عربستان امروز در چارچوب فرقه افراطی وهابیت كه الهام بخش شمار فراوانی از گروه های تروریستی در منطقه خاورمیانه و آفریقا است، به دنبال توسعه سیاست های خود در قاره سیاه است.
براساس گزارشات رسمی و میدانی، رژیم سعودی برای فرار از تنگناهای سیاسی خاورمیانه، به دنبال اهداف سیاسی و اقتصادی خود در جهت تقویت اندیشه تروریست پرور وهابیت و نیز تحقق منافع نامشروع رژیم صهیونیستی برنامه وسیعی را برای ورود به قاره آفریقا تدارك دیده است.
اما پرسش اساسی این است كه، اجرای این سیاست ها با چه اهداف و ابزاری از سوی رژیم سعودی قرار است اجرایی شود.
**حمایت از گروه های تروریستی در كشورهای آفریقایی
ظهور قارچ گونه گروه های تروریستی الشباب در سومالی و كنیا، بوكوحرام در نیجریه و كشورهای همجوار، گروه تروریستی « خالد بن ولید» در مالی كه همه آنها ارتباط نزدیكی با گروه تكفیری- تروریستی داعش دارند، با حمایت مالی و تسلیحاتی مستقیم یا غیرمستقیم دولت سعودی امكان پذیر شده و این گروه ها تحت حمایت مستقیم ریاض به فعالیت های خود ادامه می دهند.
گروه تروریستی داعش امروزه با كمك گروه های تروریستی دیگر در آفریقا تنها با حمایت رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی هم چنان به كشتار زنان، كودكان و همه شهروندان آفریقایی، (نظامی و غیر نظامی) ادامه می دهد.
براساس شواهد متقن سیاسی، شكست داعش در عراق و سوریه و اكنون در كشورهای آفریقایی به معنای شكست عربستان سعودی در منطقه آفریقا از سوی این گروه ها تلقی می شود و به همین علت است كه عناصر وابسته به این تروریست ها در روزهای اخیر بر شدت جنایات خود در قاره سیاه شدت بخشیده اند.
** ارسال مبلغان مذهبی با هدف ترویج وهابیت
فرقه وهابیت با سوءاستفاده از تعالیم و معارف اسلامی، به دنبال مقابله با نفوذ تشیع علوی در سرتاسر جهان است. در این راستا، رژیم سعودی با همكاری سازمان خود ساخته «رابطة العالم الاسلامیه» و با اقداماتی نظیر توزیع كتب و مجلات دینی با محوریت وهابی گری، فریب جوانان مسلمان و كشاندن آنان به سوی سیاست های تبلیغی وهابیت را در دستور كار قرار داده و با تاسیس و نوسازی مساجد و ساخت مراكز بهداشتی برای مسلمانان، درصدد مستحكم كردن محور وهابی – سعودی در منطقه آفریقا است.
تاسیس مراكزی چون « بنیاد الحرمین» و « دار الفتوا» و ده ها مركز وهابیت در كشوهای آفریقایی نیز در همین راستا صورت می گیرد.
** نفوذ در اركان تصمیم گیری آفریقا
بیش از نیمی از جمعیت قاره آفریقا را مسلمانان تشكیل می دهند. این تعداد حدود 54 میلیون نفر را شامل می شود. شورای عالی مسلمانان در كشورهای آفریقا به عنوان تنها نهاد رسمی مسلمانان در این كشورها فعالیت دارد. رژیم سعودی برای تاثیرگذاری و سوق دادن بدنه مسلمانان قاره آفریقا به سوی سیاست های خود، همواره از گروه های سنی مذهب حمایت مالی و سیاسی می كند. از سوی دیگر فشار بر بدنه سیاسی كشورهای مهم آفریقایی نظیر مغرب، نیجریه و آفریقای جنوبی برای پیشبرد سیاست های خود در مجامع بین الملی از دیگر اقدامات این رژیم در منطقه آفریقا است.
به هر روی، حضور مالی و تسلیحاتی و تبلیغی عربستان در آفریقا ادامه دارد اما گذر زمان و تاریخ نشان داده است راهبرد یك كشور برای فریب مذهبی در قاره ای دیگر، نشان از استیصال رژیم بدوی سعودی در منطقه آفریقا است.
همین ویژگی های متناقض گونه عربستان است كه باعث شده جایگاه عربستان در نزد نخبگان، اندیشمندان و سیاست مداران جهان به كشوری تروریست پرور و بدوی، تقلیل یابد.
این در حالی است كه نقض آشكار حقوق بشر، بدرفتاری متعصبانه و بدوی با زنان، حاكمیت خشونت قبیله ای برآمده از وهابیت، رشد فزاینده بیكاری، آسیب های اجتماعی مربوط به كارگران مهاجر ( حدود 10 میلیون تن )، كمبود آب و خشكسالی پیش روی این كشور، افزایش اعتراضات اجتماعی و صنفی، كاهش محبوبیت در میان مردمان منطقه، از مشكلات جدی پیش روی عربستان است.
البته واضح است كه آفریقا و مسلمانان سیاه پوست این قاره از اندیشه های بدوی و منسوخ سعودی و نیز هر نوع تروریسم و افراطی گرایی، بیزار است و این نشان از شكست اندیشه وهابی- سعودی درقاره آفریقا است.
گزارش : حمید اوضح
خاورم**9377**1144
تهران – ایرنا- عربستان با اتكا به ذخایر نفتی رو به پایان خود و به دلیل انزوای سیاسی و در چارچوب سیاست های رژیم صهیونیستی، درصدد تثبیت موقعیت از دست رفته خود در كشورهای آفریقایی با ابزار افراط گرایی دینی است.