۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۲:۲۴
کد خبر: 82043919
T T
۰ نفر
خط ريلي آستارا - آستارا نقش مهمي در گسترش روابط تجاري ايران و آذربايجان دارد

آستارا - ايرنا - رئيس كميسيون مشترك اقتصادي ايران و جمهوري آذربايجان گفت: خط ريلي آستاراي جمهوري اسلامي ايران به آستاراي جمهوري آذربايجان موسوم به «آستارا - آستارا» نقش مهمي در گسترش روابط تجاري دو كشور دارد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمود واعظي عصر چهارشنبه پس از برگزاري مراسم آغاز عمليات احداث پل ريلي جمهوري آذربايجان به ايران در جمع خبرنگاران اظهار كرد: روابط ايران و جمهوري آذربايجان در ابعاد مختلف در حال گسترش است.
وي با اشاره به اينكه مذاكرات مربوط به ساخت اين پل ريلي از چندين ماه قبل آغاز شده بود، افزود: چهار ماه پيش، تصميم بر ايجاد پل ريلي جمهوري آذربايجان به ايران اتخاذ و مقدمات آن فراهم شد.
وي ادامه داد: از امروز كار عملياتي آن آغاز شده و اميدوارم تا شش ماه آينده، عمليات مربوط به پل ريلي به اتمام برسد.
واعظي اضافه كرد: طبق قراردادي كه با پيمانكار بسته ايم، اميدوارم مراحل ساخت آن هرچه سريعتر عملياتي شود چراكه اين خط آهن، نقش مهمي در گسترش و تسهيل روابط تجاري دو كشور دارد.
وي خاطرنشان كرد: اين خط ريلي باعث مي شود به راحتي كالاهايي كه ايران نيازمند آن است از آذربايجان، روسيه و كشورهاي اروپايي ديگر وارد شود و با توجه به پايانه باري كه در آستاراي ايران ايجاد مي شود، اين روابط گسترده خواهد شد.
واعظي افزود: فرصت خوبي براي آذربايجان و كشورهاي قفقاز و حتي روسيه نيز فراهم است تا كالاهاي خود را به آب هاي آزاد خليج فارس و نيز به هندوستان ترانزيت كنند و اين خط آهن ان شاء الله كريدور شمال - جنوب را كوتاه مي كند.
وي در خصوص خط آهن قزوين - رشت - آستارا گفت: كار بزرگي را شروع كرده ايم و 92 درصد زيرساخت خط آهن قزوين - رشت انجام شده و در حال نهايي شدن است.
* افزايش حجم مبادلات به بيش از 10 ميليون تن با اتصال راه آهن جمهوري آذربايجان به ايران
رئيس كميسيون مشترك اقتصادي ايران و جمهوري آذربايجان ادامه داد: مرحله بعد كه از اهميت بين المللي برخوردار است و اين خط سراسري را به هم متصل مي كند، مربوط به 180 كيلومتر راه آهن رشت - آستاراست كه ما با طرف آذري در حال مذاكره براي مشاركت در ساخت هستيم.
وزير اقتصاد و صنعت جمهوري آذربايجان نيز در جمع خبرنگاران گفت: سال گذشته در قالب نشست مشترك همكاري هاي اقتصادي، تصميم بر ايجاد هرچه سريعتر پل ريلي به منظور اتصال خط آهن دو كشور اتخاذ شد.
«شاهين مصطفي يف» افزود: به واسطه اين پل، تنها دو كشور به هم متصل نمي شوند بلكه از طريق اين پل ريلي شاهد اتصال سراسري كريدور شمال - جنوب خواهيم بود.
وي بيان كرد: پس از اتمام راه آهن كريدور شمال - جنوب، هزينه حمل و نقل بار كاهش مي يابد و اين موضوع، به نفع دو كشور است.
وي ادامه داد: با اتصال راه آهن جمهوري آذربايجان به ايران، در مرحله نخست اين حجم مبادلات به پنج ميليون تن و در ادامه به بيش از 10 ميليون تن افزايش مي يابد.
مصطفي يف اضافه كرد: با اتصال راه آهن جمهوري آذربايجان به ايران، شاهد مبادله تمامي كالاها خواهيم بود و اين راه آهن خطوط ريلي روسيه ، جمهوري آذربايجان و ايران را به كشورهايي نظير فنلاند، جنوب شرقي آسيا ، هندوستان و بالعكس متصل مي كند.
وي ادامه داد: همچنين با اتمام اين پروژه بين المللي شاهد اتصال بنادر روسيه به بنادر كشورهاي حوزه خليج فارس خواهيم بود.
احداث پل ريلي جمهوري آذربايجان به جمهوري اسلامي ايران، در مراسمي با حضور مسئولان بلندپايه دو كشور، عصر امروز (چهارشنبه) برگزار شد.
در اين مراسم مقرر شد جمهوري آذربايجان هشت كيلومتر از خط آهن را تا رودخانه مرزي آستاراچاي ادامه دهد و سپس پل ريلي به طول 80 متر و با سه دهنه به طور مشترك توسط ايران و جمهوري آذربايجان بر روي رودخانه آستاراچاي ساخته شود. همچنين احداث دو كيلومتر خط ريلي و نيز ساخت پايانه بار در تعهد دولت جمهوري اسلامي ايران قرار دارد.
پس از ارائه گزارش توسط وزير اقتصاد جمهوري آذربايجان و نيز وزير ارتباطات ايران در آستاراي جمهوري آذربايجان، اعضاي كميسيون همكاري هاي اقتصادي ايران و جمهوري آذربايجان با حضور در آستاراي ايران، از نقطه پاياني احداث پل ريلي بازديد كردند.
وزير ارتباطات ايران و تعدادي ديگر از اعضاي كميسيون همكاري هاي اقتصادي ايران و جمهوري آذربايجان براي برگزاري نشستي با محوريت احداث راه آهن آستارا - آستارا ، عازم باكو پايتخت كشور جمهوري آذربايجان شدند.
كميسيون همكاري هاي اقتصادي ايران و جمهوري آذربايجان، هفدهم و هجدهم مهرماه سال گذشته در آستاراهاي دو كشور جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان برگزار و پيرامون مسايل مختلف اقتصادي از جمله اتصال راه آهن سراسري آذربايجان به ايران و در آينده، اتصال آن به رشت و قزوين بحث و تبادل نظر شد.
سند توافقنامه اتصال راه آهن جمهوري آذربايجان به ايران، هجدهم مهرماه سال گذشته در نشست كميسيون همكاري هاي اقتصادي ايران و جمهوري آذربايجان در فرمانداري شهرستان آستارا امضا شد.
سند مذكور با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران ، وزير اقتصاد و صنعت جمهوري آذربايجان، رئيس شركت راه آهن جمهوري آذربايجان و مديرعامل شركت راه آهن ايران به امضا رسيد و تعيين شد تا طرف آذري، هشت كيلومتر راه آهن را تا نقطه صفر مرزي ادامه دهد و طرف ايراني نيز در قالب اين توافقنامه، تا دو كيلومتر خط راه آهن را ادامه خواهد داد تا اين خط ريلي در نهايت به پايانه متصل شود.
شهرستان آستارا در 200 كيلومتري غرب مركز استان گيلان و در نوار مرزي جمهوري آذربايجان واقع است.
شبس*7105/2007*1613
۰ نفر