انعقاد تفاهم‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی فارس/ احداث ۱۰۸ ساختگاه تولید انرژی

شیراز - ایرنا -مراسم امضای تفاهم‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشید با نظارت و تسهیل‌گری استانداری و میان مدیران عامل توزیع برق فارس، برق منطقه‌ای و توزیع برق شیراز و مدیران کل جهاد کشاورزی، محیط زیست استان و منابع طبیعی برگزار و روند اجرایی احداث ۱۰۸ ساختگاه تولید انرژی خورشیدی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در این مراسم گفت: ظرفیت خوبی در حوزه انرژی استان فارس در حال شکل گرفتن است که اگر همراهی و همدلی دستگاه‌های متولی در این عرصه استمرار داشته باشد قطعاً سال ۱۴۰۴ سال متفاوتی از باب استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر و انرژی خورشیدی در استان فارس را تجربه خواهیم کرد.

حسن شیخ‌نیا افزود: در حال حاضر بحث توسعه‌ای در حوزه‌های مختلف استان از ابعاد مختلف دنبال می‌شود؛ آن چیزی که نیاز به توجه دارد بحث زیرساخت‌هاست که انرژی هم از مهمترین زیرساخت‌ها جهت توسعه استان به شمار می‌رود.

او اضافه کرد: صنعت استان فارس در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و استان از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های قابل توجهی در این بخش بهره می‌برد؛ این استان حدود ۷۶ شهرک صنعتی دارد که ۶۳ شهرک صنعتی آن عملیاتی است.

شیخ‌نیا به وضعیت مطلوب فارس در حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری، صنعت و کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: کمبود زیرساخت‌های انرژی به عنوان یکی از محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف استان فارس به شمار می‌رود.

معاون استاندار محدودیت‌ها در حوزه انرژی را پاشنه‌ آشیل سرمایه‌گذاری در استان فارس دانست و افزود: با همکاری دستگاه‌های فارس در حوزه برق، منابع‌طبیعی، محیط زیست و کشاورزی و همچنین با فرصت‌های بسیار خوبی که دولت ایجاد کرد امروز شاهد شکل‌گیری توفیقات قابل توجهی برای انعقاد این تفاهم‌نامه هستیم.

شیخ‌نیا گفت: بنا شد که در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، ۵۰۰ مگاوات در قالب ۵۰۰ ساختگاه به ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی اضافه شود، استان فارس به عنوان استان پیشرو و جزو نخستین استان‌هایی است که توانسته از این ظرفیت استفاده کند و امروز هم روند اجرایی احداث ۱۰۸ ساختگاه تولید انرژی خورشیدی با مشارکت دستگاه‌های اجرایی مختلف و با امضای این تفاهم‌نامه آغاز می‌شود.

معاون استاندار فارس یادآور شد: این تفاهمنامه در گام اول فرصتی را برای شرکت‌های برق در استان فارس ایجاد می‌کند تا بتوانند از این طریق بخشی از ناترازی انرژی را در همین باره زمانی کوتاه جبران کنند.

شیخ‌نیا گفت: فرآیند بهره‌برداری از مزرعه‌های خورشیدی از زمان ساخت تا بهره‌برداری حدود ۶ تا هشت ماه طول می‌کشد و در استان فارس هم مقدمات برای احداث این ساختگاه‌ها از امروز آغاز خواهد شد.

او با تأکید بر اینکه سهم استان از ۵۰۰ ساختگاه در کشور ۱۰۸ مورد است، گفت: این فرصت بی‌بدیل در اختیار استان فارس قرار گرفته است؛ این فرآیند در همین دوهفته گذشته با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی و با رفع همه موانع پیش رو تسهیل شد؛ امیدواریم در سال ۱۴۰۴ شاهد بهره‌برداری از این ساختگاه‌ها باشیم و تا ظرف ۶ ماه آینده بخشی از ناترازی‌ها هم پوشش داده شود؛ هم‌اکنون درصدد هستیم که بخش خصوصی هم بتواند از این ظرفیت بهره ببرد.

معاون استاندار فارس ادامه داد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ اتفاقات خیلی خوبی در حوزه انرژی‌های خورشیدی در استان فارس شکل گرفت و فرآیند اجرایی برای یک هزار و ۴۲۰ مگا وات انرژی خورشیدی آغاز شد؛ در حال حاضر حدود ۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان وارد شبکه می‌شود و در روزهای اخیر هم فرآیند ۱۱ مگاوات انرژی خورشیدی هم آغاز شده یا در حال اجراست.

شیخ‌نیا یکی از مهمترین محدودیت‌های سرمایه‌گذاری را بحث زیرساخت‌های انرژی دانست و گفت: انجام اقداماتی مانند امضای این نوع تفاهم‌نامه‌ها قطعا می‌تواند باعث ایجاد انگیزه برای فعالان اقتصادی شود؛ البته هم حاکمیت و هم بخش‌های مختلف دولت توجه ویژه‌ای به تأمین زیرساخت‌ها و مهیا کردن فضاهای لازم حقوقی و اجرایی برای توسعه استان دارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: یکی از محدودیت‌ها برای پیشبرد اهداف تعریف شده در این تفاهمنامه و اجرای این پروژه‌ها بحث منابع بود که امیدواریم با تهاتر دارایی‌هایی که در حال شکل گرفتن است و استمرار همراهی بخش‌های مختلف قسمتی از این منابع مورد نیاز تأمین شود.

او خطاب به سرمایه‌گذاران گفت: از فعالان اقتصادی که علاقمند هستند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند هم دعوت می‌کنیم تا از این فرصت به نحو احسن بهره‌ببرند.

شیخ‌نیا از دیگر اهداف انعقاد این تفاهم‌نامه را توسعه استان قلمداد کرد و افزود: یکی از محدودیت‌های چرخ توسعه استان هم بحث برق بود که امیدواریم با این اقدام بتوانیم بخشی از ناترازی‌ها در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ را پاسخ دهیم و سرمایه‌گذارانی که علاقمند به سرمایه‌گذاری در استان فارس هستند هم دغدغه‌ای بابت بحث انرژی به ویژه برق نداشته باشند.

معاون استاندار فارس ابراز امیدواری کرد که این حرکت به توسعه استان کمک کند.

در این مراسم تفاهم‌نامه بین شرکت‌های برق منطقه‌ای، توزیع برق فارس، توزیع برق شیراز و مدیران کل جهاد کشاورزی، محیط زیست استان و منابع طبیعی منعقد و روند اجرایی احداث ۱۰۸ ساختگاه تولید انرژی خورشیدی آغاز شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha