۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۸:۵۸
کد خبر: 82072422
T T
۰ نفر

ديابت بارداري و تغيير متابوليسم در بدن جنين

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۸:۵۸
کد خبر: 82072422
ديابت بارداري و تغيير متابوليسم در بدن جنين

تهران- ايرنا- محققان انگليسي دريافتند نوزادان زناني كه به ديابت بارداري مبتلا مي شوند، بيش از ساير نوزادان در معرض چاقي در ماه هاي نخست تولد هستند و اين امر مي تواند ناشي از تغيير متابوليسم آنها در دوران جنيني باشد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از تلگراف، مطالعات متعددي در زمينه عوارض ديابت بارداري انجام شده است، اما تازه ترين تحقيق نشان مي دهد كه نوزادان مادران مبتلا به ديابت بارداري حتي در صورت داشتن وزن طبيعي در بدو تولد، در همان ماه هاي نخست اضافه وزن بيشتري در قياس با ساير نوزادان پيدا مي كنند.
محققان مركز سلامت كودك رويال كالج براي اين مطالعه و مقايسه ميزان چربي بدن از اسكن هاي ام آر آي استفاده كردند. اين بررسي ها روي 42 نوزاد مادران ديابتي و 44 نوزاد مادران سالم و در دو مرحله پس از تولد و در 10 هفتگي صورت گرفت.
نتيجه بررسي اين بود كه گرچه در بدو تولد هيج تفاوتي ميان نوزادان دو گروه نبود، اما توده چربي بدني نوزادان مادران ديابتي در 10 هفتگي، 16 درصد بيشتر از گروه دوم بود.
گرچه دلايل اين اختلاف مشخص نيست، اما محققان مي گويند كه مي تواند ناشي از تغييراتي در متابوليسم نوزاد در دوران جنيني، تفاوت هايي در تركيبات شير مادران ديابتي و تغييراتي در 'هورمون هاي گرسنگي' نوزاد باشد.
اين نخستين مطالعه اي است كه تغيير زودهنگام در بدن نوزاد را بر اثر ديابت دوران بارداري مادر نشان مي دهد و با توجه به مساله گسترش چاقي كودكان و بيماري زايي اين پديده تا آخر عمر، بر ضرورت اتخاذ تدابير لازم تاكيد دارد.
به گفته محققان، ديابت بارداري در حال شيوع است و نوزادان اين مادران بيش از ديگران در معرض ابتلا به ديابت در آينده هستند، وضعيتي كه تحقيقات بيشتري را در زمينه تاثير ديابت بارداري مي طلبد.
علمي**1311**2038
۰ نفر