وحيد احمدي روز چهارشنبه در اجلاس شوراي سياستگذاري و برنامه ريزي معاونان پژوهش و فناوري دانشگاه ها ، مراكز پژوهش و فناوري و پارك هاي علم و فناوري منطقه 2 كشور در سالن رشد دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان، اضافه كرد: نگرش دولت جمهوري اسلامي ايران و وزارت علوم اين است كه پژوهش، علم و فناوري به نحو شايسته در جامعه مورد توجه قرار گيرد.
وي افزود: در دانشگاه ها به تغيير ساختار ،وجود افراد توانمند، ايجاد زيرساخت، ايجاد شبكه داخلي و خارجي ارتباط با ساير دانشگاه ها نياز است كه مديران دانشگاهي در اين راستا به تغيير نگرش بپردازند.
دكتر احمدي بيان داشت: ارتباط بين پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد، ايجاد فضاي شور و نشاط و روحيه نوآوري را بايد در دانشگاه با جديت مورد پيگيري قرار دهيم.
معاون وزير علوم ، تحقيقات و فناوري همچنين تأكيد كرد كه دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي، فقط بر موضوع تحصيلات تكميلي متمركز نشوند و به دنبال فعاليت هاي نوآوري نيز باشند.
اجلاس شوراي سياستگذاري و برنامه ريزي معاونان پژوهش و فناوري دانشگاه هاي منطقه 2 كشور با حضور رييس پژوهشگاه استاندارد، مديران ستادي و نيز معاونين پژوهش دانشگاه ها و مديران كل استاندارد گلستان و مازندران به مدت يك روز در دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان برگزار شد.
براساس اعلام دانشگاه علوم كشاورزي گرگان، همچنين معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در سفر به گلستان از پارك علم و فناوري استان بازديد كرد و در جريان نحوه عملكرد شركت هاي مستقر در اين پارك قرار گرفت.
در اين بازديد رييس پارك علم و فناوري گلستان گفت: اين پارك در زميني با مساحت 6/1 هكتار در شهرك صنعتي آق قلا مشغول فعاليت است و تعداد 23 شركت در اين پارك و 43 واحد نوپا در مركز رشد جامع وابسته به آن مستقر هستند و تعداد 35 شركت نيز موفق به اخذ تاييديه دانش بنيان شده اند.
موسي حسام افزود: پارك علم و فناوري گلستان در مهر ماه سال 1391 با تعيين مسوول راه اندازي از سوي وزارت علوم و اخذ موافقت نامه اصولي آغاز به كار كرد و مركز رشد واحدهاي فناور وابسته به پارك علم و فناوري استان نيز در تيرماه1392 موافقت نامه اصولي خود را دريافت كرد.
وي اضافه كرد: ميزان اقبال شركت هاي دانش بنيان منطقه جهت استقرار در پارك و مركز رشد جامع آن مطلوب ارزيابي مي شود و متقاضيان زيادي درخواست حضور و استقرار در اين پارك و مركز رشد جامع را دارند.
حسام گفت: از جمله حمايت هايي كه از موسسات و واحدهاي فناور در پارك علم و فناوري گلستان صورت مي گيرد مي توان به خدمات آموزشي، ارايه خدمات آزمايشگاهي، كارگاه هاي تجاري سازي، حمايت هاي مالي، معافيت هاي قانوني نظير ماليات، گمرك،عوارض، سود بازرگاني ،خدمات شبكه و خدمات عمومي اشاره كرد.
وي توليد داروي فيلگراستيم، توليد ايمپلنت هاي ارتوپدي با نوآوري جديد، توليد مشتقات يد، توليد دستگاه تمام مكانيزه بافت فنس از مفتول، توليد انكوباتور كشت سلول با co2، توليد سردخانه سيار نگهداري پلاسما و توليد دستگاه بازيافت پسماند (BRT)، تبديل زباله تر به خاك مرده و شيرابه به ريز دانه هاي جامد را از جمله دستاوردهاي شركت هاي مستقر درپارك علم و فناوري گلستان اعلام كرد.
حسام همچنين در بيان ضرورت افزايش تعداد پارك هاي علم و فناوري در نظام آموزش عالي كشور گفت: رسالت پارك هاي علم و فناوري در واقع تكميل حلقه مفقوده بين دانشگاه و صنعت است.
به گفته وي نقش پارك هاي علم و فناوري در اشتغالزايي، بومي سازي نمونه محصولات خارجي، جلوگيري از واردات، افزايش سهم صادرات محصولات غير نفتي، عمل كردن به اقتصاد مقاومتي، كاهش آسيب هاي جامعه از طريق افزايش فرصت هاي كاري و اشتغال و ترويج فرهنگ فناوري در جامعه مهم است.
وي از جمله مشكلات و موانع رشد پارك هاي علم و فناوري را در تخصيص بودجه اندك سالانه براي اين مراكز دانست و اجرايي نشدن قوانين حمايتي مصوب مانند مزاياي منطقه آزاد، معافيت هاي مالياتي را از مهمترين اين مشكلات اعلام كرد.
معاون وزير علوم، تحقيقات و فناوري وهيات همراه در سفر به گرگان همچنين از آزمايشگاه مركزي، مركز آپا و پژوهشكده IT دانشگاه گلستان بازديد كردند.
مهناز اقدسي معاون پژوهش و فناوري دانشگاه گلستان در اين بازديد گزارشي از عملكرد حوزه اين معاونت و تفاهم نامه هاي امضا شده با ساير دستگاه هاي استان ارايه داد.
1648
معاون وزير علوم: در تحقق اقتصاد مقاومتي، توسعه علم و دانش مهم است
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۷:۲۱
کد خبر:
82061907
گرگان - ايرنا- معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: در تحقق اقتصاد مقاومتي، توسعه علم و دانش نقش موثري داشته و دانشگاه ها با حركت در جهت رفع نيازهاي جامعه مي توانند در رونق اقتصادي تاثيرگذار باشند.