به گزارش ايرنا، منصور معظمي روز چهارشنبه درحاشيه بازديد ازمجتمع كشتي سازي و صنايع فراساحل ايران دربندرعباس افزود: درحال مذاكره براي انجام سرمايه گذاري به ارزش 500ميليون دلار دراين شركت هستيم كه اميد مي رود تا پايان امسال به نتيجه برسد .
وي ادامه داد: اكنون شمار زيادي كشتي از خارج كشور وارد مي شود كه بايد ذي نفع ها و كساني كه از خارج خريداري مي كنند متقاعد شوند از اين ظرفيت ملي استفاده كنند زيرا اين ظرفيت درمجموعه ايزو ايكو وجود دارد كه هنوز ازآن استفاده نشده است.
رئيس هيات عامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران اظهارداشت: درآينده نزديك با مشاركت خوبي كه با شركت نفتكش و كشتيراني جمهوري اسلامي ايران ايجاد شده شاهد استفاده از اين ظرفيت بالقوه خواهيم بود.
معظمي خاطر نشان كرد: مجتمع كشتي سازي در حال حاضر به آن اندازه از توانمندي رسيده كه مي تواند سفارش هايي كه در گذشته با خارج كشور سفارش داده مي شد را ساخته و تحويل دهد واگر از چنين ظرفيت هايي استفاده نشود مصداق بارز اسراف و از بين بردن سرمايه ملي است و انتظار مي رود وارد كنندگان توان داخل را باور داشته باشند.
وي افزود: اگرهر يك دلاري كه به خارج سفارش داده مي شود در توليد و ساخت داخل بكار گرفته شود ظرفيتي براي اشتغال جوانان فراهم مي شود و هم اكنون ذينفع هايي كه در اين بخش فعال مانند شيلات، بنادر و دريانوردي و ساير نهادها ، مجموعه ها و فعالان اين توانمندي هستند كه اين باور را داشته و از توانمندي داخلي استفاده بيشتري كنند.
معاون وزير صنعت ، معدن وتجارت اظهارداشت: فعالان اين بخش نيز بايد به استانداردهاي بين المللي و خواست كارفرمايان توجه داشته و بر اساس نياز و خواست كارفرمايان عمل كنند.
معظمي اشاره كرد: بهره گيري هرچه بيشتر از توان ملي مصداق اقتصاد مقاومتي است و واردات در زماني كه كشور توان ساخت محصول وارداتي را دارد ، امري مضموم و خيانت به نسل جوان و نسل حاضر است وبخشي از اين موضوع نيز به رسانه باز مي گردد كه بتوانند ذهن مخاطبانشان را از توانمندي توليدهاي داخلي آگاه تر سازند.
وي در خصوص كمك به سرمايه گذاران دراين بخش نيز بيان كرد: تسهيلات مالي با قيمت قابل قبول و بسيار ارزان نسبت به ساير بخش ها در اختيار سرمايه گذاران صنايع كشتي سازي قرار مي گيرد ، اين تسهيلات از صندوقي كه براي اين منظور در نظر گرفته شده پرداخت مي شود كه با آن مي توان سالانه هفت يا هشت كشتي كوچك ساخت.
معظمي، با اشاره به دستاوردهاي برجام افزود: پس از برجام فرصتي براي استفاده از توانمندي داخلي و خارجي در كنار همديگر فراهم شده ومجتمع كشتي سازي و صنايع فراساحل ايران (ايزوايكو) يكي از مجموعه هايي است كه مي تواند در اين زمينه مشاركت جدي داشته باشد.
وي خاطر نشان كرد: وزارت صنايع به دنبال هماهنگي بين توليد كننده و مصرف كننده و در كنار همديگر قرار دادن آنها است تا بتوانند از ظرفيت هاي يكديگر استفاده كنند.
معاون وزير صنعت ، معدن وتجارت و رئيس هيات عامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران درسفره يك روزه خود به هرمزگان علاوه بر بازديد از مجتمع كشتي سازي وصنايع فرا ساحل ايران در بندرعباس با فعالان ومديران صنعت كشتي سازي نشست برگزار كرد.
هم اكنون پنج شركت كشتي سازي با ظرفيت با داشتن پنج هزار نيروي متخصص وكارگر، توان ساخت انواع كشتي كوچك وبزرگ اقيانوس پيما،بارج ، دكل، سكوي نفتي لندينگ كرافت و تعميرات انواع شناور را دارند.
3219/ 6048
معاون وزير صنعت:
استفاده از ظرفيت ساخت كشتي در مجتمع ايزو ايكو مصداق اقتصاد مقاومتي است
۵ خرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۰۵
کد خبر:
82088347
بندرعباس-ايرنا- معاون وزير صنعت ، معدن وتجارت و رئيس هيات عامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران گفت: ظرفيت ساخت كشتي در اندازه هاي مختلف امسال درمجتمع كشتي سازي و صنايع فراساحل ايران افزايش مي يابد و جوانان بيشتري در اين بخش مشغول بكار مي شوند.