۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۷:۵۶
کد خبر: 82045415
T T
۰ نفر

اولین كنفرانس بین المللی ریاضیات فازی برگزار می شود

۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۷:۵۶
کد خبر: 82045415
اولین كنفرانس بین المللی ریاضیات فازی برگزار می شود

زنجان - ایرنا - اولین كنفرانس بین المللی ریاضیات فازی در دانشگاه تحصیلات تكمیلی علوم پایه زنجان هشتم تا دهم اردیبهشت جاری برگزار خواهد شد.

علیرضا خواستان، دبیر این كنفرانس روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نزدیك به 100 نفر در این كنفرانس ثبت نام كرده اند كه با مقایسه كنفرانس های مشابه در جهان این استقبال خوب ارزیابی می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تحصیلات تكمیلی علوم پایه زنجان به هدف های این نشست علمی اشاره كرد و افزود: از مهمترین هدف های دانشكده ریاضی این است كه محققانی را از سراسر جهان در زمینه ریاضیات مجموعه‌های فازی و سیستم‌های فازی و كاربردهای آنها دور هم گرد آورد و محیطی مناسب برای به اشتراك ‌گذاشتن آخرین آرا و نظرات علمی آنان در این زمینه‌ را برای پژوهشگران ایجاد كند.
خواستان درباره داوران و كمیته علمی این كنفرانس گفت: داوری مقالات را دانشمندانی از كشورهای ایران، رومانی، چین، آمریكا، تركیه، چك و اسپانیا برعهده دارند همچنین رئیس كمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و رئیس انجمن سیستم های فازی ایران نیز به عنوان سخنران ویژه در این همایش علمی حضور خواهند یافت.
دبیر اولین كنفرانس بین المللی ریاضیات فازی گفت: از نزدیك به 25 دانشگاه بزرگ كشور در این رقابت علمی شركت خواهند كرد و محققانی از كشورهای چك، پاكستان، تركیه و الجزایر نیز با ارسال مقاله علمی برای حضور در ایران اعلام آمادگی كرده اند.
وی حامیان معنوی این كنفرانس را كه سطح بالای علمی آن را نشان می دهد معرفی و اظهار كرد: موسسه تحقیق و كاربردهای مدل سازی فازی از كشور چك و انجمن منطق فازی و تكنولوژی اتحادیه اروپا دو حامی خارجی این همایش علمی هستند.
خواستان اصلی ترین محورهای این كنفرانس را اصول ریاضی مجموعه‌های فازی و سیستم‌های فازی، منطق فازی، معادلات دیفرانسیل فازی، بهینه سازی و دستگاه‌های خطی فازی، تقریب فازی و رتبه‌بندی اعداد فازی، آنالیز و جبر فازی، استدلال تقریبی، محاسبات نرم و مدل‌های استنتاج فازی، شبكه‌های عصبی و كنترل فازی، آمار و احتمال فازی، سیستم‌های فازی نوع ۲ و مدل سازی آن، آنالیز داده‌های فازی، خوشه‌بندی، طبقه‌بندی و بازشناسی الگوی فازی و كاربرد ریاضیات فازی در مسائل دنیای واقعی ذكركرد.
منطق فازی (به انگلیسی: fuzzy logic) اولین بار در پی تنظیم نظریهٔ مجموعه‌های فازی به وسیلهٔ پروفسور لطفی زاده ایرانی تبار (۱۹۶۵م) در صحنهٔ محاسبات نو ظاهر شد.
كاربرد مبحث منطق فازی در علوم نرم‌افزاری را می‌توان به طور ساده این‌گونه تعریف كرد كه منطق فازی از منطق ارزش‌های 'صفر و یك' نرم‌افزارهای كلاسیك فراتر رفته و درگاهی جدید برای دنیای علوم نرم‌افزاری و رایانه‌ها می‌گشاید، زیرا فضای شناور و نامحدود بین اعداد صفر و یك را نیز در منطق و استدلال‌های خود به كار می‌گیرد.
منطق فازی از فضای بین دو ارزش 'برویم' یا 'نرویم'، ارزش‌های جدید 'شاید برویم' یا 'می‌رویم اگر' یا حتی 'احتمال دارد برویم' را استخراج كرده و به كار می‌گیرد.
بدین ترتیب به عنوان مثال مدیر بانك پس از بررسی رایانه‌ای بیلان اقتصادی یك بازرگان می‌تواند فراتر از منطق 'وام می‌دهیم' یا 'وام نمی‌دهیم' رفته و بگوید: 'وام می‌دهیم اگر ...'
3216/6085