آيت الله قربانعلي دري نجف آبادي روز چهارشنبه در نشست هم انديشي مديران و متوليان حوزه سلامت و خيران سلامت استان مركزي افزود: شتاب بخشي به عمليات ساخت بيمارستان وليعصر(عج) اراك نيز يكي ديگر از اولويت هاي درماني استان است كه در سفر رئيس جمهوري به استان مركزي بايد با جديت تامين اعتبارآن پي گرفته شود.
وي اظهار كرد: براي تكميل و توسعه اين دو مجموعه درماني مهم و مادر تخصصي در مركز استان، در صورمسئولان بايد با جديت به نهادهاي مربوطه در دولت رفت و آمد كنند و با معاون اول رئيس جمهوري و رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي رايزني هاي لازم را انجام دهند.
نماينده ولي فقيه در استان مركزي گفت: برنامه تحول نظام سلامت كار ارزشمند دولت يازدهم است كه بايد با قوت دنبال شود و لازم از در بهبود خدمات درماني از ظرفيت خيران سلامت استفاده مطلوب صورت گيرد.
آيت الله دري نجف آبادي اظهار كرد: با ساخت و تكميل مجموعه درماني بيمارستان وليعصر(عج) تامين هزينه تجهيزات درماني، اتاق عمل، نوسازي و هلدينگ بسيار مشكل است و اعتبارات و كمك خيران را مي طلبد.
رئيس شوراي مجمع خيران سلامت استان مركزي گفت: دولت در شرايط بد اقتصاد صورت خود را با سيلي سرخ نگه مي دارد و بيشتر بدهي وزارت بهداشت به سازمان تامين اجتماعي است كه درصورت كم توجهي، اين بخش خدماتي ورشكسته خواهد شد.
آيت الله دري نجف آبادي با يادآوري اينكه تامين اجتماعي سرمايه ندارد ، افزود: دولت 100 هزار ميليارد تومان به سازمان تامين اجتماعي بدهكار است كه درصورتي كه به اين مجموعه كمك نشود ورشكسته خواهد شد.
وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: اكنون 20 درصد جمعيت كشور معادل هشت تا 10 ميليون نفر به بيماري ديابت مبتلا هستند كه درصورت كم توجهي به اصلاح رفتار زيستي سالم مردم و تقويت نكردن امور پيشگيري، در دو دهه آينده شمار اين بيماران به دو برابر افزايش پيدا مي كند.
آيت الله دري نجف آبادي افزود: با توجه به تغذيه ناسالم لازم است سبك زندگي ايراني اسلامي توسط صدا و سيما، مراكز علمي و خانواده ها معرفي شود و همگان به سلامت جسمي و روحي توجه داشته باشند و به جاي هزينه در درمان بيماري از ابتلا به بيماري ها جلوگيري شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي اراك نيز گفت: غلبه بر ديابت شعار امسال هفته سلامت است.
دكتر حسن طاهراحمدي افزود: در دهه هاي قبل بيماري هاي واگيردار عامل اصلي مرگ و مير بالا بود اما امروز رفتارهاي ناصحيح زيستي باعث شده بيماري هاي غيرواگير رتبه دار مرگ و مير حوزه سلامت باشد.
وي اظهار كرد: در40 سال گذشته ديابت يكي از بيماريهاي غيرواگيردار بود و اكنون 108 ميليون بيمار مبتلا به ديابت شناسايي شده اند و پيش بيني مي شود در صورت كنترل نشدن در 20 سال آينده 840 ميليون نفر به ديابت مبتلا شوند.
وي افزود: نداشتن تحرك، تغذيه ناسالم و چاقي از دلايل ابتلا افراد به ديابت است كه بايد اين سه شاخصه در زندگي مردم تغيير كند.
دكترطاهراحمدي بيان كرد: دانشگاه علوم پزشكي اراك براي معرفي ديابت و راهكارهاي جلوگيري از ابتلا 500 ويژه برنامه در هفته سلامت در سطح استان مركزي اجرا كرد.
وي در ادامه گفت: مجمع خيران سلامت سازماني غيرانتفاعي و غيردولتي است و براي كمك به اهداف حوزه سلامت فعاليت مي كند و مي كوشد مشكلات اين حوزه را رفع و يا كاهش دهد.
وي افزود: شناسايي افراد خير و شناسايي ضعف هاي حوزه سلامت از اهداف مجمع خيران سلامت استان مركزي است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: شوراي خيران سلامت استان مركزي فعاليت خود را از سال 1387 آغاز كرده و ظرف مدت هفت سال، 600 ميليارد ريال از خيران جذب حوزه سلامت شده كه صرف ترميم و بهسازي بخش هاي درماني شهري و روستايي شده است.
دكتر طاهراحمدي افزود: دو سال است كه برنامه تحول سلامت در كشور اجرا مي شود و اصلي ترين جنبه اين برنامه، كم شدن ميزان پرداختي از جيب مردم تعريف شده ولي در زيرساخت هاي درماني مشكلات حوزه درمان همچنان پابرجا است.
وي اظهار كرد: دولت با مشكلات مالي مواجه است و براي ساخت و ساز و خريد تجهيزات توان مالي ندارد و دست ياري به سوي خيران دارد.
وي گفت: طرح توسعه بيمارستان آيت الله خوانساري با كمك مجمع خيران و اوقاف استان در حال انجام است كه 120 ميليارد ريال هزينه در بردارد.
وي ادامه داد: بيمارستان وليعصر(عج) اراك درحال ساخت طبقه 12 است و ماه آينده طبقه 13و مرحله دوم آن آغاز مي شود كه با يك هزار و 300 ميليارد ريال به مناقصه گذاشته خواهد شد.
وي گفت: براي تامين هزينه هاي ساخت اين مجموعه درماني بزرگ استان خوابگاه حضرت معصومه (س) به مبلغ 300 ميليارد ريال براي فروش درنظر گرفته شده و همچنين 300 ميليارد ريال نيز وزارت بهداشت تعهد كرده است و براي تامين باقي هزينه ساخت و ساز در سفر رئيس جمهوري به استان مركزي پيگيري انجام خواهد شد.
در اين نشست انتخابات اعضاي هيات مديره مجمع خيران سلامت استان مركزي برايتعيين هفت عضو اصلي، دو علي البدل و دو بازرس برگزار شد.
استان مركزي با يك ميليون و 414 هزار نفر جمعيت با 12 شهرستان داراي 20 بيمارستان فعال با يكهزار و 945 تخت مصوب و 750 تخت فعال در قالب 85 بخش درماني است.
6991/6013/
نماينده ولي فقيه در استان مركزي
تسريع در تكميل طرح توسعه بيمارستان آيت الله خوانساري اراك ضرورت حوزه سلامت است
۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۶:۴۰
کد خبر:
82052254
اراك - ايرنا - نماينده ولي فقيه در استان مركزي گفت: تسريع در تكميل طرح توسعه بيمارستان آيت الله خوانساري اراك با توجه به رشد مراجعان درمان سرطان در اين استان ضرورت حوزه سلامت است.