به گزارش روز چهارشنبه تارنمای آكی پرس قزاقستان، بولوت موكاشو مسئول بخش گروه بندی وزارت خارجه قرقیزستان گفت: سورون بای جین بكف، نخست وزیر قرقیزستان ریاست این نشست را كه ششم و هفتم ژوئن (17 و 18 خرداد) برگزار می شود برعهده دارد.
در این نشست 22 موضوع با هدف گسترش و تعمیق همكاری بین كشورهای همسود مطرح می شود.
موكاشو گفت: همچنین هفت توافقنامه بین المللی برای امضا آماده شده كه سه توافقنامه در زمینه تبادل اطلاعات در مورد حوادث در تأسیسات تولید برق، همكاری در آموزش حرفه ای در بخش برق، تبادل اطلاعات در مورد منابع رادیواكتیو است.
وی افزود: كنوانسیون تنوع زیستی كشاورزی، امضا تفاهم نامه بین مناطق آزاد تجاری كشورهای شركت كننده، تنظیم قوانین و روش های تداركات عمومی از دیگر توافقنامه هایی است كه در این نشست امضا می شود.
این شورا همچنین همكاری در بخش مراقبت های بهداشتی، تهیه پیش نویس مبارزه راهبردی با بیماری سرطان و پیشگیری از دیابت تا سال 2020 را در دستور كار دارد.
سران دولت ها همچنین تغییر بودجه كشورهای همسود برای گرفتن سهام و سند را مطرح خواهند كرد و محل و زمان نشست بعدی سران كشورهای مستقل همسود را مشخص خواهند كرد.
اجلاس قبلی نخست وزیران جامعه همسود آبان ماه پارسال در دوشنبه پایتخت تاجیكستان برگزار شده بود.
اتحادیه كشورهای مستقل مشترك المنافع (همسود) اتحادیه ای شامل برخی از جمهوری های مستقل اتحاد جماهیر شوروی سابق است كه در سال 1991 میلادی شكل گرفت.
جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ازبكستان، بلاروس، تاجیكستان، روسیه، قرقیزستان و مولداوی اعضا این اتحادیه هستند و تركمنستان عضو ناظر این اتحادیه است.
اوكراین در سال 2014 میلادی و به دلیل الحاق شبه جزیره كریمه به روسیه به همراه گرجستان از این اتحادیه خارج شد.
روسیه با تكیه بر اتحادهای منطقه ای مانند اوراسیا، پیمان امنیت جمعی و جامعه همسود در صدد است مانع غلتیدن جمهوری های شوروی سابق به سوی غرب بویژه آمریكا شود و از تكرار رویكرد ضد روسی وقایع گرجستان و اوكراین جلوگیری كند.
آساق**3077**1663**
تهران - ایرنا - هفت توافقنامه بین المللی در نشست سران كشورهای همسود(مستقل مشترك الامنافع)17 و 18 خرداد (هفته آینده) به میزبانی بیشكك پایتخت قرقیزستان، امضا می شود.