به گزارش ایرنا، ارتباطات و همكاری های نزدیك آمریكا با فیلیپین و ویتنام در مناقشات دریای جنوبی با چین به اعتقاد پكن از علت های اصلی لاینحل ماندن این اختلافات است.
به جز چین كه مدعی مالكیت بر كل دریای جنوبی چین است، ویتنام، فیلیپین، مالزی، تایوان و برونئی نیز ادعای مالكیت بخشهایی از این دریا را دارند و آمریكا به این اختلافات دامن می زند.
«جینگ زی گوانگ» معاون وزیر امور خارجه چین در همایشی با عنوان «لانتینگ چین» كه امروز جمعه در پكن برگزار شد، با هشدار جدی به آمریكا گفت كه این كشور می بایست با توقف حمایت های جانبدارانه بی مورد، اشتباهات خود را در منطقه اصلاح كند.
قرار است «یانگ جیه چی» عضو ارشد شورای دولتی و «جان كری» وزیر خارجه چین روز دوشنبه هفته آینده در جریان نشست راهبردی و اقتصادی بلندپایه دو كشور در پكن درباره دریای جنوبی گفت و گو كنند.
اگرچه روابط دو كشور طیف وسیعی از مسائل را در بر می گیرد اما با افزایش اختلافات آنها، دریای جنوبی از محورهای اصلی گفت وگوها در كنار مسئله هسته ای شبه جزیره كره خواهد بود.
معاون وزیر خارجه چین گفت كه آمریكا نباید دریای جنوبی را به منطقه ای برای انتخاب متحد تبدیل كند و به دنبال هم پیمان و یاركشی باشد.
روزنامه «چاینا دیلی» چین نیز از قول این دیپلمات ارشد آورده است كه دریای جنوبی منطقه مورد منازعه آمریكا نیست و این كشور حق ورود به مسائل آن را ندارد.
وی ابراز امیدواری كرد كه واشنگتن به تعهدات خود مبنی بر خودداری از طرفداری از برخی كشورها پایبند بوده و درصدد اصلاح اشتباهاتش باشد.
چین اعلام كرده است كه در جریان برگزاری نشست راهبردی دوجانبه در پكن، آمریكا را در موضوع دریای جنوبی و منازعات دریایی تحت فشار قرار خواهد داد.
همچنین به غیر از نشست راهبردی روز دوشنبه، از روز یكشنبه (یك روز قبل از این نشست) نیز ششمین همایش گفت و گوهای امنیتی چین و آمریكا به ریاست «جانگ یه سویی» و «آنتونی بلینیكن» معاونان وزیر خارجه دو كشور در پكن برگزار خواهد شد.
ریاست هشتمین گفت و گوهای راهبردی و اقتصادی را نیز «وانگ یانگ» معاون نخست وزیر چین و «ژاكوب لو» وزیر خزانه داری آمریكا بر عهده دارند.
مناقشه بر سر دریای جنوبی همواره میان چین و كشورهای شرق آسیا هر از گاهی موجب بروز اختلاف و تنش میان آنها می شود و پكن نقش آمریكا در تحریك این كشورها را عاملی مهم و تاثیرگذار می داند.
دریای جنوب چین، دریایی حاشیه ای است كه بخشی از اقیانوس آرام به شمار می آید و ناحیه ای در حدود سه و نیم میلیون كیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را در بر می گیرد. این دریا پس از پنج اقیانوس جهان، بزرگترین ناحیه دریایی جهان محسوب می شود.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - یك دیپلمات ارشد چین با هشدار به آمریكا از این كشور خواست با دست كشیدن از حمایتهای بی مورد از برخی كشورها در دریای جنوبی، صلح و ثبات منطقه را به خطر نیندازد.