رژیم صهیونیستی با اینكه بخش های زیادی از كشورهای مسلمان و عرب مانند فلسطین، سوریه، لبنان و ...را در اشغال خود دارد ٬ با تحت فشار قرار دادن برخی كشورهای بزرگ مانند آمریكا، فرانسه، انگلیس و برخی كشورهای عربی مانند عربستان و مصر كه داعیه رهبری جهان عرب را دارند ٬ در پی عادی كردن روابط خود با كشورهای عربی است و این در حالی است كه همچنان بسیاری از سرزمین های اسلامی و عربی را تحت اشغال خود دارد .
اشتیاق سران برخی كشورهای عربی برای عادی شدن روابط با این رژیم و ملاقات های مخفیانه ای كه سران یا مسئولان برخی از این كشورها با مسئولان رژیم صهیونیستی داشته و دارند ٬ با اعتراض و واكنش شدید مردمشان روبه رو شده است.
پایگاه خبری شئون خلیجیه در گزارشی به تشریح رسوایی های فزاینده در روابط همكاری و دوستی بین برخی كشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی كه بصورت مخیانه یا آشكارا ادامه دارد، پرداخت.
در این گزارش آمده است: پیشنهاد دولت امارات مبنی بر لغو موضوع تشكیل دولت فلسطینی و تاكید بر برپایی دولت اسرائیل كه از سوی ضاحی خلفان معاون رییس پلیس دبی مطرح شد٬ با خشم شدید مردمی در شبكه های اجتماعی مواجه شد.
ناظران معتقدند كه بیان این پیشنهاد از سوی یك مسئول دولت امارات، تاكید بر این است كه پشت اعلام این پیشنهاد، تفكرات و برنامه ریزی هایی سیاسی وجود دارد كه این كشور آن را دنبال می كند.
انور عشقی ژنرال بازنشسته عربستانی كه گفته می شود از نزدیكان آل سعود است ٬ چندی پیش گفت : عربستان از اسرائیل خواسته تا پیشنهاد اعراب برای صلح را بپذیرد و در مقابل، عربستان به اسرائیل برای خروج از انزوا در منطقه كمك خواهد كرد و حتی همكاری خوبی نیز بین كشورهای منطقه با اسرائیل می تواند وجود داشته باشد.
اینگونه كه پیداست ٬ چنین اظهار نظرهایی تنها یك پیشنهاد یا نظر شخصی نمی تواند باشد بلكه كارشناسان معتقدند كه بیان اینگونه سخنان می تواند نشأت گرفته از یك اندیشه و دیدگاه عمومی میان حكام این كشور باشد هرچند كه مردم كشورهای عربی و اسلامی موافق چنین سیاست هایی نیستند .
رسانه های صهیونیستی این روزها از افتادن حاكمان برخی كشورهای عربی مانند امارات و عربستان در آغوش رژیم صهیونیستی خبر می دهند كه با توجیه 'دشمن مشترك' صورت می گیرد.
** نگاهی به روابط رژیم صهیونیستی با كشورهای عربی
روزنامه صهیونیستی معاریو اخیرا برخی از زوایای پنهان و جدید روابط رژیم صهیونیستی با كشورهای عربستان، مصر، اردن و امارات را فاش كرد و از آن به عنوان طرحی موسوم به 'شكل گیری خاورمیانه جدید براساس منافع مشترك ' بین تل آویو و عرب ها خبر داد.
این روزنامه فاش كرد كه در دو سال گذشته ٬ سه نفر از مقام های رژیم صهیونیستی با سه تن از مقام های سعودی در رم ، چك و هند دیدارهای مخفیانه وسری داشته اند كه با برگزاری نشست هایی در باره 'چالش های مشترك' كه در راس موضوع های آنها ایران و ترجیحا آرامش منطقه قرار داشته، بحث و گفت و گو كرده اند.
پایگاه عربی شئون خلیجیه در بخشی از گزارش خود افزود: دوری گلد كه زمانی به عنوان پژوهشگر در روابط عمومی مركز قدس رژیم صهیونیستی فعالیت می كرد، ریاست هیات اسرائیلی را در این نشست ها برعهده داشت، همچنین شمعون شابرا یكی از مقام های كنونی در وزارت خارجه اسرائیل نیز با انور عشقی از نزدیكان آل سعود كه قبلا سفیر این كشور در آمریكا بود، بطور مخفیانه ملاقات هایی داشته است.
