۱۸ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۵۱
کد خبر: 82103414
T T
۰ نفر
روند رو به رشد توسعه حوزه هاي علميه در استان مركزي

اراك ايرنا- روند توسعه حوزه هاي علميه استان مركزي با ايجاد مجتمع حوزي خاتم الانبياء شتاب گرفته و اين استان در رديف يكي از مناطق مهم كشور در حوزه آموزش علوم اسلامي قرار گرفته است.

استان مركزي از سابقه درخشاني در زمينه آموزش علوم حوزوي برخوردار است و حتي حوزه اراك مادر حوزه علميه قم ناميده مي شود چرا كه موسس حوزه علميه قم، ابتدا در اراك به تدريس علوم اسلامي اشتغال داشته است.
گسترش حوزه هاي علميه به ويژه با مجتمع بزرگ حوزي خاتم الانبياء اراك، راه را براي توسعه آموزش علوم اسلامي و بازگشت اراك به مقام بلند خود در اين زمينه را هموار كرده است.
نماينده ولي فقيه در استان مركزي در اين خصوص گفت: تربيت نسل جوان و با بصيرت امروز بدون پيروي از مكتب اسلام و تشيع امكان پذير نيست و همه مراكز علمي و تربيتي بايد از منابع با ارزش حوزه هاي علميه، علما و مراجع و به ويژه رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب به عنوان رهبري بي نظير و آگاه استفاده كنند.
آيت الله قربانعلي دري نجف آبادي اضافه كرد: رشد، پيشرفت و توسعه حوزه هاي علميه از مهم ترين اقداماتي است كه اثرات و بركات ماندگاري را در سطح جامعه در بر خواهد داشت.
وي كمك به توسعه علوم اسلامي و پيشرفت در مسائل مذهبي را از بركات ساخت حوزه هاي علميه دانست و ادامه داد: حوزه هاي علميه كانون انسان سازي و هدايت معنوي جامعه است و در تربيت ديني و اخلاقي جوانان نقش تاثيرگذاري دارند.
امام جمعه اراك وظيفه ذاتي حوزه هاي علميه را تربيت كارشناسان ديني و تبليغ و ترويج فرهنگ اسلامي عنوان كرد و افزود: حوزه هاي علميه مراكز نوراني انتشار علم، ايمان و معارف اسلامي محسوب مي شوند.
وي با بيان اين كه تربيت طلاب از ضروريات امروز جوامع اسلامي است، ادامه داد: طلاب علوم ديني نگهبانان دين و فقاهت و آرمان هاي اهل بيت عصمت و طهارت (ع) و شهدا هستند.
آيت الله دري نجف آبادي ادامه داد: تجهيز مسلمانان به علوم و موازين دين مبين اسلام موجب مي شود آنان با اساس اين دين مقدس آشنا شده و با آگاهي و دانايي كامل خداوند را پرستش كنند.
وي خاطر نشان كرد: ايران اسلامي به عنوان طلايه دار مذهب مقدس تشيع بايد در ارائه علوم اسلامي سرآمد تمام كشورهاي مسلمان باشد.
نماينده ولي فقيه در استان مركزي يادآور شد: اين استان زادگاه بزرگاني همچون امام راحل(ره)، مرحوم آيت الله اراكي، آقانورالدين عراقي و داراي پيشينه بسيار قدرتمندي در زمينه علوم ومعارف اسلامي است و علماي امروز بايد در راستاي احياي علوم و معارف زمان پيشين تلاش كنند.
وي اضافه كرد: با توجه به گستردگي وسعت شهرستان اراك و ازدياد جمعيت در اين شهرستان حوزه هاي علميه اين شهرستان پاسخ گوي نياز هاي مردم نبوده و بر اين اساس در اجراي دستور مقام معظم رهبري مبني بر ضرورت گسترش حوزه ها، تصميم به ساخت مجتمع حوزوي حضرت خاتم الانبيا(ص) گرفته شد.
امام جمعه اراك افزود: مقام معظم رهبري به استان مركزي به خصوص شهرستان اراك نگاه ويژه اي دارند و بارها در سخنراني هاي خود حوزه علميه امام خميني(ره) اراك، (سپهداري سابق) را به عنوان مادر حوزه علميه قم معرفي كرده اند.
وي گفت: عمليات ساخت مجتمع حوزه علميه خاتم الانبياء (ص) در سال 91 در زميني به وصعت 150 هزار متر مربع آغاز شد و با اعتباري بالغ بر 500 ميليارد ريال مرحله نخست اين مجتع سال گذشته با حضور آيت الله نوري همداني به بهره برداري رسيد و هم اكنون حدود 200 طلبه در اين مجتمع به تحصيل اشتغال دارند.
مدير حوزه هاي علميه استان مركزي نيز گفت: هم اكنون بيش از سه هزار طلبه خواهر و برادر در 25 حوزه علميه نقاط مختلف اين استان به تحصيل علوم اسلامي اشتغال دارند.
حجت الاسلام سيد علي حسيني پور، قديمي ترين حوزه علميه استان مركزي را مدرسه سپهداري اراك عنوان كرد و گفت: مدرسه سپهدار هم زمان با ساخت شهر اراك بيش از 200 سال پيش توسط يكي از سپهداران دوره قاجار به نام يوسف خان گرجي ساخته شده و از مجموعه بزرگ ساخته شده در آن زمان، تنها اين مدرسه و بناي بازار و كاروانسراها باقي مانده است.
وي افزود: يوسف خان گرجي از ملك شخصي خود اين مدرسه را تاسيس كرده و سپس از علماي اطراف اراك مانند سنجان، كرهرود و فيجان دعوت شد تا سرپرستي اين مدرسه را به عهده بگيرند.
مدير حوزه هاي علميه استان مركزي بيان كرد: دوران اوج مدرسه سپهداري اراك زمان آيت الله محسني اراكي و آقا نورالدين اراكي بود و بعد از آن حدود 50 تا 70 سال اين حوزه از سال هاي اوج خود فاصله گرفت تا فرزندان آيت الله محسني اراكي كه از علما و مراجع تقليد آن زمان بودند از شيخ عبدالكريم حائري دعوت كردند تا به شهر اراك مهاجرت كرده و در مدرسه سپهداري به تدريس درس خارج بپردازند كه اين عالم ارزنده به مدت 16 سال در اراك و مدرسه سپهداري اقامت داشت و بعد از آن به همراه آيت الله محمدتقي خوانساري، آيت الله گلپايگاني و آيت الله اراكي به قم مهاجرت كرده و حوزه علميه فعلي شهر قم را ساختند.
وي افزود: امام راحل نيز در دوران نوجواني و جواني به مدت هفت سال در حجره 22 اين مدرسه به تحصيل علوم اسلامي پرداختند كه حجره ايشان امروز تبديل به دفتر مديريت حوزه علميه امام خميني(ره) شده است.
مدير حوزه هاي علميه استان مركزي گفت: هم اكنون 160 طلبه دراين اين مركز علمي مشغول به تحصيل هستند كه نيمي از آنان در سطوح دو و سه و بقيه در سطح چهارم و درس خارج تحصيل مي كنند.
وي اظهار كرد: چهل باب مغازه در بازار اراك و بخش زيادي از زمين هاي شركت پتروشيمي شازند وقف حوزه علميه امام خميني(ره) هستند ولي مديريت اين شركت و صاحبان مغازه ها نسبت به پرداخت حق موقوفه خود كوتاهي مي كنند.
مدير حوزه علميه حاج محمد ابراهيم نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: اين حوزه در سال 1300 هجري قمري توسط «حاج محمد ابراهيم خوانساري» كه از تجار معروف شهر اراك بود؛ زير نظر شيخ عبدالكريم حائري ساخته شد.
حجت الاسلام عليرضا اسفندياري بيان كرد: هم اكنون 250 طلبه در سطوح يك، دو و سه در اين مدرسه مشغول به تحصيل هستند و با تكميل عمليات گسترش فضاي اين مدرسه ظرفيت جذب طلبه به 400 نفر مي رسد.
حجت الاسلام نعمت الله بختياري مدير مدرسه آقاضياءلدين نيز به خبرنگار ايرنا گفت: اين مدرسه در سال 1320 هجري قمري توسط ملك التجار ساخته شد و هم اكنون نيز 115 طلبه در اين مدرسه به فراگيري علوم اسلامي در سطح يك دروس طلبگي اشتغال دارند.
مصطفي مجللي
3017/6012