به گزارش ایرنا، فریدون اللهیاری شامگاه شنبه در مراسم تجلیل از خادمان صنایع دستی استان اصفهان افزود: در كنار این رویداد بزرگ، مجمع صنایع دستی آمریكای شمالی، آمریكای جنوبی و آسیا - اقیانوسیه نیز در اصفهان برگزار می شود.
وی تاكید كرد: برگزاری این رویداد بزرگ و مهم در راستای دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ثبت شهر اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی صورت می گیرد.
وی تصریح كرد: در دنیا 11 شهر به عنوان شهرهای صنایع دستی شناخته می شود كه 9 شهر در یك رشته خاص و 2 شهر اصفهان از ایران و جیپور از هند به عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی شناخته می شوند.
وی این موضوع را امتیاز بزرگی در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران خواند و افزود: با ابتكار سازمان میراث فرهنگی پارسال 2 شهر از ایران شامل اصفهان در همه رشته های صنایع دستی و تبریز در رشته بافت فرش به ثبت جهانی رسیدند.
*** 199 رشته صنایع دستی در اصفهان
مدیر كل میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به آخرین آمار سازمان میراث فرهنگی كشور گفت: از 297 رشته صنایع دستی در كشور 199 رشته در استان اصفهان وجود دارد.
وی با تاكید بر اینكه این آمار گویای ظرفیت بزرگی در استان است، افزود: نگاه دولت به صنایع دستی، 2 سویه و شامل ' فرهنگی تمدنی ' و اقتصادی است.
اللهیاری همچنین به حدود 40 هزار شاغل و فعال حوزه صنایع دستی در استان اصفهان اشاره و اضافه كرد: ما فقط افرادی را كه گواهی اشتغال دارند محاسبه می كنیم و برآوردهای آماری ما دچار اشكال است.
مدیر كل میراث فرهنگی استان اصفهان همچنین گفت: دولت با وجود همه تنگناهایی كه دارد توجه ویژه ای به حوزه صنایع دستی داشته و دو سال گذشته 80 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به فعالان صنایع دستی در استان اصفهان پرداخت شده است.
اللهیاری به مشكل بیمه هنرمندان صنایع دستی استان نیز اشاره و اظهار كرد: پارسال بدلیل برخی مشكلات، تامین مالی بیمه آنها دچار وقفه و مشكل جدی شد اما امسال دو كار مهم را برای رفع این مشكل در اولویت قرار دادیم.
وی افزود: امسال، فهرست و آمار هنرمندانی كه بیمه آنها قطع شده است، تهیه می شود تا بیمه آنها پایدار شود و همچنین تعداد قابل توجهی از متقاضیان جدید امسال زیر پوشش بیمه قرار می گیرند.
20 خرداد به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
297 رشته صنایع دستی ثبت و شناخته شده در كشور وجود دارد كه 199 رشته آن مربوط به استان اصفهان است.
شورای جهانی صنایع دستی در سال 1964 و پس از جنگ جهانی دوم تشكیل شد كه اكنون به عنوان یكی از سازمان های زیر مجموعه سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسكو) با عضویت 90 كشور فعالیت دارد.
ایران از سال 1347 ( 1968) عضو این شوراست.
3011 / 6022
اصفهان - ایرنا - مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: مهر امسال، شهر اصفهان میزبان نشست شورای جهانی صنایع دستی با حضور حدود 200 نفر از شخصیت های بین المللی از 90 كشور است.