به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره كل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، سعید محمودی اظهار داشت: از آنجایی كه پیگیری های مكرر این سازمان برای حذف روشهای صید ترال كف از سوی سازمان شیلات ایران بی نتیجه بود و از طرفی جامعه صیادی جنوب استان از كاهش روز افزون ذخایر آبزیان در آبهای ساحلی استان شكایت داشتند، مراتب از طریق مقامات قضایی كنارك پیگیری شد.
وی افزود: دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان نیز دستور توقیف كلیه شناورهای صنعتی صید ترال كف را كه بر اساس بررسی تیم كارشناسی متشكل از اداره كل حفاظت محیط زیست، دریابانی و كارشناسان رسمی دادگستری تخلف كرده بودند، صادر كرد.
وی ادامه داد: این كشتی ها با وجود فعالیتهای تخریبی در بستر دریا و تلفات بیش از حد آبزیان با مجوز رسمی سازمان شیلات ایران در آبهای استان مشغول صید بودند.
وی گفت: با بررسی های اولیه دستگاههای ناوبری آنها، مشخص شد این كشتی ها بر خلاف ماده 10 قانون حفاظت و بهره برداری از منابع آبزیان مصوب 14/6/ 74 كه عنوان می دارد هر گونه فعالیت صید صنعتی در آبهای ساحلی(زیر 12 مایل دریایی) ممنوع است، در فواصل 8 تا 12 مایلی ساحل استان اقدام به صید كرده بودند.
مدیر كل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: در بررسی تركیب صید توسط كارشناسان مشخص شد كه بیش از 70 درصد حجم صید، گونه های غیر هدف و دور ریز را تشكیل می داد كه به دلیل غیر انتخابی بودن این روش این گونه ها در اثر تور كشی در بستر دریا و همچنین فشار توده عظیم صید شده در داخل تورهای ترال از بین رفته بودند به طوری كه به هیچ وجه قابلیت رها سازی یا استفاده شیلاتی نداشتند.
محمودی بیان كرد: بررسی تخریبات بستر دریا به دلیل عمق بالا و امكانات محدود مقدور نبود ولی از محتویات تورها می توان سطح وسیع تخریب بستر دریا را حدس زد.
وی ادامه داد: آنچه بیش از همه قابل توجه است حضور 9 فروند كشتی ترال كف كلاس فردوس (كشتی های آسمان) در آبهای ساحلی و متاسفانه برنامه ریزی برای اضافه نمودن بیش از 10 شناور صنعتی جدید ترال كف در كلاس طبس از سوی شیلات ایران می باشد.
وی بیان كرد: این اقدام به دلیل اینكه باعث كاهش بیشتر ذخایر آبزیان و تأثیر نامطلوب بر معیشت جامعه صیادی سیستان و بلوچستان می شود، شكایت تمامی صیادان منطقه را به دنبال داشته به طوری كه نا امید از برنامه ریزی های غیر اصولی سازمان شیلات، به سازمان حفاظت محیط زیست و سیستم دادگستری پناه آورده بودند.
وی افزود: صید ترال كف باعث آشفتگی و برهم خوردن توازن در زندگی دریایی می شود اگر چه امروزصید به روش ترال به شدت در برخی از كشورها كنترل می شود ولی این روش صید هدف بسیاری از اعتراضات زیست محیطی است.
وی با اشاره به اینكه نگرانیهای زیست محیطی مرتبط با ترال به دو حوزه مربوط می شود اظهار داشت: استفاده بیش از حد از ترال و آسیبهای فیزیكی كه ترال به بستر دریا وارد می كند و از آنجا كه ترال كف شامل كشیدن ابزار سنگین ماهیگیری در كف دریاست، می تواند تخریبهایی در مقیاس بزرگ در بستر دریا ایجاد نماید كه از آن جمله شكستن مرجانها، تخریب بستر های علفی، خسارت به زیستگاه تخم ریزی آبزیان، مرگ و میر پستانداران و لاكپشتهای دریایی و از بین رفتن اكوسیستم های دریایی است.
مدیر كل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: مهمترین اجزای تأثیر گذار ترال، تخته های صید محسوب می شوند كه با چندین تن وزن شیارهای عمیقی در كف دریا ایجاد می كنند و از طرفی ساختار زنجیر پایینی آنها نیز كه معمولا به لبه پایین تور متصل بوده وهمیشه با كف دریا در تماس باقی می ماند، آثار تخریبی برجای می گذارند.
محمودی بیان كرد: یك تور ترال كف می تواند در هر ساعت بیش از 10 برابر میزان آلودگی جامدات معلق در آب نسبت به مواد معلقی كه منتج از همه فاضلابهای شهری، صنعتی، ماشینهای لایروبی و عملیات دفع می شود را ایجاد كند.
استان سیستان و بلوچستان از طریق شهرستانهای كنارك و چابهار افزون بر 310 كیلومتر مرز ساحلی در آبهای دریای عمان دارد.
3213 / 6081
زاهدان - ایرنا- مدیركل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان كنارك بدنبال پیگیریهای این اداره كل و شكوائیه صیادان حكم توقیف كشتی های صید ترال كف روب فعال در محدوده دریایی ممنوعه استان را صادر كرد.