به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی كلیات و جزئیات طرح ممنوعیت تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیب رسان به سلامت در رسانه های ارتباط جمعی داخلی و بین المللی و فضای مجازی را بررسی و تصویب كردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 117 رای موافق، 26 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 207 نماینده حاضردر جلسه كلیات این طرح را تصویب كردند.
همچنین جزئیات طرح ممنوعیت تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیب رسان به سلامت در رسانه های ارتباط جمعی داخلی و بین المللی و فضای مجازی با 115رای موافق، 18 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.
براساس ماده یك این طرح كه به تصویب نمایندگان رسید، ارائه هرگونه اطلاعات نادرست و تبلیغ خلاف واقع به هر طریق از جمله رسانه های داخلی و خارجی یا فضای مجازی درباره آثار مصرف مواد و فرآورده های دارویی، خوراكی، آشامیدنی، آرایشی، گیاهی، طبیعی، مكمل و همچنین تجهیزات و ملزومات پزشكی و دندانپزشكی و آزمایشی و هرگونه خدمات سلامت ممنوع است و مرتكب به حبس یا جزای نقدی درجه 6 و محرومیت از فعالیت شغلی و اجتماعی مرتبط برای 2 تا 5 سال محكوم می شود در صورتی كه به مصرف كننده خسارتی وارد شود علاوه بر جبران آن معادل دو تا پنج برابر خسارت وارده به عنوان جزای نقدی به مجازات مذكور اضافه می شود.
نمایندگان در تبصره ماده یك این طرح تصویب كردند: انتشار تبلیغات موضوع این قانون از سوی رسانه های جمعی موجب محكومیت مدیرمسوول در رسانه های چاپی یا عناوین مشابه در سایر رسانه ها به مجازات مندرج در این قانون است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ماده دو این طرح سازمان غذا و دارو را موظف كردند نسبت به برچسب گذاری مواد و فرآورده های محصولات موضوع این قانون از طریق بخش خصوصی صاحب صلاحیت كه صلاحیت آنها را تعیین و اعلام می كند بر روی تمامی محصولات و فرآورده های دارویی، خوراكی، اشامیدنی، آرایشی، بهداشتی، تجهیزات و ملزومات مصرف و غیرمصرف پزشكی و دندانپزشكی و آزمایشگاهی در حدود امكانات شناسه های منحصر به فرد جهت كنترل و اصالت و پیگیری محصولات اقدام كند.
براساس تبصره یك این طرح برچسب گذاری مواد و فرآورده های موضوع این قانون به تشخیص سازمان غذا و دارو باید به گونه ای تامین شود كه آثار سوء و یا مفید احتمالی ان برای مصرف كنندگان قابل تمیز و تشخیص باشد.
همچنین با تصویب نمایندگان در تبصره 2 این طرح، آیین نامه اجرایی این ماده شامل نحوه برچسب گذاری، نحوه اخذ مجوز روش های معرفی و تبلیغات مواد و فرآورده ها و مواد موضوع این قانون و موارد منع آنها در مدت سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان غذا و دارو تهیه می شود و به تصویب وزیر بهداشت می رسد.
نمایندگان در ماده سه این طرح، تمامی وزارتخانه ها و ارگان های ذیربط را موظف كردند در جهت برخورد با تبلیغات موضوع این قانون در فضاهای مجازی و شبكه های ماهواره ای با وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو همكاری كنند.
همچنین براساس ماده 4 این طرح از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون ماده پنج قانون مربوط به مقررات امور پزشكی و دارویی ، مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب 29 خرداد 34 لغو می شود.
محمدحسین قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس هنگام بررسی كلیات این طرح به عنوان طراح گفت: تبلیغات برخی از كالاها و محصولات كه غیرمجاز هستند و به سلامت آسیب می رسانند در شبكه های ماهواره ای رواج پیدا كرده و به دلیل آن كه جریمه ها رقم پایینی است نتوانسته بازدارندگی لازم را داشته باشد.
وی افزود: در اوایل سال 94 كرمی به نام حلزون تبلیغ شد كه 100 درصد محصولات آن تقلبی بود و هیچ استانداردی نداشت.
وی ادامه داد: ما براساس این طرح وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را مكلف می كنیم در این موضوع ورود پیدا كنند و برای رسانه هایی كه كالاهایی را تبلیغ می كنند جریمه هایی در نظر بگیرند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی نیز در ادامه در موافقت با كلیات این طرح گفت: این طرح پیش از این در مجلس بررسی شده بود ولی به دلیل ایراداتی كه داشت به كمیسیون بهداشت و درمان ارجاع شد.
وی با تاكید بر این كه برخی از تبلیغات ماهواره ای بدون پشتوانه علمی انجام می شود، خاطرنشان كرد: متاسفانه برخی رسانه ها به تبلیغ كالاهایی دست می زنند كه مجوز ندارد و برای سلامت انسان ها آسیب رسان است.
وی ادامه داد: شاهد تبلیغات لاغری و چاقی و پرورش اندام در برخی شبكه های ماهواره ای هستیم كه عوامل توزیع آن در داخل كشور است كه باید جلوی آن گرفته شود.
وی گفت: زمانی هم كه جلوی این افراد گرفته می شود به دلیل آن كه قانون خاصی درباره آن وجود ندارد مقام قضایی مجازاتی برای آنان در نظر نمی گیرد از این رو لازم است كه ما برای این افراد مجازات خاصی در نظر بگیریم.
در ادامه حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان در مخالفت با كلیات این طرح گفت: ایراد ما به ماده 2 این طرح است كه در آن سازمان غذا و دارو را موظف به برچسب گذاری مواد و فرآورده های محصولات می كنند در حالی كه این اقدام می تواند توسط سازمان استاندارد انجام شود.
سیام**9121**9132 ** 1336
با تصویب مجلس؛
تبلیغات و معرفی محصولات غیرمجاز و آسیب رسان به سلامت در رسانه ها و فضای مجازی ممنوع شد
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۵۵
کد خبر:
82068266
تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تبلیغ و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیب رسان به سلامت را در رسانه های داخلی، بین المللی و فضاهای مجازی ممنوع و مقرر كردند:مرتكب به حبس یا جزای نقدی و محرومیت از فعالیت شغلی و اجتماعی محكوم شود.