به گزارش روز یكشنبه ایرنا از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كاشان مرتضی احمدی نجات گفت: این كتاب بر پایه پژوهش های «هادی اكبری» درباره گل محمدی و سنت گلابگیری به همراه ترجمه انگلیسی به تالیف «الینا چاوشی» برای علاقمندان و پژوهشگران داخلی و خارجی به نگارش درآمده است.
وی پیشینه كاشت گل محمدی، گیاه شناسی و كاربردهای این گل همراه پیشینه گلابگیری و روش های سنتی و صنعتی را از مطالب یاد شده در این كتاب عنوان كرد و افزود: گلاب و انواع آن و ویژگی های استفاده از این فناوری در زندگی روزانه مردم، خواص درمانی آن و كاربردهای اسانس گل محمدی از دیگر مطالب منتشر شده در این كتاب است.
مسئول روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان كاشان با اشاره به حضور بیشمار گردشگران داخلی و خارجی كاشان در زمان گلابگیری اظهاركرد: با توجه به فراوانی و پراكندگی جغرافیای محل ها و روستاها در كشت گل محمدی، مكان ها و كارگاه های گلابگیری برای بازدید گردشگران در این كتاب معرفی شده است.
به گفته وی كتاب گلاب در قطع رقعی در 94 صفحه همراه با ترجمه انگلیسی با تیتراژ یكهزار نسخه به چاپ رسیده است.
سطح زیر كشت گل محمدی در شهرستان كاشان دو هزار و 100 هكتار می باشد كه از این طریق برای 13 هزار و 500 خانوار اشتغال فصلی ایجاد شده و درآمد حاصل تولید گل محمدی بالغ بر 560 میلیارد ریال است.
یكهزار و 500 واحد گلابگیری سنتی در كاشان وجود دارد كه براساس اعلام كارشناسان جهاد كشاورزی از هر هكتار سطح زیر كشت گل محمدی حدود چهارهزار و 300 كیلوگرم گل محمدی برداشت و سالانه 15 هزار تن گلاب سنگین در این واحدها تولید میشود.
برداشت گل محمدی در كاشان از اواسط فروردین از بخش مركزی آغاز و تا پایان خردادماه در بخش قمصر، نیاسر و برزك ادامه دارد.
3009/6021 /1484
كاشان- ایرنا- همزمان با فرا رسیدن موسم گل و گلابگیری، كتاب دو زبانه «گلاب» با هدف معرفی و تاریخچه گل محمدی و سنت گلابگیری كاشان منتشر شد.