غلامحسين مظفري روز سه شنبه در نشست علمي روز بزرگداشت حكيم عمر خيام نيشابوري افزود: راه اندازي چنين مراكزي مي تواند زمينه را براي معرفي هرچه بهتر شخصيتهاي علمي نيشابور به جهان فراهم كند.
وي ادامه داد: بعد از گذشت 17 سال امسال براي نخستين بار نشست علمي پيرامون شخصيت خيام در يك مركز علمي دانشگاهي بطور اختصاصي برگزار مي شود.
فرماندار نيشابور انجام فعاليتهاي پژوهشي در خصوص خيام را ضروري ذكر و بيان كرد: شخصيتي همچون خيام در دنيا شناخته شده لذا بررسي و تحليل بيشتر آثار اين شاعر بزرگ مي تواند ما را با ابعاد تازه اي از زندگي حكيم عمر خيام نيشابوري آشنا كند.
وي گفت: اهدا جايزه خيام به دانش آموزان و دانشجويان يكي ديگر از رويكردها مثبتي است كه در سال جاري اتخاذ شده و اميدواريم در سالهاي آتي نيز ادامه پيدا كند.
در اين مراسم خيام شناساني از سراسر كشور در قالب گروههاي تخصصي به بررسي و ارائه مقاله در خصوص خيام نيشابور خواهند پرداخت.
حكيم غياثالدين ابوالفتح عُمَر بن ابراهيم خيام نيشابوري در 28 ارديبهشت 427 در نيشابور ديده به جهان گشود.
وي از رياضيدانان، ستارهشناسان و شاعران بنام ايران در دورهٔ سلجوقي است. گرچه پايگاه علمي خيام برتر از جايگاه ادبي او است و حجةالحق لقب داشته است ولي آوازه وي بيشتر به واسطه نگارش رباعياتش است كه شهرت جهاني دارد.
يكي از برجستهترين كارهاي خيام اصلاح گاهشمار ايران در زمان وزارت خواجه نظامالملك است.
وي در رياضيات، علوم ادبي، ديني و تاريخي استاد بود. نقش خيام در حل معادلات درجه سوم و مطالعاتاش دربارهٔ اصل پنجم اقليدس نيز نام او را به عنوان رياضيداني برجسته در تاريخ علم ثبت كرده است.
7498/1858
مشهد- ايرنا- فرماندار نيشابور از راه اندازي مركز پژوهشي نيشابور با رويكرد علمي و تخصصي در اين شهرستان خبر داد.