روزنامه صهیونیستی معاریو در این ارتباط نوشت: اسرائیلی ها و عربستانی ها خیلی مشتاقانه به دیدار یكدیگر می روند و سعودی ها بسیار جدی و هوشمندانه در باره مسائل جهانی سخن می گویند ، آنها افرادی هستند كه در موارد مختلف می توان با آنها گفت وگو كرد و اسرائیلی ها هم با آنها در باره بسیاری از مسائل هم نظر هستند، اینجا است كه احساس می كنید معاهده صلح با عربستان دور از انتظار نیست بلكه باید شرایط مناسب برای آن را به زودی فراهم كرد. پس از انجام این دیدارها است كه درك می كنیم می توانیم آینده درخشانی در خاورمیانه داشته باشیم.
** علنی شدن روابط
از ماه ژانویه 2015 میلادی ٬ دیدارهای مقام ها رژیم صهیونیستی با برخی مقام های كشورهای عربی تقریبا شكل علنی به خود گرفت ؛هنگامی كه دوری گلد و انور عشقی در مركز تحقیقاتی واشنگتن با یكدیگر مصافحه كردند و عشقی مقابل دوربین های خبری اعلام كرد كه ما ( سعودی ها و اسرائیلی ها) می توانیم همكاری هایی داشته باشیم چرا كه منافع مشترك متعددی بین ما وجود دارد.
پس از آن بود كه گلد در منصب مدیر كل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی منصوب شد و عشقی نیز بعد از یك سال ٬ به دعوت تشكیلات خودگردان فلسطین به قدس رفت و در مسجد الاقصی نماز خواند.
از آن پس برخی مقام های بلند پایه امنیتی نیز مانند رییس موساد ( سازمان جاسوسی این رژیم) به عربستان سفر كردند و یك پایگاه آمریكایی در این زمینه نوشت كه یائیر لبید عضو كنیست و رییس حزب ' آینده ای هست' در نیویورك با شاهزاده تركی الفیصل رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان كه آن موقع سفیر كشورش در آمریكا بود، دیدار كرد. همچنین موشه یعلون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز در كنفرانس امنیتی مونیخ با الفیصل دیدار كرد.
جدا از این ٬ دیدارهایی كه اخیرا میان مسئولان اسرائیلی با مسئولان اردنی، مصری، عربستانی و برخی دیگر از كشورهای عربی حوزه خلیج فارس صورت گرفته را نمی توان نادیده گرفت.
روزنامه صهیونیستی معاریو نوشت: نتایج یك نظرسنجی كه چند ماه پیش در عربستان صورت گرفت٬ نشان می دهد كه نگرانی ها در این كشور نسبت به اسرائیل كمتر شده و درست است كه این ارتباط ها بین درجه ای از امید و ناامیدی در نوسان بوده اما حاكمان عرب و اسرائیلی ها ٬ گل و خار را به تناسب موقعیت به یكدیگر پیشكش كرده اند و مسئولان اسرائیلی بطور مستمر و بی سابقه ای در كشورهای عربی رفت و آمد می كنند.
به نوشته این روزنامه، اسحاق مولوخو نماینده ویژه بنیامین نتانیاهو رئیس جمهوری رژیم صهیونیستی ٬ اخیرا و بارها از قاهره دیدار كرده كما آنكه دوری گلد چند ماه قبل ٬ سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره را بازگشایی كرد و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر نیز با هیات هایی از رهبران یهودیان آمریكا و در راس آنها مالكولم هونلاین كه از نزدیكان نتانیاهو است٬ دیدار و گفت وگو كرد.
** دیدارهای دوستانه مقام های مصر، امارات و رژیم صهیونیستی
پایگاه شئون خلیجیه در این ارتباط نوشت: عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر اخیرا اعلام كرد كه هر از گاهی با نتانیاهو گفت و گو می كند و حتی مصر به اسرائیل اطلاع داده بود كه قصد دارد دو جزیره تیران و صنافیر را به سعودی ها واگذار كند.
