۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۴۸
کد خبر: 82102689
T T
۰ نفر
نشاط اجتماعي از شاخصه هاي توسعه يافتگي جوامع است

سنندج- ايرنا- يك استاد جامعه شناسي گفت: داشتن شادي و نشاط اجتماعي از شاخصه هاي توسعه يافتگي و ويژگي هاي جوامع مترقي است.

جمال ادهمي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا نشاط اجتماعي را اميد به آينده، خشنودي، سرزندگي و رضايتمندي از زندگي توصيف كرد و گفت: نشاط اجتماعي يكي از نيازهاي رواني افراد است و سبب پختگي شخصيت انسان مي شود.
وي با بيان اينكه انسان درونگرا و افسرده نمي تواند ابتكار و خلاقيت داشته باشد، افزود: شادي و نشاط اجتماعي سلامت رواني افراد جامعه را تامين مي كند و سبب تقويت روحيه خودباوري، رشد خلاقيت، نوآوري و مسووليت پذيري در انسان مي شود.
وي داشتن شادي و نشاط اجتماعي را يكي از شاخصه هاي توسعه يافتگي دانست و ميانگين طول عمر افراد در كشورهاي آلمان، ژاپن، فرانسه و ساير كشورها را حداقل 90سال ذكر كرد.
ادهمي اظهار كرد: اين در حالي است كه اميد به زندگي در ايران پايين است و ميانگين طول عمر افراد در ايران 60- 70 سال است.
اين استاد جامعه شناسي افزود: جامعه ايران يكي از غمگين ترين جوامع است، آمار جرم و خشونت اجتماعي و عدم مدارا و ناشيكبايي در جامعه زياد است.
ادهمي ادامه داد: تقويم ايراني و مناسبت ها در طول سال بيانگر كم بودن ايام شاد است و ايام شاد و مفرحي هم كه وجود دارد استفاده خوبي از آن نمي شود.
وي فراگير كردن شادي در جامعه را نيازمند برنامه ريزي دانست و گفت: با برنامه ريزي مي توان از مناسبت ها و روزهاي شاد سال استفاده بهتري كرد.
استاد جامعه شناسي دانشگاه بر برنامه ريزي براي اوقات فراغت جوانان تاكيد كرد و افزود: با نداشتن برنامه ريزي براي اوقات فراغت، ايام با پوچي و بي هدفي سپري خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه شادي اجتماعي انسان ها را ضد اجتماعي بار نمي آورد گفت: برعكس ضريب بالاي نشاط اجتماعي سبب حل بن بست هاي ارتباطي، مسايل اجتماعي و گسترش و توسعه ارتباطات اجتماعي مي شود.
ادهمي همچنين يادآور شد: سبك زندگي اجتماعي شاد سبب شكل گيري روابط اجتماعي و انسجام اجتماعي در افراد مي شود.
استاد جامعه شناسي دانشگاه آزاد اسلامي ادامه داد: وجود نشاط اجتماعي در زندگي سبب كاهش ميزان خشونت اجتماعي و پرخاشگري در جامعه مي شود.
ادهمي با بيان اينكه شادي اجتماعي سلامت رواني فرد را تامين و شخصيت انسان را متعادل مي كند گفت: نبود نشاط اجتماعي در زندگي سبب كاهش هيجان مثبت در زندگي و كاهش اعتماد به نفس در افراد مي شود.
وي با بيان اينكه بيماري هاي افسردگي و رواني در جوامعي كه نشاط اجتماعي ندارند، بيشتر است افزود: نشاط اجتماعي انسان ها را از حالت درونگرايي و منزوي بودن خارج مي كند و مشاركت اجتماعي در آنها را افزايش مي دهد.
او با اشاره به اينكه افسردگي جمعي مي تواند خطرناك باشد گفت: شادي جمعي و سرگرمي جمعي مي تواند تاثيرات و بازخوردهاي مثبتي در جامعه ايجاد كند.
ادهمي با اشاره به اينكه شادي نوعي غريزه و جزو نيازهاي انسان و نياز واقعي جامعه و بخشي از زندگي انسان محسوب مي شود گفت: اگر شادي نباشد مردم خستگي از بدنشان خارج نمي شود.
وي يادآورشد: نبود نشاط اجتماعي سبب احساس پوچي و بلاتكليفي در مردم مي شود و جامعه در جهت كينه اي و سرخورده شدن حركت خواهد كرد.
او با اشاره به نظريه سوروكين كه معتقد به سركوب كردن غرايز بود گفت: زماني كه انسان نتواند غرايز خود را ابراز كند به عقده بدل مي شود و تلاش مي كند از راه هاي ديگر غرايز خود را برآورده كند.
وي اظهاركرد: نمي توان انكار كرد ميان نسل جوان امروز با نسل سالمند فاصله و شكاف زيادي وجود دارد.
به گفته وي فاصله و شكاف ميان دو نسل تا جايي است كه برخي نسبت به شادي ديگران حسادت مي كنند و خرده فرهنگ ها نمي تواند اين خلاء ارتباطي را ايجاد كنند.
اين استاد دانشگاه اظهار كرد: جامعه امروز با جامعه گذشته اختلاف زيادي دارند و گرفتاري و مشكلات در جامعه امروز بيشتر مشاهده مي شود.
ادهمي يادآور شد: با برگزاري جشنواره ها مي توان يك نوع تفاهم و پل ارتباطي ميان نسل ها ايجاد كرد.
به گفته وي سبك اجتماعي شاد منجر به شكل گيري سرمايه اجتماعي در جامعه مي شود و پوچ گرايي و انزواگرايي جايگزين ويژگي هاي مثبت روابط اجتماعي مي شود.
ادهمي به نقش و كاركرد رسانه هاي جمعي در راستاي ايجاد نشاط اجتماعي در جامعه اشاره كرد و گفت: رسانه تلويزيون با توليد برنامه هاي شاد و مفرح مي تواند لحظات شادي براي مخاطبان خود ايجاد كند.
وي با اشاره به اينكه اكثر برنامه هاي رسانه ملي تحليلي و تفسيري است گفت: اين عامل مي تواند سبب نااميدي افراد جامعه از رسانه ملي شود و مخاطبان براي تامين نيازهاي خود به رسانه بيگانه رو آورند اما اين رسانه ها كه متناسب با فرهنگ ما نيستند نشاط غير مفيد را القاء مي كنند.
وي يادآورشد: رسانه هاي بيگانه با ترويج الكليسم و قرص هاي روانگردان، افراد را به سمت ناهنجاري سوق مي دهد.
ادهمي تاكيد كرد: صدا و سيما با پخش موسيقي، فيلم هاي كمدي و طنز و برنامه هاي سرگرم كننده مي تواند تامين كننده شادي و نشاط جامعه باشد.
وي موسيقي را غذاي روح و ورزش را غذاي جسم انسان دانست و گفت: ورزش هاي دسته جمعي مي تواند نشاط برانگيز تر و حتي قوي تر و اثرگذارتر از ورزش هاي فردي باشد.
او جشن نوروز را يكي از ايام و فرصت هاي زندگي براي شاد زيستن توصيف كرد و گفت: شادي مي تواند در راستاي پيشبرد اهداف به ما كمك كند و همه در جامعه كنار هم باشيم.
7352/6108
۰ نفر