۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۲۸
کد خبر: 82102649
T T
۰ نفر
نشاط اجتماعی یكی از شاخصه های توسعه یافتگی جوامع است

سنندج- ایرنا- استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج داشتن شادی و نشاط اجتماعی را یكی از شاخصه های توسعه یافتگی و ویژگی های جوامع مترقی برشمرد.

جمال ادهمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نشاط اجتماعی را امید به آینده، خشنودی، سرزندگی و رضایتمندی از زندگی توصیف كرد و گفت: نشاط اجتماعی یكی از نیازهای روانی افراد است و سبب پختگی شخصیت انسان می شود.
وی با بیان اینكه انسان درونگرا و افسرده نمی تواند ابتكار و خلاقیت داشته باشد، افزود: شادی و نشاط اجتماعی سلامت روانی افراد جامعه را تامین می كند و سبب تقویت روحیه خودباوری، رشد خلاقیت، نوآوری و مسوولیت پذیری در انسان می شود.
وی داشتن شادی و نشاط اجتماعی را یكی از شاخصه های توسعه یافتگی دانست و میانگین طول عمر افراد در كشورهای آلمان، ژاپن، فرانسه و سایر كشورها را حداقل 90سال ذكر كرد.
ادهمی اظهار كرد: این در حالی است كه امید به زندگی در ایران پایین است و میانگین طول عمر افراد در ایران 60- 70 سال است.
این استاد جامعه شناسی افزود: جامعه ایران یكی از غمگین ترین جوامع است، آمار جرم و خشونت اجتماعی و عدم مدارا و ناشیكبایی در جامعه زیاد است.
ادهمی ادامه داد: تقویم ایرانی و مناسبت ها در طول سال بیانگر كم بودن ایام شاد است و ایام شاد و مفرحی هم كه وجود دارد استفاده خوبی از آن نمی شود.
وی فراگیر كردن شادی در جامعه را نیازمند برنامه ریزی دانست و گفت: با برنامه ریزی می توان از مناسبت ها و روزهای شاد سال استفاده بهتری كرد.
استاد جامعه شناسی دانشگاه بر برنامه ریزی برای اوقات فراغت جوانان تاكید كرد و افزود: با نداشتن برنامه ریزی برای اوقات فراغت، ایام با پوچی و بی هدفی سپری خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه شادی اجتماعی انسان ها را ضد اجتماعی بار نمی آورد گفت: برعكس ضریب بالای نشاط اجتماعی سبب حل بن بست های ارتباطی، مسایل اجتماعی و گسترش و توسعه ارتباطات اجتماعی می شود.
ادهمی همچنین یادآور شد: سبك زندگی اجتماعی شاد سبب شكل گیری روابط اجتماعی و انسجام اجتماعی در افراد می شود.
استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: وجود نشاط اجتماعی در زندگی سبب كاهش میزان خشونت اجتماعی و پرخاشگری در جامعه می شود.
ادهمی با بیان اینكه شادی اجتماعی سلامت روانی فرد را تامین و شخصیت انسان را متعادل می كند گفت: نبود نشاط اجتماعی در زندگی سبب كاهش هیجان مثبت در زندگی و كاهش اعتماد به نفس در افراد می شود.
وی با بیان اینكه بیماری های افسردگی و روانی در جوامعی كه نشاط اجتماعی ندارند، بیشتر است افزود: نشاط اجتماعی انسان ها را از حالت درونگرایی و منزوی بودن خارج می كند و مشاركت اجتماعی در آنها را افزایش می دهد.
او با اشاره به اینكه افسردگی جمعی می تواند خطرناك باشد گفت: شادی جمعی و سرگرمی جمعی می تواند تاثیرات و بازخوردهای مثبتی در جامعه ایجاد كند.
ادهمی با اشاره به اینكه شادی نوعی غریزه و جزو نیازهای انسان و نیاز واقعی جامعه و بخشی از زندگی انسان محسوب می شود گفت: اگر شادی نباشد مردم خستگی از بدنشان خارج نمی شود.
وی یادآورشد: نبود نشاط اجتماعی سبب احساس پوچی و بلاتكلیفی در مردم می شود و جامعه در جهت كینه ای و سرخورده شدن حركت خواهد كرد.
او با اشاره به نظریه سوروكین كه معتقد به سركوب كردن غرایز بود گفت: زمانی كه انسان نتواند غرایز خود را ابراز كند به عقده بدل می شود و تلاش می كند از راه های دیگر غرایز خود را برآورده كند.
وی اظهاركرد: نمی توان انكار كرد میان نسل جوان امروز با نسل سالمند فاصله و شكاف زیادی وجود دارد.
به گفته وی فاصله و شكاف میان دو نسل تا جایی است كه برخی نسبت به شادی دیگران حسادت می كنند و خرده فرهنگ ها نمی تواند این خلاء ارتباطی را ایجاد كنند.
این استاد دانشگاه اظهار كرد: جامعه امروز با جامعه گذشته اختلاف زیادی دارند و گرفتاری و مشكلات در جامعه امروز بیشتر مشاهده می شود.
ادهمی یادآور شد: با برگزاری جشنواره ها می توان یك نوع تفاهم و پل ارتباطی میان نسل ها ایجاد كرد.
به گفته وی سبك اجتماعی شاد منجر به شكل گیری سرمایه اجتماعی در جامعه می شود و پوچ گرایی و انزواگرایی جای خود را به روابط اجتماعی مثبت می دهد.
ادهمی به نقش و كاركرد رسانه های جمعی در راستای ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه اشاره كرد و گفت: رسانه تلویزیون با تولید برنامه های شاد و مفرح می تواند لحظات شادی برای مخاطبان خود ایجاد كند.
وی با اشاره به اینكه اكثر برنامه های رسانه ملی تحلیلی و تفسیری است گفت: این عامل می تواند سبب ناامیدی افراد جامعه از رسانه ملی شود و مخاطبان برای تامین نیازهای خود به رسانه بیگانه رو آورند اما این رسانه ها كه متناسب با فرهنگ ما نیستند نشاط غیر مفید را القاء می كنند.
وی یادآورشد: رسانه های بیگانه با ترویج الكلیسم و قرص های روانگردان، افراد را به سمت ناهنجاری سوق می دهد.
ادهمی تاكید كرد: صدا و سیما با پخش موسیقی، فیلم های كمدی و طنز و برنامه های سرگرم كننده می تواند تامین كننده شادی و نشاط جامعه باشد.
وی موسیقی را غذای روح و ورزش را غذای جسم انسان دانست و گفت: ورزش های دسته جمعی می تواند نشاط برانگیز تر و حتی قوی تر و اثرگذارتر از ورزش های فردی باشد.
او جشن نوروز را یكی از ایام و فرصت های زندگی برای شاد زیستن توصیف كرد و گفت: شادی می تواند در راستای پیشبرد اهداف به ما كمك كند و همه در جامعه كنار هم باشیم.
7352/6108