۲۷ خرداد ۱۳۹۵، ۲:۰۲
کد خبر: 82114350
T T
۰ نفر
دويچه وله: نتيجه يك پژوهش از افزايش مخالفت با پناهجويان در آلمان حكايت دارد

تهران- ايرنا- تارنماي راديو صداي آلمان(دويچه وله) گزارش داد: بر اساس تازه‌ترين پژوهش دانشگاه لايپزيك، گرايش به راست‌گرايان افراطي در آلمان بيشتر نشده اما مخالفت با مهاجرت مسلمانان به اين كشور و پذيرش پناهجويان در ميان قشر متوسط رو به افزايش است.

به گزارش ايرنا، دويچه وله در ادامه اين گزارش افزود: پژوهشگران دانشگاه لايپزيك از 14 سال پيش هر دو سال گزارشي از تحولات سياسي و اجتماعي آلمان با تمركز بر رويكردها و گرايش‌هاي قشر متوسط، زير عنوان 'پژوهش ميانه' منتشر مي‌كنند.
نتيجه تازه‌ترين پژوهش‌هاي محققان اين دانشگاه روز چهارشنبه 26 خرداد ماه در 173 صفحه انتشار يافت و بسياري از رسانه‌هاي آلمان خلاصه‌اي از آن را منتشر كردند.
پژوهشگران، محوري‌ترين يافته‌ي خود را از پرده بيرون افتادن و برملا شدن گرايش‌هاي راست‌گرايانه در ميان قشر متوسط جامعه آلمان عنوان مي‌كنند.
نشانه اين برملا شدن، روي آوردن بيشتر شهروندان به حزب راست‌گراي 'آلترناتيو براي آلمان' محسوب مي‌شود كه ديدگاه‌ها و مواضع آشكاري عليه خارجيان، پناهجويان، مسلمانان، اقليت‌هاي قومي و دگرباشان جنسي دارد.

** افزايش مخالفان مهاجرت مسلمانان
مطابق اين پژوهش پيش‌داوري و عناد عليه مسلمانان در آلمان افزايش يافته است. نيمي از پرسش‌ شوندگان آلماني گفته‌اند به دليل حضور مسلمانان، خود را در آلمان بيگانه احساس مي‌كنند. اين افراد در پژوهش‌هاي سال 2014 حدود 43 درصد بوده‌اند.
بيش از 41 درصد مردم آلمان معتقدند بايد جلوي مهاجرت مسلمانان به اين كشور گرفته شود. طرفداران اين نظر، دو سال پيش كمتر از 37 درصد بوده‌اند.
پژوهشگران دانشگاه لايپزيك به اين نتيجه رسيده‌اند كه با توجه به افزايش بي‌اعتمادي به كارايي نهادهاي قدرت، به ويژه ارگان‌هاي سياسي و قضايي، گروه كوچكي كه آماده پذيرش خشونت و در مواردي اعمال آن هستند رشد كرده است.
نشريه 'دي سايت' با استناد به آمار پليس تعداد حمله‌ها به اقامتگاه‌هاي پناهجويان و خارجيان را رو به افزايش اعلام كرده و تعداد موارد ثبت شده در سال گذشته ميلادي را 222 مورد نوشته است.
برخي ديگر از منابع، تعداد انواع حمله و تهاجم به اقامتگاه‌هاي پناهجويان، از جمله سنگ‌اندازي و تجمع اعتراضي از ابتداي سال گذشته تاكنون را حدود 560 مورد ثبت كرده‌اند.
در همين حال، تعداد كساني كه به طور فعال با اعمال خشونت مخالفت مي‌كنند و به كارآيي نهادهاي حكومتي آلمان اعتماد دارند نيز افزايش پيدا كرده است.

