به گزارش يكشنبه خبرنگار ايرنا، حجت الاسلام محمد صادق اكبري در نخستين نشست شوراي سياستگذاري شوراهاي حل اختلاف هرمزگان اظهار داشت: پارسال 55 هزار و 686 پرونده به شوراهاي حل اختلاف استان وارد شد كه با تلاش هاي صورت گرفته در اين شوراها، 56 هزار و 746 پرونده مورد رسيدگي قرار گرفته است.
وي افزود:حجت الاسلام اكبري بيان داشت: اين آمار بيانگر اين مطلب است كه حدود يك هزار پرونده باقي مانده از سالهاي گذشته نيز مورد رسيدگي و صدور رأي قرار گرفته است.
رئيس كل دادگستري هرمزگان گفت: 40درصد از پرونده هاي قابل صلح و سازش با پيگيري دادگستري كل استان و شوراهاي حل اختلاف،به صلح و سازش منتهي شده است.
وي خاطرنشان كرد: در اين ميان، شوراهاي حل اختلاف استان هرمزگان موفق شده تعداد 15 پرونده با موضوع قتل عمد و محكوميت به اعدام را با جلب رضايت شاكيان به صلح و سازش منتهي سازد.
حجت الاسلام اكبري با اشاره به نقش كليدي شوراهاي حل اختلاف در رسيدگي به پرونده ها از اين شوراها به عنوان بازوهاي قوي، توانمند و كارآمد دستگاه قضا ياد كرد و گفت: اين شوراها در توسعه، ترويج و تعميق فرهنگ صلح و سازش و كمك به تحكيم بنيان خانواده در جامعه نقش محوري و كليدي دارند.
وي با بيان اينكه شوراهاي حل اختلاف در روند رسيدگي و بررسي پرونده ها نقش مهم و بسزائي دارند؛ كاهش حجم مراجعه مردم به دادگستري، تسهيل و شتاب بخشي در اعاده دادرسي را از جمله اهداف تشكيل اين شوراها برشمرد.
حجت الاسلام اكبري با تأكيد بر اينكه دستگاه قضايي همواره شوراهاي حل اختلاف را جزئي از بدنه دادگستري مي داند، گفت: با توجه به اهميت كار اين شوراها، ضروري است اعضاي آنها با تلاشي مضاعف و مسئوليت پذيري بيشتر، هدف اساسي در نظر گرفته شده براي اين نهاد قضايي را كه همان اشاعه فرهنگ صلح و سازش در ميان طرفين دعوي مي باشد را بيش از پيش پيگيري و تحقق بخشند.
وي با تبريك نيمه شعبان گفت:امام زمان (عج) به قصد اصلاح جامعه و به منظور از بين بردن فساد قيام خواهند كرد و درنتيجه همه ما بايد با تأسي از آن بزرگوار در راستاي حل اختلاف و اصلاح جامعه و مبارزه با فساد پيش قدم و كوشا باشيم.
7198/ 6048
بندرعباس- ايرنا- رئيس كل دادگستري هرمزگان گفت: شوراهاي حل اختلاف اين استان از جهت ميزان مختومه كردن پرونده ها، حائز رتبه دوم كشوري شدند.