به گزارش ایرنا ، «پروین فرشچی» روز پنجشنبه در نشست مدیران شهرستان محمودآباد افزود : سازمان ها و ارگان های مختلف درآمدهای هنگفتی از دریا كسب می كنند اما متاسفانه هیچ اقدامی برای حفظ محیط زیست دریایی انجام نمی دهند.
وی بر ضرورت بخشی از درآمد صاحبان منافع در دریا برای حفظ محیط زیست دریایی تاكید كرد و گفت : سازمان حفاظت محیط زیست با اعتبارات اندكی كه در اختیار دارد نمی تواند به تنهایی از محیط زیست حفاظت كند.
فرشچی با تاكید بر این كه امروزه موضوع محیط زیست یك موضوع همه گیر و عمومی و نیازمند همراهی همه اقشار جامعه است ، افزود : دولت تدبیر و امید توجه خاصی به محیط زیست دارد و نگاه سازمان حفاظت محیط زیست هم در انجام وظیفه فقط به گیاهان و حیوانات نیست ، بلكه انسان محور حفظ و حیات محیط زیست به شمار می رود.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست كشور تلاش بیشتر مسئولان استان های ساحلی را برای حفظ محیط زیست دریایی خواستار شد و گفت : استان های ساحلی برای تحقق برنامه ششم توسعه نیازمند برنامه ریزی و آمایش سرزمینی هستند .
وی افزود : با توجه به این كه برنامه های استانی جدا تهیه می شود ، باید برای افزایش كاركردهای این برنامه ، تمامی ذینفعان در تدوین آن نقش داشته باشند.
فرشچی با اظهار این كه هم اكنون سه منطقه دریایی مهم در كشور وجود دارد ، گفت : 90 درصد حمل و نقل كالای صادراتی از این مناطق صورت می گیرد و به خاطر همین اهمیت و نقش دریا بود كه سند توسعه دریایی كشور تدوین شد.
وی افزود : برای اولین بار ارگان هایی كه از دریا دارای منافع هستند و حوزه كاری آنها با دریا مرتبط است دور هم جمع شده و سند توسعه دریایی كشور را به منظور تعیین اولویت ها و توسعه دریایی در همه ابعاد بنادر و تاسیسات و شیلات تدوین كردند كه خوشبختانه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسیده است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست هیجدهم اسفند سال گذشته بررسی سند توسعه دریایی كشور را به پایان و تصویب رساند.
فرماندار محمود آباد هم در این نشست كه به منظور رفع مشكلات زیست محیطی دریایی و پسماند و بررسی راههای كاهش آلودگی ها و تهدیدات زیست محیطی این شهرستان تشكیل شد ، از زباله به عنوان مهم ترین تهدید محیط زیست دریایی در مازندران یاد كرد.
یحیی یوسف پور به وجود 30 كیلومتر از ساحل آزاد و قابل دسترس برای عموم مسافران و شهروندان در محمود آباد اشاره كرد و گفت : با توجه به اینكه شهرستان محمودآباد اولین شهر از مسیر پایتخت كشورمان می باشد همه ساله در ایام تعطیلات میزبان گردشگران زیادی است و نبود كارخانه زباله سوز و كمپوست متاسفانه موجب شده است ساحل محمودآباد چهره مناسبی به موجب رها سازی زباله در ساحل توسط مسافران نداشته باشد .
وی با اشاره به برگزاری نشست های متعدد مدیریت پسماند و رایزنی و هم اندیشی با سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای رفع مشكل زباله ، گفت : نبود اعتبارات دولتی جهت ریشه كن نمودن مشكل زباله در شمال كشور از مهم ترین و اساسی ترین دلایل عدم تحقق این پروژه ضروری در شهرهای شمالی به شمار می رود.
شهردار محمودآباد هم در این نشست با اشاره به حضور گسترده مسافران در سواحل خواستار اختصاص یك دستگاه ساحل روب از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به شهرداری محمودآباد شد.
علی اصغر مسلم پور گفت : با وجود میل باطنی و تنها به علت نبود زمین ، زباله روزانه شهر محمودآباد در نزدیكی دریا دپوی موقت شده است .
وی افزود : بالا بودن سطح سفره آب های زیر زمینی در مازندران موجب شده است تا دریا آلوده شود و رفع این مشكل تنها نیازمند احداث كارخانه زباله سوز و كمپوست است .
شبس 7331 /1654 **1488 **
معاون سازمان حفاظت محیط زیست كشور :
صاحبان منافع در دریا وظیفه خود را برای حفظ محیط زیست دریایی انجام دهند
۶ خرداد ۱۳۹۵، ۲۱:۰۸
کد خبر:
82089760
ساری - ایرنا - معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست كشور گفت : همه صاحبان منافع در دریا باید وظیفه خود را برای حفظ محیط زیست دریایی انجام دهند .