۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۱۰
کد خبر: 82079049
T T
۰ نفر

دادستان عمومی تهران:معتادان متجاهر جمع آوری شوند

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۱۰
کد خبر: 82079049
دادستان عمومی تهران:معتادان متجاهر جمع آوری شوند

تهران - ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب تهران بر ضرروت جمع آوری معتادان متجاهر تاكید كرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی این مطلب را در جلسه ای با حضور سرپرست و قضات ناحیه 10 دادسرای عمومی و انقلاب تهران عنوان كرد كه در این جلسه متهمی 20 ساله با بیش از 50 فقره سرقت حضور داشت.
جعفری دولت آبادی در این جلسه با طرح پرسش هایی از این متهم اظهار كرد: اعتیاد متهم به هروئین و شیشه و اینكه انگیزه اش از ارتكاب سرقت از منازل، تأمین هزینه استعمال مواد بوده است نشان می دهد كه جمع آوری معتادان متجاهر در آمار سرقت نقش جدی دارد و طرح جمع آوری معتادان متجاهر كه طی چند ماه اخیر از سوی دادستانی و با همكاری شهرداری، پلیس تهران و سایر دستگاه‌ها اجرا شده است، نمایانگر تأثیر اقدامات پیشگیرانه است.
وی ادامه داد: بنابراین قضات دادسراها و دادگاه های انقلاب باید در مقابله با این دسته از مجرمان عزم جدی داشته باشند.
در این نشست، جعفری دولت‌آبادی با اشاره به تدوین دستورالعمل شرح وظایف نواحی دادسرای تهران، هدف از تدوین این دستورالعمل را ساماندهی ارسال پرونده های مورد اختلاف بین دادسرا اعلام كرد و از اجرایی شدن آن در خردادماه خبر داد.
دادستان عمومی تهران همچنین به تدوین و اعلام برنامه كاری دادسرا در سال جدید اشاره كرد.

**اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و نظارت مستمر
جعفری دولت آبادی در توضیح برنامه كاری دادسرا به اهمیت اقدامات پیشگیـرانه به ویژه در حوزه آسیب های اجتماعی تأكید كرد و گفت:در كنار مقابله با جرم، اتخاذ تدابیر پیشگیرانه لازم است و اقدامات معاونان دادستان و قضات دادسرا می تواند در كاهش جرایم و كاهش آمار پرونده های ورودی مؤثر باشد.
دادستان عمومی تهران با اشاره به ظرفیت ها و بستر قانونی برای وظایف پیشگیرانه دادستان، اعمال نظارت های قضایی از سوی سرپرستان دادسرا را مؤثر در این مقام دانست و در تبیین نقش نظارتی دادستان گفت: نظارت دادستان در كشف جرم، انجام تحقیقات، اجرای احكام كیفری و ضابطان در قانون پیش بینی شده است و سرپرستان باید به نحو مستمر وظایف نظارتی خود عمل كنند.
دادستان تهران مدیریت شجاعانه و خلاقانه در نواحی را ضروری خواند و نتیجه اعمال چنین مدیریتی از سوی سرپرستان نواحی را تحول در دادستانی و پررنگ شدن نقش نظارتی دادستان و حل مشكلات قضایی مردم برشمرد.
جعفری دولت آبادی تأكید كرد كه وضعیت فضای كاری دادسرا و بازپرسی باید به طرف اعمال نظارت از سوی سرپرستان سوق داده شود و در تفكیك «نظارت» از «مداخله» گفت: اگر نظارت سرپرست در محدوده قانون باشد كه از آن جمله حق تعلیم به بازپرس باشد، دخالت به شمار نمی آید.

**نظارت بر زندان‌ها
نكته دیگری كه دادستان تهران در رابطه با آن تصریح كرد، نظارت بر زندان ها بود. جعفری دولت آبادی با خاطرنشان كردن اینكه ظرفیت زندان ها محدود است و امكان ساخت زندان جدید فراهم نیست، از قضات خواست كه قرار بازداشت موقت در مورد جرایم مهم صادر شود؛ زیرا زندان، جای سارقان حرفه ای، مسلح، قاچاقچیان مواد مخدر و امثال آنان است.
جعفری دولت آبادی از جمله روش های كاهش جمعیت كیفری را نظارت سرپرست دادسرا بر صدور قرارهای بازداشت موقت و زندانیان بلاتكلیف دانست و با اشاره به بخشنامه ای كه در این زمینه از سوی دادستان صادر شده است چنین اظهار كرد: سرپرستان نواحی در اعمال ماده 242 قانون آیین دادرسی كیفری تكلیف دارند بر وضعیت زندانیان به ویژه كسانی كه بیش از یك و یا 2 سال در زندان بسر می برند ، نظارت و پرونده آنان را پیگیری كند.
بر اساس این گزارش ، در ادامه این جلسه، احمدعلی اكبری سرپرست ناحیه 10 دادسرا، مختصری از وضعیت ناحیه را ارائه داد و با بیان اینكه دادسرای هاشمی دارای 11 شعبه بازپرسی، 7 شعبه دادیاری تحقیق و 4 شعبه اجرای احكام است افزود:این دادسرا به جرایم سه منطقه شهرداری شامل مناطق 9 و 10 و 21 با جمعیتی بالغ بر 700 هزار تن رسیدگی می كند.
اكبری از جمله پرونده های قضایی سنگین در این ناحیه را جرایم ارتكابی از سوی برخی نمایندگی های فروش اتومبیل عنوان و در ذكر مهم ترین مشكلات این دادسرا به كمبود نیروی اداری اشاره كرد.
براساس آمار ستاد مبارزه با موادمخدر، یك میلیون و 325 هزار تن در كشور مصرف كننده موادمخدر هستند كه 10 درصد آنان را زنان تشكیل می دهند. در زمان حاضر 13 تا 15 هزار معتاد متجاهر (كارتن خواب) در تهران بسر می برند.
اجتمام(1)**1193**1776
۰ نفر