۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۷:۲۱
کد خبر: 82056089
T T
۰ نفر

60هزار كارگر ساختمانی در مازندران شناسایی شدند

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۷:۲۱
کد خبر: 82056089
60هزار كارگر ساختمانی در مازندران شناسایی شدند

ساری-ایرنا- رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران از شناسایی 60 هزار كارگر ساختمانی در استان خبر داد و گفت: تاكنون هشت هزار نفر از كارگران ساختمانی آموزش های ایمنی را فرا گرفتند.

محسن قربانی روز شنبه در جشنواره تجلیل از كارگران واحدهای نمونه استان مازندران در ساری به ساماندهی اصناف و كارگروه كارگران ساختمانی اشاره كرد و اظهار داشت: مازندران در حوزه آموزش و ساماندهی كارگران ساختمانی پیشرو است.
وی ادامه داد: كارگروه ساماندهی كارگران ساختمانی در مازندران با همكاری اداره كل تعاون ، كار و رفاه اجتماعی فنی و حرفه ای و انجمن صنفی كارگران با سرفصلهای آموزش مهارت، آموزش ایمنی و نظارت تشكیل شد.
وی با اشاره به اینكه تاكنون هشت هزار نفر از مهندسان ساختمان مازندران دوره های آموزشی ایمنی را فرا گرفتند، اظهار داشت: سپری كردن دوره های آموزش ایمنی برای تمام ناظران و مجریان ساختمان الزامی بوده و در صدد هستیم در سال95 با همكاری دستگاههای مرتبط برای 10هزار نفر این دوره ها برگزار كنیم.
مازندران حدود 30 هزار مهندس ساختمان دارد و سالانه بیش از هشت میلیون متر مربع مجوز ساخت از سوی نظام مهندسی ساختمان صادر می شود.
قربانی با تبریك روز كارگر به جامعه زحمتكش كارگری به ویژه كارگران ساختمان مازندران به ماده 2 قانون نظام مهندسی و كنترل ساختمان اشاره كرد و اظهار داشت: حسب قانون، ‌امور مربوط‌ به‌ مشاغل ‌و حرفه‌های ‌فنی‌ و مهندسی و ارتقاء دانش حرفه ای فعالان صنعت ساختمان‌ اعم از مهندسین ، كارفرمایان و كارگران از جمله وظایف و اهداف این سازمان است.
وی به رویكرد سازمان نظام مهندسی ساختمان در نهادینه سازی مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان اشاره كرد و اظهار داشت: در این راستا و به منظور ارتقاء ایمنی در كارگاه های ساختمانی تفاهم نامه چهار جانبه فی مابین سازمان نظام مهندسی ساختمان ،اداره كل آموزش فنی و حرفه ای ،اداره كل كار،تعاون و رفاه اجتماعی و كانون انجمن صنفی كارگران و استادكاران صنعت ساختمان منعقد شد كه برای اجرای این تفاهم نامه سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران اقدام به شناسایی كارگر ساختمانی كرد.
وی به ركود ساخت و ساز و معیشت كارگران اشاره كرد و اظهار داشت: امیدواریم در دوران پسا برجام شاهد رونق صنعت ساختمان و پویایی این صنعت بزرگ باشیم و دولت نیز بر اساس اصل 44 قانون اساسی با برون سپاری فعالیت ها و قرار دادن تشكلهایی مثل نظام مهندسی به عنوان تشكل مادر می تواند با زیر مجموعه قرار دادن انجمن های كوچك نقشی اثر گذار در پویایی اقتصاد و حركت در جهت توسعه ایفا كند.
وی به اهمیت ایمنی در كاهش حوادث كارگاهی اشاره كرد و اظهار داشت: مهمترین راه مقابله با حوادث ساختمانی آموزش ، فرهنگ سازی و ارتقاء دانش است .
قربانی با اشاره به ضرورت پالایش حوادث ساختمانی و شناسایی نقاط حادثه خیز برای كاهش حوادث ساختمانی اظهار داشت:حوادث ساختمانی كه منجر به فوت و نقص عضو می شود در كنار تبعات مالی تبعات اجتماعی زیانباری برای جامعه در پی خواهد داشت.
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران به ضرورت بازرسی و نظارت در ساخت و سازها اشاره كرد و بیان داشت: بی احتیاطی ، عدم استفاده از وسایل حفاظت فردی ، نداشتن مهارت و خطاهای انسانی از عوامل اصلی ایجاد حادثه در كارگاه های ساختمانی است.
در ادامه این مراسم تفاهم نامه پنج جانبه فی مابین نظام مهندسی ساختمان ، اداره كل تعاون،كار و رفاه اجتماعی ،تامین اجتماعی ، اداره كل فنی و حرفه ای و انجمن كارگران ساختمانی مازندارن منعقد شد.
این تفاهم نامه با هدف نظام مند نمودن استفاده از استادكاران و كارگران آموزش دیده در صنعت ساختمان ، بررسی و ارتقاء سطح مهارت استادكاران و كارگران صنعت ساختمان و برقراری مزایای تامین اجتماعی برای آموزش دیدگان منعقد شد.
بر اساس این تفاهم نامه سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران متعهد به انجام برنامه ریزی برای استفاده از كارگران و استادكاران دارای كارت مهارت فنی و ایمنی در پروژه های تحت نظارت سازمان شد.
این تفاهم نامه در 10 ماده با حضور دكتر ربیع فلاح استاندار مازندران به امضای محسن قربانی رئیس نظام مهندسی ساختمان ،كامران اصغری مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی ،سیدعلی اصغر محمودی مدیركل تامین اجتماعی ، سیدهادی ساداتی رئیس انجمن صنفی كارگران ساختمانی و رضا گرزین مدیركل فنی و حرفه ای استان رسید.
6990/1899