روزنامه معاریو نیز نوشت : یووال اشتاینتز وزیر تاسیسات زیربنایی اسرائیل در ابتدای سال جاری میلادی در ابوظبی با مسئولان اماراتی دیدار كرد و همچنین دوری گلد نیز چند ماه قبل به امارات سفر و دفتر نمایندگی دیپلماسی اسرائیل را در ابوظبی افتتاح كرد.
شئون خلیجیه به نقل از منابع خارجی نوشت : هفته ای دو بار پروازهای ویژه ای میان ابوظبی و فلسطین اشغالی وجود دارد و اخیرا شارك آرئیل هیلمان و شون بیجا دو تن از بازیكنان تیم والیبال ساحلی رژیم صهیونیستی نیز در مسابقات قطر شركت كردند. آنها گفتند كه در مدت حضور خود در این كشور٬ هیچ گونه مشكلی نداشتند و تعرضی علیه آنها صورت نگرفت تا جایی كه احساس كردند در اروپا بازی می كنند و به راحتی در مراكز تجاری و رستوران ها بدون ترس ٬ رفت و آمد می كردند.
** همكاری اقتصادی كشورهای عربی خلیج فارس با رژیم صهیونیستی
روزنامه معاریو همچنین از همكاری اقتصادی میان رژیم صهیونیستی و كشورهای عرب خلیج فارس پرده برداشت و به حضور 'لیو لالیو' بازرگان صهیونیست در بازار الماس دبی و مالكیت یك فروشگاه طلا و جواهرات در این بازار اشاره كرد و نوشت : شمار دیگری از تولیدكنندگان الماس اسراییلی نیز برای مشاركت در همایش الماس دبی در ماه آینده دعوت شده اند.
براساس این گزارش، روابط تجاری میان رژیم صهیونیستی و كشورهای عرب خلیج فارس از طریق تركیه و قبرص انجام می شود اما نام این رژیم از روی كالاها پاك می شود، این غیر از روابط و قراردادهای نظامی میان رژیم صهیونیستی و كشورهای عربستان و اردن است كه فروش هواپیماهای بدون خلبان و سیستم های دفاعی را در برمی گیرد.
** تاریخ عادی سازی روابط بین امارات و رژیم صهیونیستی
ابراهیم یسری معاون وزیر خارجه سابق مصر می گوید كه ارتباط میان امارات و رژیم صهیونیستی زمان زیادی نیست كه آغاز شده است .وی افزود این روابط به سال 2009 برمی گردد ؛ زمانی كه تنیس باز صهیونیست ویزای ورود به مسابقات تنیس دبی را دریافت كرد.
او می گوید پرچم رژیم صهیونیستی برای اولین بار در جریان نشست نمایندگان آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر با حضور مقام های رژیم صهیونیستی در ابوظبی برافراشته شد.
اولین سفر رسمی مقام های رژیم صهیونیستی به امارات ٬ اوایل سال 2010 صورت گرفت كه عوزی وزیر تاسیسات زیربنایی این رژیم بطور رسمی به امارات سفر كرد و پس از آن بود كه امارات میزبان تیم گردشگری اسرائیلی بود و پس از آن سیلوان شالوم وزیر انرژی اسرائیل نیز به این كشور سفر كرد.
این مقام مصری بارزترین نشان عادی سازی روابط میان امارات با رژیم صهیونیستی را افتتاح خط هوایی سری بین امارات و فلسطین اشغالی درماه دسامبر 2014 دانست ضمن اینكه در همین سال ٬ امارات با شركت صهیونیستی آی جی تی قرارداد نصب و راه اندازی سیستم راداری را در ابوظبی امضا كرد.
اسناد ویكی لیكس نیز فاش كرده است كه ارتباط شخصی قوی بین عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات با تزیپی لیونی وزیر خارجه آن زمان رژیم صهیونیستی وجود داشته است.
شیمون پرز رئیس سابق رژیم صهیونیستی نیز برای نمایندگان چندین كشور عربی و اسلامی در نشستی كه مخفیانه در سال 2013 در امارات برگزار شد ٬ از طریق ویدیو كنفرانس سخنرانی كرد.
كارشناسان سیاسی با اشاره به سفرهای زیاد تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس به امارات كه او را یك یهودی صهیونیست می دانند، سفرهای متعدد وی را از دلایل عادی سازی روابط بین دو كشور توصیف می كنند.
