به گزارش خبرنگارایرنا فرحناك اسدی، روزچهارشنبه در پنجمین گنكره بین المللی بیماری های كودكان و نفرولوژی در شیراز بیان داشت: زمینه خانوادگی و ژنتیكی، نوع مواد غذایی مصرفی، استفاده غیرصحیح از مواد غذایی كه نمك زیاد دارند، مصرف كم آب و خشكی هوا در مناطقی كه هوا گرم است از جمله موارد آسیب رسان به كلیه و مجاری ادراری كودكان است .
وی افزود: پزشكان و متخصصان باید به نارسایی های ساختمانی كلیه كودكان هنگام تشخیص بیماری ها بیشتر توجه كنند زیرا در بسیاری از موارد می توان با تشخیص صحیح و با استفاده از فناوری های جدید بسیاری از عارضه های كلیه را درمان كرد.
اسدی بیان كرد: پیوند كلیه امروز در جهان به علوم پزشكی افزوده شده است اما پیوند كلیه باید به عنوان آخرین راهكار علمی و پزشكی مورد استفاده قرار گیرد .
این پزشك ایرانی و استاد دانشگاه های آمریكا همچنین در حاشیه این كنگره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: در مناطق گرم افراد و به ویژه كودكان باید آب زیاد مصرف كنند و اگر انجام این كار از همان ابتدا به كودكان آموزش داده شود از بروز سنگ در كلیه ها و مجاری ادراری حتی در كسانی كه زمینه ژنتیكی نیز دارند، جلوگیری می شود.
این فوق تخصص نفرولوژی كودكان، بیش فشاری خون را یكی از نشانه های بروز سنگ در كلیه و مجاری ادراری كودكان دانست و افزود: كودكان هم ممكن است به علت بیماری های كلیوی دچار بیش فشاری خون باشند.
وی ادامه داد: در كودكانی كه بیماری دیابت (قندخون) در آنها زود شروع می شود و در بزرگسالانی كه دیابت دارند، قند خون كلیه را درگیر می كند، لذا كودك یا فرد بزرگسالی كه قند خون دارد باید از نظر بیماری های كلیوی و مجاری ادراری مورد آزمایش قرار گیرد.
نفرولوژی یكی از رشته های فوق تخصصی پزشكی داخلی و اطفال است. در این تخصص به بررسی عملكرد كلیه سالم، مشكلات كلیه، درمان مشكلات كلیه و جایگزینی كلیه پرداخته میشود.
در این كنگره سه روزه كه متخصصانی از كشورهای كشورهای آمریكا، انگلستان و تركیه شركت دارند در قالب 40 سخنرانی
تازه های علمی بیماری های كلیوی كودكان را بررسی می كنند.
6113 /6118
شیراز- ایرنا- فوق تخصص نفرولوژی كودكان و استاد دانشگاه علوم پزشكی راش شیكاگو بیان داشت: مصرف تنقلاتی مانند چیپس، پفك، همبرگر، فست فودها كه سرشار از نمك است بیشترین آسیب را به كلیه های كودكان می زند.