مهرزاد احسانی امروز (دوشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: سد زاینده رود تنها سد در حال بهره برداری حوضه آبریز زاینده رود و تامین كننده آب شرب جمعیتی نزدیك به پنج میلیون نفر در استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد و همچنین منبع اصلی آب صنایع بزرگ ذوب آهن، فولاد، پتروشیمی و صنایع كوچك و بزرگ دیگر در این حوضه حساس كشور است.
وی با اشاره به اهمیت این سد مهم و استراتژیك در مركز فلات مركزی ایران، افزود: آب مورد نیاز ده ها هزار هكتار از اراضی مستعد كشاورزی در دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری از همین سد تامین می شود.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت ذخیره آب این سد گفت: تداوم 9 سال خشكسالی و كمبود آب سبب تجمیع مشكلات در بخش های محیط زیست، شرب، كشاورزی و صنایع شده است، به طوری كه از ظرفیت یك هزار و 450 میلیون مترمكعبی سد، اینك نزدیك به 78 درصد آن خالی است و حجم گسترده مصارفی كه در سالیان گذشته در این حوضه اضافه شده، باعث شكننده شدن تعادل منابع و مصارف سد زاینده رود شده است.
مدیركل مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه آبریز فلات مركزی ایران در پاسخ به سوالی درباره كل حجم مصارف آب سالیانه سد زاینده رود گفت: حجم مصارف آب متكی به سد زاینده رود بطور متوسط سالیانه یك هزار و 200 تا یك هزار و 300 میلیون مترمكعب است و در صورتی كه همه اراضی كشاورزی به صورت كامل تامین آب شوند حجم مصارف به مراتب بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: نزدیك به 775 میلیون مترمكعب آب از ابتدای سال آبی جاری تاكنون وارد سد زاینده رود شده و در مقابل حدود 82 میلیون مترمكعب بیشتر از آب ورودی به سد (یعنی 857 میلیون مترمكعب) آب از سد زاینده رود در مدت زمان مشابه تخلیه شده است.
احسانی تامین مطمئن آب اراضی كشاورزی زیر دست سد زاینده رود را یكی از دغدغه های امسال وزارت نیرو برشمرد و گفت: برای بررسی شرایط توزیع آب كشاورزی چندین بار با مسئولان استان اصفهان و نمایندگان صنف كشاورزان جلسه مشورتی گذاشته و به فراخور وضعیت بارش ها، تصمیمات مقتضی اتخاذ شده است.
وی اضافه كرد: مدیران ارشد وزارت نیرو و دستگاه های اجرایی استان اصفهان كمك شایانی كردند تا با كمترین تنش و خسارت به كشاورزان، تامین و توزیع آب كشاورزی مطابق برنامه مصوب وزارت نیرو صورت گیرد.
این مقام مسئول گفت: اینك انتهای دوره آبیاری برای اراضی شرق و غرب اصفهان نزدیك است و با توجه به ارزیابی كه از وضعیت كشت گندم و جو به عمل آمده و همچنین مشورتی كه با مقام های ارشد استان اصفهان صورت گرفته است، با در نظر گرفتن ریسك وضعیت ذخیره آب سد زاینده رود و با هدف مساعدت به كشاورزان، هشتم خرداد ماه به عنوان روز پایانی برای رهاسازی آب از سد زاینده رود برای اراضی كشاورزی شرق اصفهان اعلام می شود.
وی خاطرنشان كرد: با در نظر گرفتن دو روز «پی آب» تا دهم خرداد همچنان آب در شبكه های آبیاری شرق اصفهان برقرار خواهد بود.
احسانی افزود: به رغم توافق اولیه با كشاورزان برای قطع جریان آب در دوم خرداد ماه، به دلیل تداوم نیاز آبیاری اراضی گندم، وزارت نیرو حداكثر منفعت كشاورزان را در اولویت قرار داد و تصمیم به ادامه توزیع آب تا هشتم خرداد از سد زاینده رود گرفته است.
وی در پایان ابراز امیدواری كرد تلاش های وزارت نیرو و شركت آب منطقه ای اصفهان برای تامین آب اراضی كشاورزی در شرایط محدودیت منابع آب، موجب جلب رضایت كشاورزان زحمتكش شده باشد.
اقتصام ** 3065 **1561
برای اراضی كشاورزی؛
مقام مسئول:هشتم خردادماه آب زاینده رود قطع می شود
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۴۶
کد خبر:
82076414
تهران- ایرنا- مدیركل مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه آبریز فلات مركزی ایران هشتم خرداد ماه را به عنوان روز پایانی رهاسازی آب از سد زاینده رود برای اراضی كشاورزی شرق اصفهان اعلام كرد.