۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۲۸
کد خبر: 82102651
T T
۰ نفر
اشتراك گذاشتن اطلاعات خصوصی در شبكه های اجتماعی ممنوع

تهران - ایرنا - سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا از شهروندان خواست برای ممانعت از هرگونه مشكلی اطلاعات خصوصی خود را در شبكه های اجتماعی به اشتراك نگذارند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری پلیس فتا، سرگرد حمید كیانی افزود: حفظ و نگهداری اطلاعات مهم و شخصی مثل عكس و فیلم های خصوصی، شماره های تماس و آدرس منزل و محل كار دوستان و آشنایان و بسیاری از اطلاعات دیگر را نباید در فضای سایبر انتشار داد و یا در شبكه های اجتماعی برای همه به اشتراك گذاشت.
وی اظهار كرد چند سالی است كه در فضای سایبر شاهد راه اندازی شبكه های اجتماعی مختلف و با اهداف خاص هستیم كه تلاش دارند نوع جدیدی از ارتباط را در سطح جهانی به مردم معرفی كنند كه متاسفانه برخی كاربران كه از فعالین شبكه های اجتماعی هستند به جای ارتباط گیری صحیح در بستر شبكه های اجتماعی به انتشار اطلاعات خصوصی و نقض حریم خصوصی خود و دیگران اقدام می كنند.
وی ادامه داد: هنگام عضویت و فعالیت در شبكه های اجتماعی باید نه تنها قوانین فضای سایبر را رعایت كرد بلكه باید خود موازینی تعیین نمائیم و تلاش كنیم این موازین را رعایت كرده تا در گام اول برای خود و خانواده مشكل ایجاد نكنیم و در گام بعدی تعرضی به حریم خصوصی دیگر كاربران فضای مجازی نكنیم.
وی افزود: اما متاسفانه گروهی از كاربران شبكه های اجتماعی به این امر توجه ندارند و خود به راحتی نقض كننده حریم خصوصی خود هستند و فرصت سوء استفاده به مجرمان سایبری را می دهند.
سرگرد كیانی یادآور شد: قطعا مجرمان سایبری كه با اهداف سوء در شبكه های اجتماعی فعالیت دارند با به دست آوردن این اطلاعات می توانند برای ما یا دوستان و آشنایان ما دردسرهایی را درست كنند.
وی اخاذی، جعل عنوان، استفاده از اطلاعات شخصی دیگر كاربران به جای خود را از شگردهای مجرمان دانست كه با به دست آوردن اطلاعات خصوصی كاربران می توانند برای دیگر كاربران شبكه های اجتماعی ایجاد كنند.
كیانی گفت: برخی از كاربران در این شبكه ها مطالبی را به اشتراك می گذارند و از كاربران راهنمایی و مشاوره می خواهند، مثل اختلافات خانوادگی، مسائل زناشویی را كه باید برای حل و فصل آن به مشاور و متخصص مراجعه كرد و از آنها یاری گرفت.
سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ادامه داد: قطعا كاركرد شبكه های اجتماعی این نیست و این امر اشتباه محض است كه می تواند تشدید كننده مشكلات و گرفتاری های فرد شود.
سرگرد كیانی افزود: از این رو كاربران شبكه های اجتماعی باید بدانند كه انتشار و به اشتراك گذاشتن اطلاعات شخصی و محرمانه اشتباه است و می تواند برای آنها دردسرساز شود.
سرگرد كیانی ادامه داد: متاسفانه برخی از كاربران شبكه های اجتماعی عادت به انتشار عكس از خود، خانواده، دوستان و آشنایان دارند كه این عكس ها قطعا جزء اطلاعات شخصی و خصوصی شهروندان است كه نباید آن را انتشار داد چرا كه می تواند برای دیگران دردسرساز شود.
وی به كاربران شبكه های اجتماعی توصیه كرد: هرگونه مطلب و عكسی را كه می خواهند در شبكه های اجتماعی به اشتراك و دید عموم بگذارند یا در فضای مجازی انتشار دهند تعرضی برای حقوق دیگر شهروندان نباشد.
این مقام مسئول تاكید كرد: حفظ حریم خصوصی در شبكه های اجتماعی در گام اول به عهده خود كاربر است كه نباید فرصت سوء استفاده از حریم خصوصی و شخصی خود را به دیگر كاربران شبكه اجتماعی بدهد.
كیانی افزود: لذا هنگام استفاده از بستر شبكه های اجتماعی بهتر است حریم شخصی خود را مراقبت ویژه كنیم تا عوارض و تبعات بعدی برایمان نداشته باشد كه جبران ناپذیر باشد. همچنین این نكته را باید در نظر داشته باشیم، استفاده از شبكه های اجتماعی داخلی، شناسایی و رسیدگی را به عمل مجرمانه را بسیار آسان تر می كند. به علت وجود سرورهای این شبكه ها در داخل كشور شناسایی مجرمین در كمترین زمان ممكن امكان پذیر خواهد بود.
سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا با اشاره به فعال بودن لینك ثبت گزارشات مردمی سایت پلیس فتا ناجا گفت: كاربران می توانند در صورت مواجهه با موارد مشكوك آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش مركز فوریت های سایبری، لینك ثبت گزارشات مردمی به پلیس فتا اعلام كنند.
اجتمام(1)9105**1569