۲۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۲۳
کد خبر: 82113813
T T
۰ نفر
38 طرح كشاورزي در سفر كاروان اميد به استان مركزي به بهره برداري مي رسد

اراك - ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: 38 طرح عمراني، توليدي و صنايع تكميلي و تبديلي بخش كشاورزي در سفر قريب الوقوع كاروان دولت تدبير و اميد به اين استان به بهره برداري مي رسد.

علي بابايي روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: اين طرح ها در بخش آب و خاك، خدمات فني مهندسي، توليدهاي گياهي، شيلات و صنايع تبديلي است و براي آن ها اعتباري بالغ بر 734 ميليارد و 963 ميليون ريال سرمايه گذاري شده است.
وي ادامه داد: 525 ميليارد ريال اين اعتبار توسط بخش دولتي، 137 ميليارد 303 ميليون ريال تسهيلات بانكي و بقيه آن آورده بهره برداران بوده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي بيان كرد: 544 خانوار در 31 روستاي استان مركزي از خدمات اين طرح ها بهره مند مي شوند و با بهره برداري از اين طرح ها شغل مستقيم و غير مستقيم در بخش هاي مختلف كشاورزي و دامداري ايجاد شده است.
بابايي، اجراي سيستم هاي آبياري نوين و لوله گذاري در اراضي كشاورزي را اولويت نخست جهاد كشاورزي استان مركزي عنوان كرد و گفت: 19 عنوان اين طرح ها در زمينه تجهيز اراضي كشاورزي و باغي به سيستم آبياري نوين و لوله گذاري اين اراضي براي جلوگيري از هدر رفت آب در سطح اين استان اجرا مي شود.
وي افزود: اجراي اين طرح ها علاوه بر افزايش 95 درصدي بهره برداري از آب افزايش عملكرد در سطح هكتار، كيفيت محصول كشاورزي، افزايش صادرات و حضور هرچه بيشتر محصول هاي كشاورزي اين استان در بازار هاي جهاني را به همراه دارد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي بيان كرد: سه و نيم كيلومتر ساخت اتصال هاي آب كشاورزي و تجهيز 903 هكتار از اراضي كشاورزي اين استان به سيستم آبياري نوين از جمله اين طرح هاست.
بابايي افزود: شش واحد توليدات دامي، سه واحد مرغداري گوشتي، يك واحد توليد گوشت قرمز، يك واحد توليدي شير، يك واحد پرورش شتر مرغ و يك واحد پرورش گوسفندي از ديگر طرح هايي است كه در سفر دولت تدبير و اميد به استان مركزي به بهره برداري مي رسد.
وي ادامه داد: پنج طرح توليد آبزيان خوراكي و ماهيان زينتي به ترتيب به ظرفيت 102 تني و چهار هزار قطعه به توليدات اين بخش در 12 شهرستان استان مركزي مي افزايدو بقيه اين طرح ها در ساير قسمت هاي كشاورزي و دامداري به بهره برداري مي رسد.
رئيس جهاد كشاورزي استان مركزي با يادآوري نامگذاري امسال با عنوان سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل گفت: وزارت جهاد كشاورزي در تهيه و تصويب طرح هاي اقتصاد مقاومتي در اين شورا پيشرو بوده است.
بابايي گفت: ارتقاي امنيت غذايي با اتكا به توليد داخل، ذخيره مطمئن محصول هاي استراتژيك كشاورزي مانند گندم، جو و برنج براي آرامش بازار و تامين نهاده هاي بخش كشاورزي و افزايش ضريب خود اتكايي محصولات كشاورزي و دامي اولويت هاي مهم وزارت جهاد كشاورزي در سطح ملي و استاني است.
وي ادامه داد: راهبردهاي جهاد كشاورزي براي ارتقاي محصولات استراتژيك اين بخش به صورت 10 ساله و يك ساله تهيه و به استان ها و شهرستان ها ابلاغ شده است.
رئيس جهاد كشاورزي استان مركزي پيش بيني كرد: خريد گندم مازاد بر نياز كشاورزان از 275 هزار تن در سال گذشته به 330 هزار تن، توليد جو از 170 هزار تن در سال گذشته به 180 هزار تن در سال جاري، توليد چغندر قند از 25 هزار تن به 41 هزار تن، توليد سيب زميني از 89 هزار تن به 118 هزار تن، حبوبات از 27 هزار تن به 38 هزار تن، گوشت قرمز از 52 هزار و 900 تن به 53 هزار و 400 تن، مرغ از 54 هزار تن به 56 هزار و 600 تن در سال جاري افزايش يابد.
بابايي، تجهيز و نوسازي سيستم هاي آبياري نوين را از ديگر برنامه هاي جهاد كشاورزي استان مركزي در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي، تقويت امنيت غذايي و توسعه پايدار در اين بخش عنوان كرد.
وي افزود: در راهبردهاي امسال تجهيز اراضي كشاورزي به سيستم آبياري نوين از 55 هزار و 580 هكتار به 67 هزار و 703 هكتار ديده شده كه به ازاي هر هكتار تجهيز اراضي به اين تاسيسات، چهار هزار و 400 متر مكعب صرفه جويي آب حاصل مي شود.
وي، توسعه و پرورش آبزي پروري از دو هزار و 157 تن به دو هزار و 450 تن، افزايش محيط هاي كنترل شده گلخانه اي به منظور افزايش صادرات و صرفه جويي در مصرف آب از 540 هكتار در سال گذشته به 560 هكتاردر سال جاري، اصلاح گلخانه ها به مساحت 10 هكتار، افزايش 184 هزار تني فرآوري مواد خام و كاهش 18 هزار تني ضايعات بخش كشاورزي را از ديگر اهداف و برنامه هاي امسال جهاد كشاورزي در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي دانست.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي افزايش ضريب مكانيزاسيون بخش كشاورزي را از مهمترين عوامل افزايش كمي و كيفي توليدهاي اين بخش عنوان كرد و گفت: 350 ميليارد ريال امسال براي افزايش ضريب مكانيزاسيون به جهاد كشاورزي اين استان ابلاغ شده است كه جذب اين اعتبار نقش مهمي در افزايش كمي و كيفي محصول هاي كشاورزي دارد.
بابايي، با يادآوري اختصاص 520 ميليارد ريال براي توسعه و افزايش ضريب مكانيزاسيون استان مركزي در سال هاي 92 و 93، افزود: 111 درصد اين اعتبار در سال گذشته جذب شد و اين استان رتبه نخست را در اين بخش به دست آورد.
استان مركزي با وجود صنعتي بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزي است كه 90 هزار بهره بردار شامل 10 درصد شاغلان استان و دو و يك دهم درصد كشور در بخش كشاورزي اين فعال هستند.
670 هزار هكتار اراضي باغي و كشاورزي در استان مركزي وجوددارد و سه درصد توليدات كشاورزي از استان مركزي است كه يك و دو دهم درصد توليدات كشاورزي مازاد بر نياز استان به ساير مناطق ارسال مي شود.
1955/6013/
۰ نفر