۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۲:۰۷
کد خبر: 82051635
T T
۰ نفر
شهید شیرودی خلبانی كه بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت

تهران-ایرنا- خلبان شهید علی اكبر شیرودی كه از آن به نام شجاع ترین خلبان و ستاره درخشان جنگ كردستان نام برده می شود، بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از 40 بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله به هلی كوپترش، باز سرسختانه می جنگید.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شهید شیرودی پس از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین پروازهای جنگی در دنیا و نجات یافتن از 360 خطر مرگ، سر انجام در آخرین عملیات پروازی خود (8 اردیبهشت 1360) به در جه رفیع شهادت رسید.
شجاعت و ابتكار عمل شهید شیرودی نه تنها در سراسر كشور كه در تمام خبرگزاری‌های مهم جهان منعكس شد. بنی صدر برای حفظ ظاهر ،2 هفته بعد به او ارتقای درجه داد؛ اما وی درجه تشویقی را نپذیرفت و تنها خواسته‌اش را دیدار با حضرت امام (ره) و بیان كارشكنی‌های بنی صدر و بی تفاوتی برخی فرماندهان اعلام كرد.
در همان ایام به دستورفرماندهی هوانیروز چند درجه تشویقی گرفت و از ستوانیار سوم خلبان به درجه سروانی ارتقاء یافت، اما طی نامه‌ای به فرمانده هوانیروز كرمانشاه در 9 مهر 1359 چنین نوشت: «اینجانب خلبان پایگاه هوانیروز كرمانشاه می‌باشم و تاكنون برای احیای اسلام و حفظ مملكت اسلامی در كلیه جنگ‌ها شركت نموده ام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشته‌ام و به دستور رهبر عزیزم به جنگ رفته ام. لذا تقاضا دارم درجه تشویقی كه به اینجانب داده اند، پس گرفته و مرا به درجه ستوانیار سومی كه بوده ام، برگردانید.»
شهید شیرودی و چند تن دیگر از خلبانان با اوج گیری جنگ كردستان ، وارد جنگ شدند. وی در عملیات پروازی خود تلفات سنگینی را به نیروها و تجهیزات دشمن در نقاط استراتژیكی غرب كشور وارد كرد. در 13 دی ماه 1359 وقتی خیانت‌های آشكار بنی صدر را دید به افشاگری پرداخت و از شنوندگان سخنانش خواست با ایمان و اسلحه و چنگ و دندان از میهن اسلامی دفاع كنند. در همین ایام شهید علی اكبر شیرودی را به خاطر باز پس گیری ارتفاعات بازی دراز بازداشت و تنبیه كردند؛ روحانیون متعهد و اعضای سپاه كرمانشاه نیز در واكنش به این مساله مراتب ناراحتی خود را در اسرع وقت به اطلاع اعضای شورای عالی دفاع از جمله حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رساندند و حكم بازداشت وی منتفی شد.
شهید شیرودی سرانجام در آخرین عملیات پروازی خود (8 اردیبهشت 1360) در منطقه بازی دراز، هنگامی كه عراق لشكری زرهی با 250 تانك و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات بازی دراز به سوی سرپل ذهاب گسیل داشته بود به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانك از پشت سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.
به گزارش سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران ، خلبان یاراحمد آرش كه به همراه شهید شیرودی در این عملیات پروازی شركت داشت درمورد چگونگی شهادت این خلبان دلاور چنین می‌گوید: بارها او را در صحنه جنگ دیده بودم كه خود را با هلیكوپتر به قلب دشمن زده و حتی هنگام پرواز مسلسل به دست می‌گرفت. درآخرین نبرد هم جانانه جنگید و بعد از آنكه چهارمین تانك دشمن را زدیم، ناگهان گلوله یكی از تانك‌های عراقی به هلیكوپتر اصابت كرد و در همان حال شیرودی كه مجروح شده بود با مسلسل به همان تانك شلیلك و آن را منهدم كرد و خود نیز به شهادت رسید.
پیكر مطهر شهید شیرودی پس از تشیع باشكوه در روستای شیرود تنكابن به خاك سپرده شد؛ پس از شهادت خلبان علی اكبر شیرودی، شخصیت‌های مملكتی نسبت به شخصیت والا و سلوك اخلاقی وی اظهارات مختلفی داشتند از جمله حضرت آیت‌الله خامنه‌ای او را مكتبی، مومن و جنگنده در راه خدا توصیف می‌كنند. آیت الله هاشمی رفسنجانی در مورد وی می‌گوید: من در قیافه شیرودی مالك اشتر را دیدم.
صاحب نظران جنگ‌های هوایی او را نامدارترین خلبان جهان نامیدند؛ چنان كه شهید سرلشكر فلاحی، رئیس ستاد مشترك ارتش ، او را ناجی غرب و فاتح گردنه‌ها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمك، دشت ذهاب و پادگان ابوذر توصیف كرد و گفت: او غیر ممكن‌ها را ممكن ساخت. كسی بود كه وقتی خبر شهادتش را به امام(ره) دادم، امام در مورد وی فرمود؛ او آمرزیده است.
اجتمام**1933**1776