۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۴۰
کد خبر: 82062408
T T
۰ نفر
مبعث، عید بزرگ مسلمانان و پایان بخش تفكرات جاهلانه و رسوم اشتباه بود

كرمانشاه - ایرنا - یكی از مدرسین حوزه و دانشگاه از عید مبعث به عنوان عید بزرگ مسلمانان جهان یاد كرد كه وقوع آن پایان بخش تفكرات جاهلانه و بسیاری از رسوم اشتباهی بود كه در آن عصر رایج شده بود.

حجت الاسلام عبدالله كریمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بعثت حضرت رسول اكرم (ص) در شرایطی اتفاق افتاد كه جهان در آستانه انحطاط و بحران قرار داشت.
وی افزود: از یك سو غارتگری، ظلم و ستم تضییع حقوق افراد ضعیف و تبعیض و ناعدالتی در حال گسترش بود و از سوی دیگر فساد و بی بند و باری و تفكرات جاهلانه در جامعه آن زمان رواج یافته بود.
حجت الاسلام كریمی خاطرنشان كرد: در چنین روزگاری شهر مكه از منظر فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پایین ترین و بدترین وضع را تحمل می كرد و اعراب جاهلی در مقابل چوبهای خشكی كه به صورت بت درست شده بود تعظیم كرده و مقابلش قربانی می كردند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: علاوه بر آن زنان به عنوان عضوی از جامعه مورد پذیرش نبودند، آن ها همانند كالای بی جان خرید و فروش و دختران تازه متولد شده نیز زنده به گور می شدند.
وی یادآور شد: در چنین شرایطی بود كه پیامبر مكرم اسلام (ص) به رسالت مبعوث و با تحمل مشقات و سختی های فراوان بار هدایت مردم را به دوش كشیدند.
حجت الاسلام كریمی خاطرنشان كرد: رسول مكرم اسلام (ص) با وجود توطئه های زیادی كه علیه ایشان صورت می گرفت هرگز از رسالت عظیمی كه بر عهده گرفته بود دلسرد نشده و به هدایت و راهنمایی مردم پرداخت تا اسلام را به عنوان دینی فراگیر به جهانیان معرفی كردند.
وی در پایان توحید را اصلی ترین و مهم ترین پیام روز مبعث عنوان كرد و افزود: فراگیری این اصل چنان گسترده است كه اسلام به نام دین توحید شناخته می شود.
روز مَبْعَث، روزی است كه حضرت محمد (ص) پیامبر گرانقدر اسلام، به پیامبری برگزیده شد.
حضرت محمد مصطفی در روز ۲۷ رجب سال ۴۰ عام الفیل در غار حرا از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مأمور شد كه بت‌ پرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد.
مسلمانان این روز را جشن می‌گیرند و در روایات اسلامی اعمال مستحبی همچون دعا، نماز وغسل توصیه شده ‌است.
7458/8066