۱۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۵۹
کد خبر: 82101597
T T
۰ نفر

گفت و گوهای سودان و سودان جنوبی از سر گرفته شد

۱۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۵۹
کد خبر: 82101597
گفت و گوهای سودان و سودان جنوبی از سر گرفته شد

تهران- ایرنا- گفت و گوها دو كشور سودان و سودان جنوبی از امروز (یكشنبه) بار دیگر در خارطوم از سرگرفته شد تا اختلافات میان دو كشور كه تا كنون هزاران كشته و آواره بر جای گذاشته است، حل و فصل شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از خارطوم، برای نخستین بار از تاسیس دولت وحدت ملی در سودان جنوبی، امروز وزرای خارجه، كشور، دفاع و نفت این كشور به خارطوم سفر كردند تا با از سرگیری گفت و گوها، زمینه های حل و فصل اختلافات میان دو كشور را فراهم كنند.
وزرای خارجه سودان و سودان جنوبی امروز با برگزاری نشستی خبری به وجود مشكلاتی در روابط دیپلماتیك دو كشور اذعان كردند.
'دینگ آلور' وزیرخارجه سودان جنوبی گفت: در این سفر من حامل پیام سالوا كر به عمر البشیر رئیس جمهوری سودان بودم كه در آن بر حل فوری اختلاف ها میان دو كشور تاكید شده است.
خارطوم و جوبا اختلاف زیادی دارند كه از آن جمله می توان به منطقه ابیی و حق ترانزیتی كه جوبا باید برای استفاده از خط لوله انتقال نفت بپردازد، اشاره كرد.
این خط لوله انتقال نفت از سودان عبور می كند و سودان جنوبی برای صادرات نفت خود نیازمند آن است.
سودان جنوبی در سال 2011 استقلال خود را از سودان به دست آورد. اما پس از مدتی كوتاهی این كشور تازه تاسیس به سرعت در جنگی داخلی و ویرانگر فرو رفت. در این جنگ ریك ماچار رهبر شورشیان سودان جنوبی و سالوا كر رئیس جمهور این كشور در مقابل هم قرار گرفتند.
ریك ماچار كه در دسامبر 2013 و همزمان با آغاز جنگ داخلی سودان جنوبی پایتخت را ترك كرد، برای تشكیل دولت وحدت چندی پیش به جوبا بازگشت.
طی دو سال گذشته دهها هزار نفر در جنگ داخلی سودان جنوبی میان حامیان ماچار و كی یر كشته شده و بیش از دو میلیون نفر آواره شده اند. این درگیری ها شعله ور شدن دوباره تنش های قومی و نقض حقوق بشر را در سودان جنوبی به همراه داشت.
ریك ماچار در ماه آوریل معاون رئیس جمهور شد و به همراه سالوا كر دولت وحدت ملی را تشكیل داد.
خارطوم امیدوار است با بازگشت ماچار به جوبا و تشكیل دولت وحدت ملی، این كشور نوپا روی خوش امنیت و ثبات را به خود ببیند و روابط دو جانبه دو كشور همسایه جنوبی و شمالی بهتر شود.
همه‌پرسی استقلال جنوب سودان از شمال آن كشور بخشی از توافق‌نامه جامع صلح بود كه در تاریخ 9 ژانویه 2005 میلادی بین جنبش آزادی‌بخش خلق سودان و حكومت مركزی سودان به امضا رسید و به دومین جنگ داخلی سودان خاتمه داد. در این همه‌پرسی سودان جنوبی از كشور سودان جدا شد.
همه‌پرسی استقلال جنوب سودان از 9 ژانویه تا 16 ژانویه 2011 میلادی به مدت یك هفته، در منطقه خودمختار جنوب سودان برگزار شد. در تاریخ 30 ژانویه 2011 میلادی، اولین نتیجه كامل همه‌پرسی استقلال جنوب سودان حاكی از آن بود كه 99.57 درصد از مردم سودان جنوبی به جدایی از شمال رای داده‌اند.
نتایج تعیین مالكیت منطقه مرزی نفت‌خیز آبیه از حساس‌ترین موضوعات همه‌پرسی استقلال جنوب سودان از شمال بود.
در نهایت با رای بیش از 98 درصدی، سودان پاره شد و كشور نوپای سودان جنوبی تشكیل گشت.
سودان جنوبی یكی از فقیرترین كشورهای جهان است.
خاورم**9041**1144
۰ نفر