردیس آب مازاد دارند شهرداری كرج اعلام آمادگی می كند كه آب مازاد این شركت ها را بگیرد و طبق قانون مكلف اند كه این پساب های صنعتی را بر اساس استاندار زیست محیطی تصفیه كنند و در اختیار شهرداریها قرار بگیرد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فردیس نیز گفت: در حال حاضر 19 واحد صنعتی در شهرستان فردیس كه پساب صنعتی آنها قابل بازیابی برای فضای سبز وجود دارد كه روزانه یك هزار و 278 متر مكعب پساب تولید می كنند به غیر از شهرك صنعتی سیمین دشت كه تصفیه خانه در حال احداث است.
مرتضی شكوری افزود: یكی از اهداف محیط زیست استفاده نكردن چمن در فضای سبز شهری است چمن نسبت به گیاهان دیگر آب بیشتری مصرف می كند بنابراین توصیه می شود شهرداری ها از گونه های گیاهی كم مصرف در زیبا سازی فضای شهری استفاده كنند.
وی اظهار كرد: یكی از راهكارهایی برای كاهش مصرف آب استفاده از بوته ها و درختچه هایی هستند كه می توانند به جای چمن كاشته شوند استفاده از سوپرجاذبهای گیاهی ( یك نوع ژله كه پای درخت ریخته می شود) كه سالی دو بار نیاز به آبیاری دارند می توانند استفاده كنند.
مدیر عامل شهرك صنعتی سیمین دشت نیز گفت:230 واحد تولیدی صنعتی در این شهرك وجود دارد كه تنها 11 واحد صنعتی دارای مازاد آب هستند و طبق تفاهم نامه ای كه در شهرك صتعنی بین واحدها بسته شده است این آب مازاد صرف توسعه فضای سبز شهرك خواهد شد.
حجت بهادری كیا افزود: آبیاری قطره ای را در برنامه های سال 95 در دستور كار قرار دادیم كه از طریق تانكر آب فضای سبز شهرك صنعتی سیمین دشت را آبیاری كنیم.
وی افزود: مهمترین برنامههای شهرك صنعتی در سال 95 ارائه خدمات مطلوب به واحدهای مستقر در شهرك و توجه بیش از پیش به محیط زیست است چرا كه توسعه صنعتی پایدار نیازمند توجه همه جانبه به محیط زیست بوده و در همین راستا احداث تصفیهخانه صنعتی شهرك در دستور كار قرار گرفته كه در آینده نچندان دور راه اندازی می شود.
7413/1535
نشست كارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست شهرستان فردیس تشكیل شد
۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۷:۰۲
کد خبر:
82043590
كرج-ایرنا-كارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست شهرستان فردیس روز چهارشنبه با حضور معاون سیاسی و انتظامی فرمانداری، رییس اداره حفاظت محیط زیست فردیس، قائم مقام معاون خدمات شهری شهرداری كرج و مسئولان فضای سبز شهرداری منطقه 3 و 10 كرج و نمایندگان واحدهای صنعتی در این شهرستان تشكیل شد.