۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۸:۴۲
کد خبر: 82085477
T T
۰ نفر

اقدام قابل توجه شركت گاز در بیمه نمودن مشتركان

۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۸:۴۲
کد خبر: 82085477
اقدام قابل توجه شركت گاز در بیمه نمودن مشتركان

همدان - ایرنا - مدیر عامل شركت گاز استان همدان گفت: با در نظر گرفتن پرداخت ماهانه 500 ریال در قبض گاز طبیعی، مشتركان بیمه حوادث شدند.

سید محمد مهدی مهدوی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار كرد: ماهانه 500 ریال از مشتركان گاز طبیعی در شهر و روستا به منظور بیمه شدن در برابر حوادث ناشی از مصرف گاز طبیعی دریافت می شود.
وی اضافه كرد: با در نظر گرفتن این مبلغ در قبض گاز مصرفی شهروندان و دریافت آن از مردم، با شركتهای بیمه گر قرارداد منعقد شده است.
وی یادآوری كرد: پیشتر تنها مشتركان شهری و روستایی مشمول بیمه حوادث می شدند كه امسال نیز عشایر هم به طیف بیمه شدگان پیوستند.
مدیر عامل شركت گاز استان همدان اظهار كرد: چنانچه بر اثر انفجار ناشی از گاز طبیعی ساكنان خانه فوت كنند به هر نفر 150 میلیون ریال دیه از سوی بیمه پرداخت می شود.
مهدوی بیان كرد: همچنین در صورت بروز نقص عضو، خسارت بدنی و از كار افتادگی به هر نفر 50 میلیون ریال پرداخت می شود كه بیمه شده باید حداكثر تا 10 روز پس از بروز حادثه به شركت بیمه مراجعه كند.
وی اضافه كرد: چنانچه انفجار گاز به منازل مسكونی همجوار و مشاعات نیز آسیبی وارد كند شركت های طرف قرارداد ملزم به پرداخت 350 میلیون ریال برای هر واحد هستند.
وی تاكید كرد: پیشتر شركتهای بیمه گر به واحدهایی كه الزامات استاندارد و نكات ایمنی در آن رعایت نشده بود غرامت پرداخت نمی كردند كه از سال جدید به مالكان این واحدها در صورت بروز حادثه ای خسارت پرداخت می شود.
مدیر عامل شركت گاز استان همدان افزود: در صورت مجروح یا فوت شدن فردی بعلت انفجار یا نشت گاز طبیعی، ارائه نظریه پزشكی قانونی برای دریافت خسارت از بیمه الزامی است.
مهدی افزود: همچنین در صورت بروز خسارت مالی ناشی از گاز طبیعی باید این موضوع از سوی آتش نشانی و شركت گاز تائید شود.
وی با ذكر اینكه پس از نصب كنتور گاز طبیعی ، مشترك مشمول بیمه می شود خاطرنشان كرد: سال گذشته بر اثر آتش سوزی ناشی از گاز طبیعی شش نفر مجرح شد و یك نفر هم بعلت مسمویت ناشی از گاز طبیعی در همدان جان باخت.

*** همدانی ها جزو بدحسابهای شركت گاز در كشور
مدیرعامل شركت گاز استان همدان گفت: میزان بدهی معوق مشتركان گاز طبیعی این استان یك هزار و 458 میلیارد ریال است كه در شركت گاز در زمینه وصول مطالبات جزو سه استان آخر كشور است.
مهدوی افزود: 575 میلیارد ریال در بخش خانگی طلب داریم و برخی از مشتركان بیش از چهار سال است كه رقمی به شركت گاز پرداخت نكرده اند.
وی اضافه كرد: میزان مطالبات در بخش تجاری 46 میلیارد ریال و از جایگاه های سی ان جی 210 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی گفت: 66 درصد طلب شركت گاز از 34 جایگاه سی ان جی فعال در استان متعلق به سه جایگاه مستقر در ملایر و نهاوند است.
مدیرعامل شركت گاز استان همدان اضافه كرد: دو جایگاه سی ان جی متعلق به شهرداری ملایر 84 میلیارد ریال و یك جایگاه سی ان جی نهاوند 54 میلیارد ریال به شركت گاز بدهكارند.
وی گفت: ایستگاه سی ان جی توسط شركت گاز برای جایگاه داران نصب كرده و خدماتی نظیر انشعاب آب ، برق ، گاز و محوطه سازی برای آنها انجام داده و یك جایگاه آماده در اختیار شهرداری قرار داده است.
وی اضافه كرد: با این وجود شهرداریهای ملایر و نهاوند از پرداخت حق السهم شركت گاز امتناع كرده و عنوان می كنند حق السهم دولت صرف امور جاری شده كه این اقدام تخلف آشكار است.
مدیرعامل شركت گاز استان همدان تاكید كرد: با وجود اینكه صرف دیون دولت به امور جاری تخلف بوده و از طریق مرجع قضایی این موضوع پیگیری شد ولی به نتیجه نرسیدیم.
مهدوی گفت: با وجود پرداخت نشدن هزینه سی ان جی توسط شهرداریها ولی اداره دارایی 9 درصد ارزش افزوده را از شركت گاز دریافت كرده و سه دصد آن را نیز به حسایب شهرداریها واریز می كنند.
وی مقدار بدهی بخش نیروگاهی را 128 میلیارد ریال ذكر كرد و افزود: این بدهی در تعامل وزارت نفت و نیرو در قالب تهاتر پرداخت می شود.
وی اظهار كرد: هر چند مراكز مذهبی از سال 94 از پرداخت گاز بها معاف شدند ولی پیش از این 18 میلیارد ریال به شركت گاز بدهكار بودند كه این بدهی به قوت خود باقی است.
مدیرعامل شركت گاز استان همدان میزان مطالبه از بخش صنعتی و و كشاورزی را 340 میلیارد ریال عنوان كرد و گفت: با توجه به اینكه امسال سال حمایت از واحدهای تولیدی به منظور ایجاد اشتغال است جرات ورود به این حوزه را نیز نداریم.