** پیشرفت های رژیم صهیونیستی در خلیج فارس
پایگاه شئون خلیجیه اخیرا در گزارشی به نقل از هندرسون محقق آمریكایی در موسسه واشنگتن در مقاله ای در باره روابط مخفی دیپلماتیك و اقتصادی بین كشورهای عرب خلیج فارس با رژیم صهیونیستی نوشت: این رابطه از زمانی كه امارات بطور رسمی به رژیم صهیونیستی اجازه داد تا دفتر نمایندگی دیپلماسی را در ابوظبی و تحت پوشش دفتر نمایندگی بین المللی انرژی های تجدید پذیر (ایرینا) تاسیس كند، آغاز شد.هرچند طرفین تلاش كردند هدف از تاسیس این دفتر در ابوظبی را تسهیل عضویت رژیم صهیونیستی در این سازمان كه مقر اصلی آن در ابوظبی قرار دارد، اعلام كنند.
حقیقت این است كه این رابطه پیش از آن نیز به صورت مخفیانه وجود داشت و دیپلمات های رژیم صهیونیستی در سال های قبل آن نیز در نشست های این سازمان در ابوظبی شركت می كردند اما پس از تاسیس این دفتر، حضور صهیونیست ها در امارات علنی شد و از آن به بعد نمایندگان رژیم صهیونیستی بصورت ثابت در این دفتر مستقر شدند.
هندرسون پژوهشگر آمریكایی در این ارتباط نوشت: رشد روابط تجاری اسرائیل با كشورهای عربی خلیج فارس تحت تاثیر روابط سیاسی است و این روابط به تناسب آن ٬ در نوسان بوده است ؛ بطور مثال ٬ در سال 2010 میلادی زمانی كه امارات از ترور محمود المبحوح یكی از فرماندهان جنبش حماس به دست یكی از عناصر موساد در یكی از هتل های امارات خشمناك شد٬ سطح این روابط كاهش یافت.
این پژوهشگر آمریكایی بعید دانست كه روابط سیاسی میان رژیم صهیونیستی و كشورهای عربی خلیج فارس بصورت فوری به زمان دهه هفتاد بازگردد چون مقام های رژیم صهیونیستی پس از توافقنامه كمپ دیوید٬ آزادانه به كشورهای عمان و قطر سفر كردند و نمایندگی های دیپلماسی كوچكی را با عنوان دفاتر تجاری یا دفاتر ارتباطی تاسیس كردند.
تلاش و اشتیاق حاكمان برخی كشورهای عربی خلیج فارس برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی٬ با وجود تبلیغات گسترده برای'ایران هراسی' و لزوم نزدیك شدن به رژیم صهیونیستی صورت می گیرد٬ اما این تلاش ها در میان مردم كشورهای اسلامی نتوانسته با مقبولیت گسترده ای مواجه شود.
اعتراض های مردمی، تحریم كالاهای تولیدی فلسطین اشغالی و مطالبی كه مردم این كشورها در شبكه های اجتماعی در مخالفت با شیوه حاكمان برخی كشورهای عرب می نویسند ٬ كشورهایی كه بقای خود را در حفظ ارتباط با آمریكا و رژیم صهیونیستی می بینند٬ همه و همه از نارضایتی مردمی نسبت به رفتار حاكمان خود در نزدیكی به این رژیم حكایت دارد بخصوص كه این رژیم روز به روز به جنایت های خود ضد فلسطینی ها و اشغال خاك كشورهای اطراف خود ادامه می دهد و از طمع ورزی های خود در سایه فتنه انگیزی در كشورهایی مثل عراق، سوریه، یمن و لیبی سخن می راند.
گزارش از: سعید محسنی راد
خاورم**1653**
دوستی آشكار و پنهان كشورهای عربی حوزه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۱۵
کد خبر:
82059905
تهران - ایرنا - رژیم غاصب اسرائیل در سال 1948 اعلام وجود كرد و بیشتر كشورهای اسلامی، این رژیم را به دلیل غاصب بودن به رسمیت نمیشناسند اما اخیرا برخی كشورهای عربی بصورت آشكار یا پنهان با این رژیم همكاری كرده و سعی می كنند روابط خود را با آن عادی كنند .