** برملا شدن گرايش‌هاي راست‌گرايانه
پژوهش دانشگاه لايپزيك بر مبناي نظرسنجي از 2000 نفر در ايالت‌هاي غربي و حدود 500 نفر در شرق آلمان، كه معرف قشرهاي گوناگون طبقه متوسط هستند، تنظيم شده است.
يافته‌هاي پژوهشگران حاكي است نحوه مشاركت انتخاباتي بخشي از شهروندان قشر متوسط كه در مورد برخي مسائل رويكردهاي افراطي راست‌گرايانه دارند تغيير كرده و اين رويكردها با استقبال از احزابي با ديدگاه‌هاي افراطي برملا مي‌شود.
در اين گزارش منظور از رويكردهاي راست‌گرايانه افراطي، حمايت يا عضويت در گروه‌هاي نئونازي و فاشيستي نيست، بلكه افرادي از قشر متوسط مورد نظر هستند كه درباره مسائلي مانند خارجيان و پناهجويان ديدگاه‌هايي نظير راست‌گرايان دارند.
با اين همه، در ميان همين افراد، كه بيش از پيش به حزب تازه‌ تأسيس و راستگراي 'آلترناتيو براي آلمان' متمايل شده‌اند، تعداد كساني كه از اعمال خشونت طرفداري مي‌كنند و بعضاً حاضر به شركت در تجمع‌هاي خشونت‌آميز مي‌شوند افزايش داشته است.
اين پژوهش، همچون بررسي‌هاي سال‌هاي گذشته نشان مي‌دهد در ايالت‌هاي شرقي آلمان تعداد جوانان با تمايلات و رويكردهاي راست افراطي به مراتب بيشتر از غرب كشور است.

** سختگيري در پذيرش پناهنده
پژوهشگران دانشگاه لايپزيك به اين نتيجه رسيده‌اند كه تعداد كساني كه خواستار سختگيري بيشتر دولت در بررسي تقاضاي پناهندگي پناهجويان هستند در پنج سال گذشته تقريباً سه برابر شده و از 26 درصد به حدود 80 درصد رسيده است.
پيش از اين افراد قشر متوسط آلمان كه در مورد برخي مسائل ديدگاه‌هاي راست‌گرايانه داشتند، به طور معمول به سوي تشكل‌هاي راست افراطي نمي‌رفتند و در انتخابات، رأي خود را به يكي از احزاب اصلي آلمان مانند سوسيال دموكرات‌ها و محافظه‌كاران مي‌دادند.
دو سال پيش حدود يك چهارم اين افراد آراي خود را به نفع سوسيال دموكرات‌ها و 21 درصد آنها به سود محافظه‌كاران دموكرات مسيحي به صندوق مي‌ريختند. اين ميزان اكنون به 15 و 11 درصد تنزل يافته است.
در زمان حاضر دست‌كم 35 درصد قشر متوسط با رويكردهاي راست‌گرايانه به حزب 'آلترناتيو براي آلمان' رأي مي‌دهند.
68 درصد رأي‌دهندگان به اين حزب در اين نظرسنجي گفته‌اند كه با وجود مسلمانان در آلمان خودشان را در سرزمين‌شان بيگانه احساس مي‌كنند.

** حزبي براي گرايش‌هاي راست‌گرايانه
ظاهراً افزايش موج مهاجرت از كشورهاي بحران‌زده‌ي عربي و آفريقايي به آلمان و شدت گرفتن عمليات تروريستي اسلام‌گرايان افراطي در اروپا، در كنار ناكارآمدي و عدم شفافيت تصميم‌گيري‌هاي سياسي، در گسترش رويكردهاي راست‌گرايانه در ميان قشر متوسط بي‌تأثير نبوده است.
شمار كساني كه معتقدند جلوي مهاجرت مسلمانان به آلمان بايد 'كاملا' يا 'ترجيحا' گرفته شود در هشت سال گذشته دو برابر شده است.
در همين فاصله افرادي كه اعتقاد دارند دولت نبايد تقاضاهاي پناهندگي را 'با گذشت و بلندنظري' بررسي كند بيش از سه برابر شده‌اند و 80 درصد شركت‌كنندگان در نظرسنجي را تشكيل مي‌دهند.
نزديك به 60 درصد پرسش‌شوندگان بر اين نظرند كه متقاضيان پناهندگي در واقع اصلاً نگران تحت تعقيب قرار گرفتن در وطن‌شان نيستند.
پژوهش يادشده نشان مي‌دهد حزبي كه بيشترين بهره را از رويكردهاي راست‌گرايانه قشر متوسط مي‌برد 'آلترناتيو براي آلمان' است و نتيجه چند انتخابات ايالتي اخير اين نكته را آشكار كرده است.
شبد**1004**1504