حسن صالحي روز پنجشنبه در جلسه پرورش ماهي در قفس و اقتصاد مقاومتي در ساري تشويق صيادان براي توسعه پرورش ماهي در قفس را خواستار شد و افزود : آبزي پروري علاوه بر ارز آوري در سلامت جامعه نيز اثرگذار است.
وي توضيح داد : امروز سرانه مصرف ماهي در دنيا 20 كيلوگرم و در ايران كمي بيشتر از 10 كيلوگرم است و با توسعه پرورش و صيد آبزيان ، ميتوان ضريب سلامتي جامعه را ارتقاء داد .
رئيس سازمان شيلات ايران، مصرف سرانه ماهي در مازندران را كه در كنار دريا واقع شده است 14 كيلوگرم اعلام كرد و گفت : سرانه مصرف در كشوري مانند اسپانيا 40 كيلوگرم است.
وي با بيان اينكه كل صيد ماهي استخواني كشور 12 هزار تن در سال است ، گفت : اين ميزان را با توسعه پرورش در قفس تنها در سه قفس ميتوان توليد كرد .
صالحي اظهار داشت: درياي خزر ظرفيت توليد 350 هزار تن ماهي در قفس را دارد و نبايد به توليد 20 هزار تن اكتفا كرد.
وي ميزان صادرات آبزيان را در سال گذشته 82 هزار تن اعلام كرد و گفت : از اين ميزان هزار تن به روسيه صادرشده است در حاليكه روسيه ظرفيت جذب 200 هزار تن آبزيان را دارد.
صالحي با تاكيد بر اينكه استانهاي شمالي بايد نيازهاي بازار روسيه را از نظر آبزيان تامين كنند ، افزود : سال گذشته تمام زنجيره صنعت نروژِ به ايران دعوت شدند و تجربياتشان را درزمينهٔ آبزيپروري منتقل كردهاند.
معاون وزير جهاد كشاورزي گفت : مجموعه زنجيره شركتهاي آبزيپروري فرانسه تير ماه امسال به ايران دعوت ميشوند و در حال حاضر فضاي خوبي براي توسعه آبزيپروري فراهمشده است.
صالحي از برنامه ريزي براي پرورش 10 هزار تن ماهي در قفس در درياي خزر در سال جاري خبر داد و افزود : پنج هزار تن از اين ميزان بايد در مازندران توليد شود.
وي ادامه داد : تا پايان برنامه ششم ، ميزان توليد ماهيان در قفس مازندران بايد به 40 هزار تن برسد .
6982/1654
ساري - ايرنا - رئيس سازمان شيلات كشور گفت كه آبزي پروري سهم بسيار خوبي در توسعه صادرات غيرنفتي دارد و سال گذشته حدود 350 ميليون دلار ارز آوري براي كشور داشته است .