*** شناسایی 459 مشترك پر مصرف و بدهكار
مدیرعامل شركت گاز استان همدان 459 مشترك پرمصرف در استان شناسایی شدند كه 600 میلیارد ریال بدهی معوق دارند.
مهدوی افزود: مهمترین مشتركان پرمصرف و بدهكار شامل جایگاههای سی ان جی ملایر و نهاوند با 138 میلیارد ریال بدهی، سیمان نهاوند با 90 میلیارد ریال بدهی، سیمان هگمتان با 54 میلیارد ریال بدهی معوق، پایگاه شكاری شهید نوژه با 28 میلیارد ریال بدهی و یك واحد تولیدی با 18 میلیارد ریال بدهی است.
وی اظهار كرد: شركت گاز استان همدان از سال 93 تا 96 مكلف به گازرسانی به 12 هزار خانوار شهری روستایی شده است كه در سالهای 93 تا 94 بیش از 13 هزار خانوار روستایی از نعمت گاز برخوردار شدند.
وی گفت: میزان مصرف گاز طبیعی در مناطق طبیعی طی سال گذشته 59 درصد، روستایی 14.2 درصد و مراكز صنعتی 26.8 درصد بوده است.
مدیر عامل شركت گاز استان همدان اضافه كرد: پیش بینی مصرف گاز طبیعی در كشور 191 میلیارد متر مكعب و در استان همدان سه میلیارد و 700 میلیون متر مكعب در سال گذشته برآورد شده بود.
مهدوی افزود: چهار میلیون و 27 هزار و 112 قبض گاز طبیعی سال گذشته صادر شد كه نسبت به سال 93 به علت افزایش مشتركان ، 13.6 درصد رشد صدور قبض داشته ایم.
وی بیان كرد: 34.7 درصد قبض های صادره در سال گذشته متعلق به شهرستان همدان، 13 درصد ملایر، هفت درصد نهاوند، شش درصد تویسركان، 5.4 درصد اسدآباد، 4.2 درصد كبودرآهنگ و سه درصد متعلق به شهرستان بهار بوده است.
مدیرعامل شركت گاز استان همدان شهرستان همدان 30 درصد گاز مصرفی استان را به خود اختصاص داده و شهرستانهای كبودرآهنگ 18 درصد، ملایر 13 درصد، رزن 11 درصد، نهاوند 10.5 درصد، بهار 7.7 درصد، تویسركان 4.4 درصد، اسدآباد چهار درصد و فامنین 1.3 درصد مصرف كل استان را دارند.
مهدوی اظهار كرد: میزان بودجه عمرانی جذب شده شركت گاز استان همدان در سال گذشته 930 میلیارد ریال بود كه این بودجه 16 درصد بیشتر از اعتبار مصوب سال 94 بوده است.
وی بودجه سالجاری شركت گاز همدان را بر اساس سه میلیارد و 700 میلیون متر مكعب مصرف گاز طبیعی پیش بینی شده در سالجاری بین 900 تا یك هزار میلیارد ریال دانست.
وی تاكید كرد: شركت گاز هیچگونه وابستگی خارجی ندارد و تمامی اتصالات، دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز را بصورت 100 درصدی از داخل كشور تامین می كند.

*** 410 شكایت كیفری از مشتركان متخلف
مدیر عامل شركت گاز استان همدان خاطرنشان كرد: سال گذشته 410 شكایت كیفری از مشتركان متخلف داشته ایم كه طبق آرای صادره از این افراد سه میلیارد و 50 میلیون ریال وصول شد.
مهدوی اضافه كرد: سال گذشته با همكاری دستگاه قضایی یك شعبه ویژه برای رسیدگی به تخلفهای صورت گرفته در این حوزه راه اندازی شد.
وی یادآوری كرد: 250 هزار دستگاه كنتور معیوب سال گذشته تعمیر شدند كه بخشی از آن مربوط به تعمیر حفره های ایجاد شده توسط مشتركان در دخل كنتور گاز است.
وی میزان هدر رفت گاز طبیعی در سال گذشته را 191 میلیون مترمكعب عنوان كرد و گفت: بخشی از هدر رفت گاز طبیعی شامل خسارت هایی است كه هنگام كار عمرانی به شبكه وارد می شود.
7526/6993