۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۱۳
کد خبر: 82070344
T T
۰ نفر
مشاور وزیر: توسعه كشت كلزا برنامه جهادكشاورزی در تحقق اقتصاد مقاومتی است

گرگان - ایرنا - مشاور وزیر و مجری كشت دانه های روغنی وزارت جهاد كشاورزی گفت: توسعه كشت دانه روغنی كلزا در جهت تحقق و اجرای برنامه های اقتصادی مقاومتی در دستور كار این وزارتخانه قرار دارد.

به گزارش ایرنا، علیرضا مهاجر روز چهارشنبه در نشست ستاد مدیران و كارشناسان كشت دانه های روغنی استان گلستان در گرگان، اضافه كرد: با توجه به اهمیت كشت دانه های روغنی و تاكید وزیر جهاد كشاورزی بر افزایش سه برابری كشت كلزا و تحقق اقتصاد مقاومتی، لازم است چالش های پیش روی كشت این محصول به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته وی در برنامه سال زراعی 96 – 95 وزارت جهادكشاورزی كشت كلزا در سطح 220 هزار هكتار برنامه ریزی شده است.
وی از ورود جدی دولت یازدهم در توسعه دانه های روغنی از جمله كلزا به عنوان رعایت تناوب در كشت غلات و خودكفایی كشور در تامین روغن موردنیاز نیز قدردانی كرد.
مهاجر گفت: بیشترین تولید كلزا در كشور به سال زراعی86 با 320 هزار تن و كمترین آن به سال 94 با 46 هزار تن، مربوط می شود.

*برآورد 100 هزار تن تولید كلزا در كشور
مجری كشت دانه های روغنی وزارت جهاد كشاورزی بیان كرد: از 60 هزار هكتار كشتزار كلزا دارای امكان برداشت در سطح كشور در سال زراعی جاری پیش بینی می شود كه افزون بر 100 هزارتن محصول برداشت شود.
به گفته وی در سال زراعی جاری درسطح 74 هزار هكتار قرارداد كشت كلزا با كشاورزان بسته شد كه سطح سبز آن 67 هزار هكتار بود و 60 هزار هكتار امكان برداشت محصول دارد.
مهاجر با اشاره به آغاز برداشت كلزا از مزارع زیر كشت در برخی نقاط كشور، افزود: تاكنون 14 هزار تن محصول تولیدی كلزا كاران با همكاری شركت بازرگانی در سطح كشور به صورت تضمینی خرید شده است.
وی اضافه كرد: 90 درصد از بهای كلزای خریداری از كشاورزان نیز توسط شركت بازرگانی پرداخت شده است.
مهاجر قیمت خرید تضمینی محصول كلزار را 25 هزار و 300 ریال به ازای هر كیلوگرم اعلام كرد.

*اختصاص 3 هزار میلیارد ریال به امر توسعه كشت دانه های روغنی
مهاجر گفت: امسال با وجود مشكلات مالی و اعتباری، دولت برای توسعه كشت دانه های روغنی در كشور 3 هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته است.
وی با تاكید بر لزوم تنوع زراعی در كشت محصولات مختلف، اضافه كرد: اختصاص این میزان اعتبار به حوزه دانه های روغنی در حالی است كه برای حوزه غلات دولت 350 میلیارد ریال در نظر گرفته است.

*توسعه كشت كلزا در جهت رعایت تناوب و پایداری گندم
مشاور وزیر و مجری كشت دانه های روغنی وزارت جهاد كشاورزی گفت: توسعه كشت دانه روغنی كلزا در اراضی برای رعایت تناوب و پایداری كشت گندم اجرا می شود.
وی افزود: برای مدیریت كلزا در اراضی باید به كشت به موقع واستفاده از بذر و كود به اندازه كافی توجه شود تا راندمان عملكرد در اراضی زیر كشت در كشور افزایش یابد.
مهاجر، تهیه و تامین بذر یارانه ای، توزیع به موقع نهاد ه ها میان كشاورزان، اختصاص اعتبار برای مكانیزاسیون ماشین آلات مورد نیاز، ایجاد انگیزه برای مدیران و كارشناسان با اعزام به خارج از كشور، كمك به تحقیقات در حوزه دانه های روغنی، تجهیز آزمایشگاه مرجع، بیمه كشاورز، ضدعفونی بذر، ارزیابی عملكرد روسای سازمان ها و مدیران شهرستانی را از دیگر برنامه ها برای توسعه كشت دانه های روغنی و افزایش عملكرد در واحد سطح برشمرد.
به گفته وی در اراضی استان گلستان با رعایت مدیریت زراعت كلزا می توان بیش از سه تن محصول از مزرعه زیر كشت برداشت كرد.

* دعوت از كارشناسان خارجی و آموزش شیوه رفتار در مزرعه
مهاجر به دعوت از كارشناسان خارجی و آموزش شیوه صحیح رفتار فنی در مزرعه نیز اشاره كرد و گفت: افزود: این طرح با جذب كارشناس از كشور استرالیا برای استان گلستان در كشت بهاره دانه های روغنی آغاز خواهد شد.
به گفته وی برای دعوت و مقیم شدن كارشناسان خارجی در استان ها، اعتبار لازم تامین شده است.

*خرده پا بودن كشاورزان و عقب ماندگی كشاورزی كشور
مجری كشت دانه های روغنی وزارت جهاد كشاورزی گفت: یكی از دلایل عقب ماندگی كشاورزی كشور، خرده پا بودن كشاورزان 75 درصد عرصه های كشاورزی كشور است.
وی افزود: امروز بیشترین امكانات در اختیار كشاورزان بزرگ قرار می گیرد و از كشاورزان خرده پا غفلت می شود.
مهاجر اضافه كرد: كاهش قیمت نهاده ها، یكی از راهكارهای توانمند كردن كشاورزان خرده پا در كشور و در جهت توسعه كشت زراعی و افزایش راندمان عملكرد در واحد سطح است.
وی در ادامه همچنین گفت: اكنون قیمت بذرهای خارجی از 800 هزار به 180 هزار ریال و بذر تولید داخلی از 180 به 150 هزار ریال كاهش یافته است.

*بهترین تناوب برای كشت نیشكر، كلزا است
مشاور وزیر جهاد كشاورزی افزود: بهترین رعایت تناوب برای نیشكر در استان خوزستان نیز كشت دانه روغنی كلزا است.
وی اضافه كرد: در استان خوزستان برنامه كشت 120 هزار هكتار نیشكر داریم.
مهاجر گفت: سالانه 15 تا 20 هزار هكتار از مزارع نیشكر در استان خوزستان برنامه ریزی شده است كه به صورت آیش درآمده و به كشت كلزا نیز اختصاص یابد.
در این نشست مسوولان سازمان جهادكشاورزی گلستان و شماری از مدیران شهرستانی نیز در خصوص آخرین وضعیت كشت دانه های روغنی در استان به طرح مسایل و مشكلات پیش رو پرداختند.
استان گلستان واقع در شمال كشور دارای 650 هزار هكتار زمین زراعی است كه در كشت دانه های روغنی جزو استان های برتر كشور به شمار می رود.
مردمان استان گلستان بیشتر به حرفه كشاورزی مشغول هستند.
در سال زراعی جاری افزون بر 11هزار هكتار از اراضی كشاورزی گلستان به كشت كلزا اختصاص دارد و برداشت محصول آن طی دو روز گذشته آغاز شده است.
6204/1648